Helpbook: Луксозен джип нагло паркиран на инвалидно място

Темата "замърсяване" отново е актуална в сигналите на платформата
22 ное 2019 16:08, Анисия Иванова
42

Започваме днешния обзор в платформата на Helpbook.info с поредния сигнал от наш редовен потребител относно нагло и безпардонно отнемане на правото на инвалиди да паркират на обособените места пред столичен медицински център: "За пореден път инвалидните паркоместа на ул. "Методи Попов" №11-13 в София, до медицински център "Спектър" са заети.

Този път обаче наглостта надмина всички граници. Както се вижда на снимките на едното място е паркиран луксозен джип без съответния талон, а на другото място е поставена табела "Служебен абонамент".

При опит да се паркира на уж свободното инвалидно паркомясто, от близката бизнес сграда излиза охраната и обяснява, че шефът му сега ще дойде да паркира там. Естествено отново без талон. Преди няколко дни същият този охранител и една госпожа ми обясниха, че тези паркоместа за хора с увреждания са собственост на тяхната бизнес сграда и те имали право да си паркират там лимузините. Мисля, че е крайно време да се вземат мерки спрямо тези самозабравили се хора!“, завършва сигналът.

В днешния обзор сме събрали и два сигнала за лошото състояние на въздуха в България.

Темата за замърсяването му винаги е била актуална - колкото по-студено става, толкова повече започва да излиза наяве проблемът, за който се говори всяка зима. Наш потребител се обърна към нас като потърпевш заради съсед, който редовно при по-ниски температури се топли чрез паленето на всякакви отпадъци. От изпратената снимка се вижда внушителен комин, който неуморно бълва черен дим.

Друг сигнал, изпратен до нас, разказва за кошмарно пътуване с автобус на градския транспорт до популярната дестинация Златните мостове.

Автобус 63, който пътува дотам, бълвал огромно количество газове, които влизали директно вътре. Пътуващите едва не колабирали като през цялото време били принудени да дишат през мокри кърпички "Хората са отделили от малкото си свободно време, за да идат на чист въздух, но явно се оказва, че трябва да постъпят в белодробен санаториум! Срамота, ужас и безхаберие...“, пише възмутеният потребител.

Преминаваме към община Перник, където наред с безводието жител на града се оплаква от неподдържана детска площадка. От изпратените снимки се вижда красив парк, с нови и модерни съоръжения за игра на децата, но явно поддръжката е занемарена. Авторът на сигнала е забелязал, че на уред за катерене липсват два масивни болта на горната поддържаща въжетата греда и в тази си част съоръжението със сигурност е нестабилно и опасно.

Ако и вие сте убедени, че е крайно време да се предприемат адекватни мерки по проблеми, с които се сблъсквате всеки ден, можете да подадате сигнал онлайн в HelpBook.info!  Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гледайте в ютюб в Русия или Украйна как се справят точно с такива нагли типове дето си присвояват местата за паркиране
34
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дори един Стоп хам не можем да си направим Що за народ сме не знам
33
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Частен абонамент означава, че можеш да правиш каквото си искаш с това паркинг място и да го боядисваш в каквито цветове желаеш защото то е ЧАСТНО."Не е баш така. Има си закон за хоризонталната маркировка - кой, къде и как я поставя. Забранено е сам да си боядисваш част от общински път, дори да си си го платил, хеле пък да рисуваш маркировки, които въвеждат в заблуждение.Утре някой истински инвалид ще се подведе и ще спре там. Не е готино, нали?
32
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Частен абонамент означава, че можеш да правиш каквото си искаш с това паркинг място и да го боядисваш в каквито цветове желаеш защото то е ЧАСТНО. Ако бяха в нарушение, веднага щеше да дойде паяка и да отнесат глобите както става на всички други места.
31
0
 
1
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Де, кирка в тавана, де...
30
0
 
4
 
! Отговори
ля ля преди 4 години
всичко е заради КУКИТЕ!!!! НА ПОЛИЦАЙТЕ НЕ ИМ СЕ ЗАНИМАВА С НИЩО!!! само малко бране зад някой ъгъл или храст за да хапнат някой лев!!! кой друг може да напише акт на този светъл тип с джипа!? няма контрол съграждани НЯМА И ДА ИМА С ТАКАВА ВЛАСТ НАГЛА И КРАДЛИВА!!! НЕНАЯЛИ СЕ !!!!
29
2
 
3
 
! Отговори
13 преди 4 години
Половин Бългаия няма вода, бюджета е на минус, инфраструктурата се разпада, а те се оплаквали че някой бил спрял някак си, и не го глобявали, защото джипа бил скъп и корумпирал охраната. Разбира се че няма да го глобят, в тази държава всичк ое базирано на подкупа и прецакването на някой друг да поеме негативите от подкупа. Но *** си обичат подкупа, 70% сте давали или вземали подкупи, това е статистиката, не търсете извънземни, сърдете се на себе си.
28
0
 
