Как изглеждат градовете ни - прах, мръсотия, сметища...

Helpbook сигнали за пролетната мръсотия в страната
Обновена: 11 мар 2020 07:11 | 11 мар 2020 07:00, Анисия Иванова
74
Как изглеждат градовете ни - прах, мръсотия, сметища...
Снимка: Helpbook

Снимка: Helpbook

Пролетно лъсна мизерия в различни части на страната след топенето на снега и вдигането на мъглите, според сигналите, постъпили в платформата на Helpbook.info.

Всякаква липса на почистване се забелязва в район Лозенец - видно от изпратените снимки е, че още от есента купчини с листа са натрупани по тротоари и градинки в междублоковото пространство.

Молбата е да се обърне внимание на проблема, защото освен че е грозно и придава западнал вид на района, е и опасно за здравето. Според сигнала прах и мръсотия са наслоени в продължение на месеци по улиците. Нашият потребител пита не се ли прави последващ качествен контрол на служителите от почистващите фирми?

В същия район зелените площи около и след спирка на "Оковръстен път" са силно замърсени и има образувани сметища. Районът очевидно не се чисти с месеци. Около спирките е пълно с боклуци, найлони, торбички, пластмасови бутилки. Отново възниква въпросът прави ли се контрол на качеството на почистването в столицата, за да се поддържа държавата чиста и подредена.

Не по-различно е положението в квартал Филиповци - до автобусна спирка пътят е замърсен и непочистен, което създава предпоставки за ПТП и влошава качеството на въздуха.

На друга спирка "Разклон за квартал Драгалевци" на автобус 111 е забелязан ограден имот с телена мрежа, която е ръждясала и паднала, като представлява опасност за ползващите градския транспорт. Нужно е спешно взимане на мерки, тъй като освен че е опасно е и много грозно.

Подобен сигнал получихме от Русе: "Защо улиците не се метат качествено? Защо "малката Виена" изглежда като град от Третия свят? По подобен начин изглеждат улиците в кварталите на целия град.“

В случай, че забележите около мястото, където живеете или преминавате нередности от всякакъв характер, можете да подадете сигнал в платформата на Helpbook.info. Ще е от полза да направите снимки и да отбележете точното местоположение или района на нарушението. Не се колебайте да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info. Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
0
 
! Отговори
Анатоли преди 4 години
До анонименАз съм потребителят пуснал сигналите. Съгласен съм, че около блоковете е мръсно ( но не винаги). Подадените сигнали и в София, и в Русе са за площи, които се чистят от съответната община, това е важното в случая. А ние със съседите от блока тази събота ще си почистим прилежащите към блока околно пространства :)!
62
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Градовете ни изглеждат потресаващо зле!! Лошото е, че сме свикнали и не ни пука.
61
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Индия е същото. На там сме тръгнали.
60
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ПРАХ, МРЪСОТИЯ- ЛЕКИ КОЛИ И КУЧЕШКИ ДРИСНИ- ДА ПИТАМ ЧИЕ ДЕЛО Е ТОВА, НЕ Е ЛИ НАШЕ- ВЪВ ВСЯКО СЕМЕЙСТВО ПО ДВЕ/ТРИ КОЛИ И КУЧЕТА. ОБЕЩАВАМ НА ВСЕКИ РАЗСЕЯН ГОРД СОБСТВЕНИК НА КУЧЕ, КОЙТО ГЛЕДА НАНЯКЪДЪ, ДОКАТО КУЧЕТО СЕЕ КУПЧИНИ, ЧЕ ЩЕ ГО ДОГОНЯ И ЩЕ МУ ГИ РАЗМАЖА ПО ГЛАВАТА- ДА СЕ ВИЖДА С КАКВО СЕ ГОРДЕЕ- ЩО СЪМ БЯСНА ЛИ- ВСЕКИ ПЪТ С ВНУЧКИТЕ СИ СЕ ПРИБИРАМЕ С КУЧЕШКИ ДРИСНИ ПО ОБУВКИ И БОТУШКИ. АМАН! И СЕ ОПЛАКВАМЕ, ЧЕ НЯКОЙ НЕ НИ ЧИСТИ ФЕКАЛИИТЕ, ЧЕ НЕ ВЪРВИ СЛЕД НАС ДА НИ ЧИСТИ ***.
59
0
 
