Helpbook: Опасно кръстовище, демонтиране на антипаркинг колчета...

Ако видите нередност, подайте сигнал в платформата на Investor Media Group
31 авг 2019 07:30, Анисия Иванова
11

Снимка: Helpbook

В днешния обзор от платформата Helpbook.info сме обобщили сигнали за транспортни неуредици в София, изпратени от нашите потребители.

Опасности на столично кръстовище - бул. "Генерал Скобелев" към Руски паметник. Водачите на ППС редовно си позволяват да превишават разрешената скорост в населено място и от това следват сериозни проблеми: "Светофарната уредба позволява едновременното продължаване направо и завой наляво и в двете посоки. По този начин водачите, правещи ляв завой, предприемат рисковани маневри поради тежкия насрещен трафик. Още по- лошото е, че едновременно с това преминават и пешеходци, които трябва да отварят очите си на четири за внезапно появили се автомобили, движещи се с голяма скорост. Положението става още по- тежко, когато коли от насрещното движение преминат на жълто. Въпросното кръстовище се ползва от голям брой пешеходци. В близост до него е голям хранителен магазин и входът на парк "Възраждане". Почти постоянно пресичат деца и майки с колички. Пешеходците са под постоянна заплаха да бъдат "отнесени" от коли, опитващи се да избегнат поредният потенциален сблъсък с друг автомобил. Ставал съм свидетел на множество "нахлувания" на тротоара от страна на коли, участващи в ПТП. Последното такова се случи вчера, когато шофьор на автомобил с марка БМВ се сблъска с колчетата на пешеходната пътека, като за малко да убие пешеходец, чакащ за пресичане. Прилагам и снимка на последиците от този инцидент. В случая пешеходецът извади късмет, тъй като успя да отскочи назад. Но този късмет може да не достигне до следващия пострадал, който може да бъде и дете.“

Ето как нашият потребител предлага решение на проблема: "Необходимо е да се отдели сигнала за левия завой от този за продължаването направо. Възможно е това да доведе до леко забавяне на движението на колите, но все пак приоритетът на общината ни би трябвало да е обезопасяването на пешеходното движение.“

Затруднено движение е забелязано и в квартал Бояна. Авторът на сигнала е възмутен от демонтиране на антипаркинг колчета пред заведение в района, които общината е поставила. По този начин капацитетът на паркинга пред заведението се е увеличил, но с това се затруднява маневрирането на автомобили и автобуси, често се стига до задръствания и опасни разминавания. В същото време пешеходците са принудени да слизат на пътното платно и да рискуват живота и здравето си, пише в сигнала. "Моля, за поставяне на антипаркинг елементи по цялото протежение на тротоара!", се иска в него.

В същото време в район "Младост“ е заснета опасна зона на автобусна спирка. На снимките се виждат разкъртени бордюри, които могат да причинят контузии.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Шофирам редовно но и съм пешеходец редовно та искам да попитам-кой си помисли реши и направи така че да има пешеходни пътеки на кръговото на околовръстното при отклонението за драгалевци,.кой ??
5
2
 
1
 
! Отговори
Присмехулник преди 4 години
евреите пак си превишиха правата, чрез бедността и неграмотността на манг-алите, каквито са самите еври!!!евреите са прости ***!
4
1
 
6
 
! Отговори
Човекът подал сигнал преди 4 години
Става дума за кръстовището на Скобелев и Партений Нишавски, господа. Не става дума за кръговото кръстовище. Не е цитирано добре. Освен това го пиша от позицията на пешеходец и шофьор.Законите са хубаво нещо, ако всички ги спазваха. Българските шофьори, обаче, масово не го правят и си отнемат предимството.
3
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонименвероятно е писано от пешеходец
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Скобелев при Руски паметник е кръгово. Няма как "направо и наляво в двете посоки" да е в конфликт, освен ако не пробваш наляво по кръговотоОтделно, има много такива кръстовища, обикновени, с по две фази, и в правилника за приложение на ЗДвП е пределно ясно кой кого пропуска. Не от светофарите зависи да няма инциденти, а от шофьорите и спазването на правилата.
1
2
 
9
 
! Отговори
ДртПрч преди 4 години
Вчера спрях на червено на светофар до полицейско управление в края на работния му ден. Срещу полицията, от другата страна на булеварда е паркингът, където служителите паркират. Един от тях прибяга между колите и прескочи оградата между платната, за да си стигне до возилото. Пешеходната пътека е на светофара, 10 метра по-нататък.Инфраструктурата си е добре. Манталитетът на де6илите ни е проблемът.