2
 
! Отговори
anon преди 4 години
вместо да поствате снимки- като го видите такъв вдигате телефона и се обаждате. много ги обичат в общината такива и им пишат глоби много бързо... това е начина.
27
0
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До ПроСтoToти разгледа ли снимката?..-"ОТ ДРУГАТА СТРАНА" НЯМА и намек за някакви стикери!!!!!Имаш ли по-убедителна снимка?...Дай я!И още:-Автомобилите,предназначени за ИНВАЛИДИ, ОБИКНОВЕНО са от най-ниския клас!..Виждал ли си НА ЖИВО какво представлява такъв автомобил?..С какви ДОПЪЛНИТЕЛНИ ***/дали,ръчки и други са оборудвани,за да улеснят инвалида?..ВИЖДАЛ ЛИ СИДа залепиш стикер "Инвалид" на даден автомобил НЕ ГО ПРАВИ "автомобил на инвалид"!!!!!!!!!
26
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бе, и аз правя тъй чат-пат с мойта ....енйсет годишна Тойота кът одя на паза с жената, мъ никой не ще да ГИ кофискува!!!!!Май шъ дъ е заради годинките им, а!?-)))
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Огняр"... това, че вашето коминче не пуши, не означава, че не сте замърсили природата"_______________________________________Ти си пропуснал един шеговит апел на правителството на Великобритания отпреди няколко години. Апелираха към поданиците на кралицата да ядат по-малко боб и други храни, от които се получават газове. :)У нас фасулът е на почит, особено в менюто на семейства с много ниски доходи. Такива са две трети от домакинствата.
24
5
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До Анонименха!..Копирах снимка 2 и се опитах да разбера що за стикери има тоя афтомбиль..Е,качеството не позволява да се установи това на предното стъкло отдясно дали е инвалиден стикер,но прави впечатление друго:-ЛИПСВАТ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИТЕ стикери за платена ГО и минат технически преглед!!!!!!!!..Та?..ЩО ЗА АВТОМОБИЛ е това?..."НА ИНВАЛИД"?!?!
23
1
 
10
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
Боже!....В моя град има огромен паркинг пред "Билла"..Там най-усърдно са отбелязани ТРИ места за паркиране на инвалиди..ОТ СТОТИНАТА останали..И са маркирани по всички правила:-Сини плочки и емблемата за инвалидно парко място....Какво виждам?...-ВСЕКИ БОЖИ ДЕН,когато ида да се купя нещо,И ТРИТЕ паркоместа за инвалиди ПЕРМАНЕНТНО са заети от точно такива НАГЛЕЦИ!!!!!!Въпреки,че има поне 50,които не са заети...Реакция?..-НИКАКВА!Някой да е чул такъв НАГЛЕЦ да е бил глобен?..Аз поне не съм
22
3
 
6
 
! Отговори
Бай Иван преди 4 години
Героите на демокрацията са това, джип, черни очила и сме господари на света, нали това искахте, като крякахте, че времето било ваше ;) !!!
21
2
 
6
 
! Отговори
sofeto преди 4 години
И да подавате сигнали със снимков материал и да се пените срещу безаконието, нарушаването на реда, файда няма. Oт собствен опит. Само як лобут по "избраните тикви"(от нас) да си вършат работата за парите и доверието които сме им гласували!
20
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За пореден път dnes.bg стават за смях. Първо- тези места са наети от медицинския център и по негово усмотрение се казва кое е инвалидно и кое- не. Второ- това не е луксозен джип, това е компактен СУВ, който струва колкото една моя заплата към днешен момент. Казвам го, защото карам Волво XC60 на 3 месеца- фен съм на марката. Трето- по една малка случайност работя в региона и точно този SUV имаше инвалиден стикер, но не се вижда от снимките. Айде вземете малко се скрийте, че сте жалки.
19
3
 
6
 
! Отговори
Нема такава преди 4 години
Значи инвалидите не могат да карат нови, лъскави, мощни коли, а. За тях само до 2000 куб. см и 160 к. с. Те не са хора и бентлита, ферарита, поршета не им се полагат. Чудя се само що още никой не е подкарал бгто в страсбург за дискриминация.
18
4
 
2
 
! Отговори
Огняр преди 4 години
До всички щрауси, извадете си главите от пясъка, това че от вашето коминче не пуши не означава че не сте замърсили природата карайки строителните фирми да разкопават за да ви докарат газ до входната врата, после котлета и бойлерчета, още куп инсталацийки за да тръгне газчицата, ами пренос, кораби, океани, накрая плащате сметки като попови прасенца за да може някой да натрупа пачка и да инвестира в тежка промишленост и оръжие, а се хванали на бай Пешо за печката
17
1
 
5
 
! Отговори
do 16 преди 4 години
Прав си! Те са мозъчни инвалиди..
16
1
 
7
 
! Отговори
Anonimna преди 4 години
Кой ви каза че хората със скъпи коли нямат инвалидност?