Мизерия в тубдиспансера във Варна, а медиците седят без заплата

От години не са правени ремонти на сградата
22 юли 2020 17:00, Ния Христова
26

Диспансера по белодробни болести във Варна се намира в ужасяващо състояние. Ремонти на сградата не са правени от години, а персоналът месеци наред не е получавал заплати.

Здравното заведение обслужва всички туберкулозно болни в региона. Там се правят и имунизации с БЦЖ ваксина, както и проби манту на бебета и деца. 
 
"Сбъркан тотално начин на финансиране - създадени търговски дружества, което е една измишльотина българска, няма го по света никъде. Човешкото здраве не е стока", коментира пред Bulgaria ON AIR управителят на тубдиспансера във Варна доц. Христо Ганчев.
 
Здравното заведение в момента има дългове в размер от почти 400 хил. лева. Общината помага финансово, но парите не стигат почти за нищо, камо ли за ремонти.
 
"Не може да бъдеш оставен да се блъскаш, да се молиш на този и онзи, за да правим ремонт. Шеста година съм тука, едва свързваме двата края", каза още доц. Ганчев.
 
Положението в стационара, където болните лежат по 2-3 месеца, докато се излекуват - срещу 58 лв., е още по-тежко. Пациентите не се оплакват от самото лечение, а от  храненето и битовите условия в болничния комплекс. 
 
"Там трябва наистина един ремонт да се направи. Много трудно ще можем да стимулираме служителите си да работя. Млади хора няма, утре, когато ние си отидем кой ще поеме туберкулозата", сподели главната сестра Йорданка Славова.
 
Управата на диспансера е писала до Общината. Зов за помощ ще отправи и към държавата, в опит да спаси здравното заведение от фалит.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За сметка на това частните болници са яко финансирани да мерят кръвно на бабите.
20
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И стига с тая Корнелия, бе. Бе в тая държава има хора които не виждат по далече от носа си. За тях всичко е синьо или червено, комунисти или десни, Левски или ЦСКА....
19
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Милиардите европейски евро до тук не стигат. Те стигат единствено до нечии шкафчета и каси!
18
1
 
0
 
! Отговори
Гювеч преди 3 години
Сменяте Бацето. Идва Корнелийка Нинова. Ще се оправим само за месец. След това старата песен.Сменяме Нинова идва ДПС. Е тогава ще цъфнем!
17
0
 
3
 
! Отговори
Революция! преди 3 години
Това не е от днес! Колко пъти се оплакваха лекарите...Ако протеста не успее сега, ще станем свидетели на най-голямата емигрантска вълна в историята на България! Революция!
16
0
 
9
 
! Отговори
БДЖ София преди 3 години
Цяла България е така не само този диспансер,ЦК на ГЕРБ финансира и строи само в СОФИЯ.Ако се разходи някой проверяващ ще закрие тези места.Тази хунта която е на власт унищожава всичко,но проблемите са още от Станишев и продължават.Няма решение Фалит ще бъде всичко.Работна сила заминава а бе з нея няма икономика.
15
0
 
7
 
! Отговори
Bergen преди 3 години
Руснакът Портних нали трябва да има подържан палат със собствен път построен от фирмата, която прави всички ремонти в общината.
14
2
 
8
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
Че то и в Бургас е така--емигранти от Силистра ямбол Шумен Разград Сливен -накрая сринаха всичко с тяхната селяния и простотия -Повечето Бургазлии напуснаха Бургас завинагИ!! Почти не мога да видя бургазлии вече!! Бургас е най отвратителният град за живеене -Дори Кмета с Фес на главата ни предаде- Каза че от както сме се помнили сме били от СТРАНДЖА САКАР- териториятя с най дивите селяни!! Бургас СВЪРШИ!!
13
1
 
8
 
! Отговори
Хемус преди 3 години
Варна е абсурден град,понеже се напълни с добруджански колибари,и всякакви марсианци от Разград,Силистра,Ямбол и Сливен!Нормалните варненци избягаха в чужбина или си купиха имоти в селата около града,понеже тия животни не се търпят!Колкото до тубдиспансера,ами да пият една студена вода,сега е модерно пари да се източват през коронавируса!
12
10
 
2
 
! Отговори
! преди 3 години
Глупости, поредната анти правителствена пропаганда. Като не им харесва да работят във Варна да одитът да работят в Германия или ВБ, там се търсят лекари и сестри. Но трябва да учат език а те не искат, иска държавата и общината да ги храни.
11
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Крадливата тиквa търсете
10
0
 
14
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Но шкафчетата са пълни, както и самочувствието на Боко.
9
0
 
9
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Е айде сега... Поне не са ги обляли още с фекали. При такъв кмет - толкова. Важното е, че БВП расте и сме свободни да пътуваме
8
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Варна е абсурден град. Не знам как живеят хора още там.
7
1
 
8
 
! Отговори
Пъдар преди 3 години
Закривайте я тази държава и ночка
6
1
 
17
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 3 години
ВИЕ ВЪВ ВАРНА ПЪК ЩО РЕВЕТЕ. КВИ ХОТЕЛИ ВИ НАПРАВИХА.Е ВЯРНОЕ ЧЕ СЕГА ХОДИТЕ НА МОРЕ В ГЪРЦИЯ НО НЕ МОЖЕ ВСИЧКО ДА ВИ Е НАРЕД
5
0
 
13
 
! Отговори
Възмутен преди 3 години
Затуй пък шахиншаха на Шейхство Доганостансарай -шейх Догань си има приказен дворец направен му от нас робите дето цял живот сме бачкали и сме внасяли данъци и осигуровки че да могат подобни крадливи типове да си живеят царския безгрижен живот!Ами конфискувайте го и направете болница там бе!
4
1
 
6
 
! Отговори
Боко Тиквата преди 3 години
НЕЗАБАВНО да бъдат командировани Муфтата, Кантара, Кунката и Бай Киро Пенсионера в Тубдиспансера- Варна!! Тогава ще има заплати и то - високи !!!
3
0
 
14
 
! Отговори
vlady преди 3 години
За съжаление във Варна повече от година няма компетентен служител, който да разгледа проблема - работната му виза не беше удължена.
2
3
 
7
 
! Отговори
ЕЛЕНА преди 3 години
А ТОГАВА НА КЪДЕ ОТИВАТ ПАРИТЕ В КОЙ ДЖОБ )?