Бави ли РЗИ съобщаването на заразени, че са носители?

Милен Керемедчиев разказва опита си
14 юли 2020 11:46, Петя Славова
12
Бави ли РЗИ съобщаването на заразени, че са носители?
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Има пропуск между времето, в което заразените разбират, че са носители на COVID - 19, въпреки че са си направили тестовете. За този проблем алармира бившият заместник-министър на външните работи Милен Керемедчиев. Той разбира, че е заразен с коронавирус от частна лаборатория след посещение в две болници.

Това се случило в началото на месеца. "Почувствах леко неразположение и тъй като личният ми лекар отсъстваше, първо пробвах да отида до "Пирогов" за преглед и тест. От там ме върнаха, защото правили тестове са на приети пациенти. Отпратиха ме към ВМА и след двучасово ходене по кабинети ме приеха в Инфекциозно отделение за преглед и тест", сподели той пред Нова тв.

Още по темата

"След това лекарка от ВМА ми каза да се прибера и ако не получа обаждане, значи тестът ми е негативен", поясни Керемедчиев.

Още същият ден обаче той решава да си направи такъв в частна лаборатория. На следващата сутрин разбрал, че резултатът е положителен.

"Минаха 28 часа и аз започнах да търся контакт с Инфекциозното отделение на ВМА, за да видя дали наистина те ще потвърдят положителната проба. Едва след петия път успях да се свържа с дежурния лекар и той ми каза, че съм положителен", разказа още бившият заместник външен министър.

Той се притеснил, че ако не е бил отговорен и не си е направил втори тест, е щял да се среща с приятели и да разнася вируса без да има вина за това. Първото реално обаждане от РЗИ е в понеделник при направен тест в събота, а чак в сряда от РЗИ са му връчили лист, че е под карантина до 18-и юли.

Керемедчиев спазва ограниченията, изолирал се е от семейството си, но също така допълва, че никой не го е посещавал да го провери.


12
Още от Страната
Чорбанов: Възрастните заразяват децата с коронавирус, а не обратното
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Не само бавят резултатите,но и тестването. След 2дни спорове с местното РЗИ за да ни тестват се наложи да им заявя, че ми се полага тест на мен и новороденото ми бебе и след като ми отказват съм звъняла на национален номер! Тестовете се полагат за това че сме контактни на 2заразени медика, полагали грижи за бебето в отделение! Първият случай беше от преди 5дни, но РЗИ дори не звъннаха да ни уведомят че сме имали пряк контакт с лицето, а трябваше аз да търся информация. Карантина сама си наложих.
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
РЗИ и СЗО
9
1
 
2
 
! Отговори
Питащ преди 3 седмици
Пълна бъркотия с пробите за коронавируса! Никой не може да каже какъв е пътя при съмнения за заболяването! Един казва занимаваш личния лекар и той ти дава направление за специалист- инфекционист и той ще реше за пробатата ти кой и къде ще се прави, там където няма лаборатория извършваща пробите? Друг ти казва, че всичко това е работа на РЗИ! В крайна сметка КАК Е РЕДЪТ?
8
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ми те сядат с щаба предишната вечер и решават- утре ще облъчваме овцете с 200 нови бройки. И така. Всичко е пунта мара.
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Въобще, на фона на всичко изговорено по темата, при наличие на симптоми, да си мислиш, че след отрицателен тест, може да си ходиш наляво и надясно е неумие. Дори и да си с обикновен вирус, пак е редно да си останеш в къщи два три дни.
И този е бил някакъв в системата. Каква ментална ерозия на разбирането на проблема.
6
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Стига сте лъгали народа престанете и си дайте оставка
5
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Подозирам, че тия типове правят пултестове с 10 проби в една епруветка и ако една проба е положителна, обявяват всички за положителни, вместо да ги върнат за индивидуални проби. Оттам и бройката заразени. Нещо ни мотаят.
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Те тестовете им фалшиви а дали бавят или не не от значение.
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
РЗИ-пародия
2
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ами при претоварване на системата възникват повече грешки и забавяния. Какво се учудвате.
1
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ако тестовете са правени в РЗИ, хората да не се притесняват какви са им резултатите. Ще ги чуят по телевизията следващия ден.