4 лунни затъмнения и супер луни ще ни радват през 2020

Първото затъмнение ще е още на 10 януари
5
4 лунни затъмнения и супер луни ще ни радват през 2020
Снимка: БГНЕС

Няколко интересни астрономически явления, сред които четири частични лунни затъмнения и четири супер луни, ще има през 2020 година, съобщи пред Радио "Фокус" – Смолян д-р Никола Петров – директор на Национална астрономическа обсерватория "Рожен".

"Още на 10 януари ще има едно частично лунно затъмнение. Това е първото лунно затъмнение от четири, които ще се наблюдават тази година. Те няма да са пълни и луната няма да попадне изцяло в сянката на Земята, а в полусянката й и това не ги прави чак толкова впечатляващи", посочи астрономът.

Той уточни, че Луната леко ще намали своята светлина, но хората, които не се занимават професионално с такива наблюдения няма да могат да го забележат.

Петров допълни, че лунно затъмнение в полусянката на земята ще може да се наблюдава и на 5 юни.

Той отбеляза, че през тази година още в първите месеци от февруари до май ще има и четири супер луни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ало това нее за радост. Умните хора от преди стотици години са се страхували защото след такива аномалия са идвали страшни бедствия цели държави и племена са изчезвали. Изригвали са нови вулкани ставали са унищожителни земетресения наводнения суша глад. Това нее за радост а за плач защото на децата ни бъдещето е застрашено. Кой ги пише тия тъ, пи заглавия. Ще ни радва кое ще ни радва края на света ли.
3
0
 
3
 
! Отговори
Ами... преди 4 години
До Анонимен 2Той не е астролог, а астроном. Значи е учен.Значи писарушката не си е записвала точно.
2
0
 
1
 
! Отговори
И? преди 4 години
Какво им е радостното, че да ни радват? Аномалии спрямо нормалния живот на човека.Във всички векове и при всички народи и религии слънчевите и лунни затъмнения са считани за лоша поличба.
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много изчерпателна информация има в тази статия,относно датите на събитията! Сега се питам : Кой е по - ***?! Писарушката или астролога!