Helpbook сигнали: Мръсни улици, липсващи кофи за боклук...

Ако видите нередност, подайте сигнал в платформата
15 мар 2020 07:30, Анисия Иванова
12
Helpbook сигнали: Мръсни улици, липсващи кофи за боклук...
Снимка: Helpbook

Започваме днешния обзор на постъпилите сигнали в платформата на Helpbook.info със сигнал за отчайващото състояние на улиците в квартал "Горубляне".

Ето какво ни пише възмутеният гражданин: "След като в Горубляне се прокара канализация, улиците бяха преасфалтирани и направени чисто нови, без кръпки, а цялостно реконструирани. Както в повечето случаи и тук не е изключение след ремонта някой да разваля свършеното по най-безцеремонния начин, без контрол и проверки. В момента на голяма част от тях се полага газопровод. След като се положи, улиците се кърпят по безобразен начин и няма и следа от чисто новия и равен асфалт. Освен, че са на кръпки, същите са изключително некачествено направени, на бабуни, задържат вода и след 6 месеца ще са в дупки. Моля община Младост да провери и напише предписание на фирмата, да си преасфалтират качествено и цялостно разкопаните улици", завършва той.

Предвид епидемичната обстановка в страната, наш притеснен потребител от град Русе предлага взимане на спешни мерки по обезпаразитяване, дизенфекциране и поддръжка на общите части в блоковите пространства и около блоковите пространства в градовете на страната, за да се ограничат до минимум факторите преносители на зарази.

Ето какво споделя в сигнала: "Знаем, че в общите части, в режим на етажна собственост, в голяма част от страната цари хаос и мръсотия по отношение на разпоредбите в Закона за управление на етажната собственост. Професионалните домоуправители са непрофесионални реално и неефективни. Такива са личните ми наблюдения на територията на Русе. А именно: Събират високи такси, а не се грижат за санитарно-хигиенните и неотложните ремонтни нужди на общите части. Моля, да се разпореди пълна дезинфекция периодично против насекоми на всеки 3 месеца и качествена дезинфекция на общите части в режим на етажна собственост минимум два пъти в месеца.
Жилищните блокове в градовете побират хора колкото за цели села, а околната среда в тях и около тях е под всякаква критика."

Мръсотията не е подминала и други части на страната. Изпратиха ни снимки от район "Младост", на които се вижда състоянието на тревните площи около сметосъбиращи съдове. Част от кофите за боклук се валят в тревата като около тях са разпръснати всевъзможни боклуци. Молбата е отправена към почистващата фирма градинката и тротоарът да бъдат приведени в нормално състояние.

В район „Овча Купел“ пък контейнери за боклук липсват още от зимния сезон, тъй като улица в квартала се оказва проблемна за преминаване на колата, която отговаря за чистотата. Нашият потребител отправя питане кога отново живущите ще могат да изхвърлят отпадъците си по предназначение.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info!
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
България се превърна контейнер за най различни отпадъци, идващи от различни краища на света.Няма такова чудо на Балканите.
10
1
 
1
 
! Отговори
23039 преди 4 години
българиЯ = на БУНИЩЕТО НА европа!!!!,а НЯКОГА бяхме за ПРИМЕР!!!СЕЛОТО НИ БЕШЕ ОРАЗЦОВО ПО ХИГИЕНА и БЛАГОУСТРОЙСТВО(1966г - 1972г),сега ПРИЛИЧА НА ПУЩИНАК!!!защото ни управляват някогашните ТРАФИКАНТИ на АМФЕТАМИНИ!!!
9
1
 
1
 
! Отговори
Loyko преди 4 години
Средата в която живеем и как изглежда природата ни е Огледалото на народа ни.Вижте се...и преценете.
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом държавата може да накара всички да си стоят в къщи може и да се погрижи за *** Но трябва да стане някъв шум голям ,за да почне да се обръща внимание Дето някой тука скимти от него полза няма ,полза ще има от вида хора ,които не само търсят но работят за да има решение ..
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимно 2"българина" като теб със сигурност е много ***!!!
6
0
 
4
 
! Отговори
Сашо от Варна преди 4 години
Нередностите са толкова много че не е необходимо от сигнали....И какво като подавате сигнали,нещо да се е променило? Откакто си заменихме скромния Социализъм за дивия Капитализъм от ден на ден става все по лошо и по лошо...
5
0
 
6
 
! Отговори
Бунгар преди 4 години
Незнам дали българите оценяваме и разбираме в каква среда живеем и какви взаимоотножения имаме. А,това е истинската Култура на една нация. Посещение на кина и театри е само отношение към изкуствата,а не Култура.Незнам защо непрекъснато слагат знак за равенство и наричат това Култура,което е много малка част,а не основата на Културата.Погледнете улиците,мръсотията,обществени тоалетни,замърсена природа,сметища,пушеци,прахоляци,вандалщина и тогава ще разберете що за народ сме...
4
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Страшна мърсотия е след ремонтите по Горубляне.Прах по улиците до покривите.
3
0
 
7
 
! Отговори
мех преди 4 години
Да се обадя като видя? за 5 минути ще стана разноглед, потънали сме в мизерия
2
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Истината е че българина е много *** народ. Сомалия е по чиста от тази ***
1
3
 
12
 
! Отговори
истина е преди 4 години
По лесно е да се обадите ,ако видите някъде да е чисто , защото на всякъде е голяма мръсотия и разруха !