3
 
! Отговори
DVB преди 4 години
Да не се обиди някой, но голяма част от мизерията идва от нас самите граждани..
58
0
 
7
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
"Пролетно лъсна мизерия в различни части на страната"Това съобщение е тотално невярно.Мизерията и разрухата е целогодишна и всеобхватна,а не на отделни части в страната.Няма човек на където и да погледне,и да не види разруха,мръсотия и нехайство,както от институциите така и от съществата наречени граждани.Специално София нямя нищо общо с чистотата,която беше в детските ми години.Алеите в комплекс Ленин/Яворов/ биваха измивани ежеседмично,тревните площи напоявани,дърветата подкастряни.
57
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
бай *** го оставете да си хортува, останалите, Николчовци, Иванчовци, Асеновци и т.н., те ще свършат работата и всички ще са доволни.
56
1
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
некога през пролетта всички почиствахме около жилищата си, после казаахте , че било комунистическо и потънааме у бокл лук
55
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Реките ни и те окичени с ***.Готови ли сте за национална оборка ?
54
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе вие д ебили ли сте или преписвате от новината от миналата година? Кво топене на сняг - кво нещо?!
53
0
 
4
 
! Отговори
До ЗМ преди 4 години
Отиди в Австрия и виж прасетата в какви чисти клетки се отглеждат. Светят от чистота.
52
0
 
9
 
! Отговори
3M преди 4 години
*** и в дворец да я сложиш, на *** ще го превърне. Това й е естествената среда на живот!
51
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонименнамерете снимки на Слънчев бряг от 70те години - беше един огромен красив парк с хотели, а сега е бетонна джунгла с провесени *** навсякъде
50
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До мишо бирочетомърляви хора мърлява държава
49
0
 
21
 
! Отговори
мишо бирочето преди 4 години
като се прибера от време на време в българия отида изчистя между блоковете, обирам фасове, торбички, има едни писюри метат от терасата *** долу, бирени бутлки счупени, дамски превръзки, ножчета за бръснене, пичи косми, ужас. та изчистя, след 3 месеца гледам пак същото. няколко пъти съм чистил и на плажа. за 20 минути събрах два чувала пластмаси, фасове, кенчета и т.н. болшинството ме сочеше с пръст и ми се смэше. на *** му дай неговото дворче да е чисто и да си изфърли смета през оградата. от другата страна кво никой не го е еня.
48
2
 
9
 
! Отговори
мишо бирочето преди 4 години
ганчп мета фасовете и торбичките през балкона и чака някой да му изчисти, разхожда си кучето и му е през фара за изчистването, децата му играят в ужна и боклюци ама някой му е крив че не му е изчистил, цял живот чека майка си, жена си да му слугуват, чака руснаците да го освободят и да му дадат газ и бензин за без пари, чека американците да му дадат свобода и банани и тоалетна хартия, клати краката на работа и чека заплата, чека, чака, чека, чака.... професионални чекисти са ганьфците.
47
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е кой е виновен за това? После се сърдим колективно, мосово, на чешкия художник преди години...
46
1
 
21
 
! Отговори
родна картинка преди 4 години
Кучешки и човешки ескременти, които изсъхват и после вятъра ги разнася. Това е най-типичното за градовете ни през псоелднтие 30 години.Другото са бекрайните строежи на грозилища - пясък, материали, кал, накърнена инфраструктура, все по-тесни тротоари и паркове. А от скоро - асфалтиране на всяка педя пространство, за да могат джигитите да издуват колите си под прозорците ви.
45
2
 
8
 
! Отговори
Bungar преди 4 години
Това което не харесваме сме го построили Ние,чрез Фирми...работници,майстори.Ако не ни харесва ,да се видим какво можем.Замърсяваме непрекъснато...опаковки,салфетки,фасове,торбички...пак Ние. Улиците и площадите пълни с бездомни кучета.Не падат от небето...кой...пак Ние ...На края кой е виновен....кмета разбира се.
44
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тъй тъй. Мръсотията я правят хората, бедните са бедни, защото са мързеливи и т. н. Но какво се оказва, че всичко това са латерни на ония, които искат да смачкат обикновения човек. Виждаме какво се случва с българските милионери. Истината рано или късно излиза наяве. Много са силните на деня, които се опитват да я скрият от очите ни.