57 нови болни от коронавирус, четирима са починали

7 от новозаразени деца
Обновена: 5 май 2020 08:15 | 5 май 2020 08:07, Камелия Цветанова
408
57 нови болни от коронавирус, четирима са починали
Снимка: МС

57 са регистрираните нови случаи на коронавирус за последното денонощие в страната. От тях 15 са в болница.

Общо инфектираните с COVID-19 у нас са 1158. Това съобщи секретарят на Националния оперативен щаб доц. Димо Димов.

Още по темата

В София има 6 нови случая, две от лицата са приети в болница. Във Видин - 22, Ямбол - 11, Плевен - 7, Хасково - 4, Благоевград и Монатана - 2, Велико Търново - 1.

7 деца между 4 и 18 г. са новозаразени.

Сред медецинския персонал дал положителна проба за коронавирус има общо 182 случая, 5 са новите.

Четирима са починали през последното денонощие и така броят им става 78.

2 лица на аерогара София са показали повишена температура и симптоматика. Приети са в болница за изследване.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


408
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
326
1
 
1
 
! Отговори
Истината преди 4 години
Ако махнете римляните,ще се окаже,че сме най- устойчивата нация срещу вируса в Европа!
325
0
 
5
 
! Отговори
noname преди 4 години
Много е вероятно COVID19 да се е появил много преди началото на Март. То няма как да се прецени, щото за разлика от Франция (дето откри корона вирус в стари проби от Декември миналата година) у нас няма попдбна практика и не е изгодно да се поднася такава информация.Иначе за създаването на щаб (то е военна дума) с ръководител действащ военен лекар с огромен опит в реални кризисни ситуации - това беше най-правилното решение.А полетите от и до най-заразените държави се увеличават.
324
0
 
3
 
! Отговори
Албена преди 4 години
Трумп според мен правилно е съкратил средствата на здравната организация. Там в Америка лекуват само с застраховка, независимо колко висока е вноската. И всички тия са с корона. Добре, че ще махат извънредното.Болести колко щеш, които не се лекуват. За това тъй-като нито тест, нито лекарство има, не е и не-допуснато, човек да се само излекува. За това ще махнат извънредното.
323
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Целта е хората да намерят вируса...Явно са се отказали от тестовете и ще реагират според ситуацията. Очертава се Италиански сценарий.
322
1
 
10
 
! Отговори
Logo? преди 4 години
Къде е логиката при 3-4 заразени да бяхме затворени, а сега при 60 и 4 починали да отваряме кафета и ресторанти? Така бяха италианците и после плакаха, но тук ще е май трагедия, защото Северна Италия е една от най-богатите области в ЕС, а Видин - най-бедната. Явно някой иска сериозно да разчисти терена. Въпросът за кого, остава. То по тези райони хора и без това няма.
321
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
всичко ми е ясно, само едно не разбрах: при толко празни хотели и казарми, що не им организираха на пристигащите с аероплани една карантинка така 14 дневна ?И що не затвориха гетата веднага ?Щото ся ко праим, нищо...
320
1
 
8
 
! Отговори
Ама нищо ви нема... преди 4 години
Сега само ше ви се "РАЗХЛАБЯТ" цвайтерчетата .....!Нали искахте "разхлабване"...??!
319
0
 
15
 
! Отговори
Ха ха преди 4 години
Вчера обявиха, че от направени 592 теста, положителните проби са 21. Днес обявиха, че от направени 1158 теста положителните проби са 57. Двойно повече проби - двойно повече положителни. Делът на положителните проби спрямо направените тестове дава процент заболяваемост и той е устойчив.Друг въпрос е как изпуснаха тези от самолета от Нидерландия да се разхождат, че и с автобус пътували. Къде са огнищата - в социалните домове във Видин, в гетата в Ямбол и в селата където се завръщат гастарбайтери.
318
6
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Бузлуджик 1891 е най опасен... - започва да мутира...
317
9
 
8
 
! Отговори
До преди 4 години
Разхлабване, разхлабване, нетърпеливи ***, да не изтървете нов джип, пари, ***.
316
12
 
10
 
! Отговори
Зиги преди 4 години
Кой от вас е готов да приеме безпаричие? Никой, бързаме пак да печелим пари. Е затова ще ни разкаже играта тоя вирус, тепърва се почва
315
1
 
15
 
! Отговори
драга моя преди 4 години
" Хората обаче не съзнават, че не държавата им помага (защото тя не генерира стойност), а бизнесът." - затова и се леят черни слова срещу хотелиери, ресторанти, заведения неизненадваща злоба и грозни думи. Създават работни места, плащатзаплати и осигуровки. Ако има несправедливост - веднага при контролните органи и толкова! Да последват действия срещу некоректните. Но да се плюе по бизнеса не бива, той пълни иска чрез данъци - местния и държавния бюджет разчитат на него.
314
0
 
2
 
! Отговори
до 335 преди 4 години
Защото са по-добре платени от теб ли :))))*** ;)
313
2
 
18
 
! Отговори
Стар набор преди 4 години
Ако следите развитието през последните дни, очертава се един епицентър ВИДИН като главно огнище. Необходимо е ограничителните мерки да се приложат регионално, а не в цялата страна.
312
1
 
18
 
! Отговори
ДО 330 преди 4 години
Точно така. Но промивката на мозъци, която тече от екраните от месеци е притъпила способността на хората да мислят критично ( и изобщо) и ги настрои един срещу друг. От друга страна ситуацията за правителството е win-win и бе политическо решение да изберат стандартния подход с ограничения, по-подобие на повечето европейски страни. Резултатът е трагичен за икономиката. Хората обаче не съзнават, че не държавата им помага (защото тя не генерира стойност), а бизнесът.
311
1
 
8
 
! Отговори
сара преди 4 години
До АнгелАнгеле, не бях прочела до сега нито едно толкова добре формулирано и напълно правилно мнение. Сигурно ще те навалят с минуси, но истината е точно такава! Браво !
310
15
 
30
 
! Отговори
Ангел преди 4 години
Всичките тези мерки бяха една тотална глупост или отлагане на неотложното .Апокалипсиса ,през който вече щяхме да сме минали ,сега тепърва предстои .Короната, ще вземе толкова жертви колкото трябва и никакви мерки няма да променят това .Сега ,след разхлабването на мерките ,очаквайте заразените на ден да станат по 1000 .Нещо което можеше да ни е вече зад гърба и икономиката нямаше да пострада толкова сериозно!
309
4
 
28
 
! Отговори
дада преди 4 години
До ДА" И правителството безотговорно-не затвори още м.март легището и автогарите."Това е най-трагично от всичко ! И интересно защо нито една "мисирка" не дръзна да зададе този въпрос...задават се само банални и удобни
308
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До хахИзнервен си нещо, а? Ха-ха-ха!
307
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
хората бяха отговорни дълго време, разкарването с джипката обаче им отвори пътя, сега пък неспряха да докарват заразени със самолети, ако и сега хората тук им станат виновни, бунт ще им е МАЛКО- герберите са виновни и за вируса и за беднотията