58 обитатели от старческия дом в Русе преодоляха COVID-19

Шестима от персонала вече са дали отрицателни проби
Обновена: 19 авг 2020 14:22 | 19 авг 2020 13:52, Ния Христова
10
58 обитатели от старческия дом в Русе преодоляха COVID-19
Снимка: Pixabay
Общо 58 обитатели от дома за възрастни хора "Възраждане" в Русе са успели да преодолеят COVID-19 до момента, съобщиха от Областния оперативен щаб за борба с коронавируса.
 
Шестима души от персонала също са дали отрицателни PCR проби. Така общият брой на излекуваните в социалното заведение става 64.
Още по темата
 
През последното денонощие 19 от обитатели са дали отрицателен за коронавирус резултат. Те ще преминат задължителна 14-дневна карантина, като част от тях са в кризисния център на организацията "Каритас" в Русе.
 
Броят на диагностицираните с COVID-19 в социалното заведение от обявяването на огнището на 23 юли е 93 – 84 обитатели и девет души от персонала. Седем от обитателите починаха. До този момент 11 възрастни хора остават в болнично лечение. От персонала няма хоспитализирани. Само санитарка, социален работник и социален асистент, са под домашна изолация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
8
 
! Отговори
Пф тя преди 3 години
Тя държавата цял живот не ги измори, сумати кризи, децата им в старчески дом ги хвърлили, та някакъв си вирус Co-19 ще ги умори... Да да ама не. Да са живи и здрави хората
8
4
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ВСИЧКИ ДОБРЕ ЗНАЕМ , ЧЕ ОТ 100 ПЕНСИОНИРА УМИРАТ ЕДВАМ 3-***----------------------ВРЕМЕ Е ДА СЕ ПРЕСТАНЕ С ТАЯ ИСТЕРИЯ И СВЕТА ДА ПРОДЪЛЖИ НАПРЕД!!!КОВИД 19 Е ХРЕМА И ЗА 80% ОТ НАСЕЛЕНИЕТО ДОРИ НЕ СЕ УСЕЩА ОСОБЕНО
7
2
 
8
 
! Отговори
Некъф преди 3 години
58 човека от които 52 са стари хора със хиляди съпътстващи болести, а пък отцелели !!!Чудна работа как не измряха всички !!!
6
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До м,дане им слагат вентилатори като на запад, затуй оживяват - явно в търговските дружества наречени още болници все още са останали хора на работа
5
3
 
13
 
! Отговори
м,да преди 3 години
Дори в домовете за възрастни в България, няма Яко да се мре!?!
4
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българският пенсионер лесно се не дава! Да са живи и здрави хората!
3
8
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
и като стана дума:-Да са не засрами женерала,та побърза да са оттегли от сцената?..Или Бориссофф нареди?
2
8
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
пълна лъжа!..Един авер от Дома,пожелал анонимност ми съобщи,че са докарали един минибус със чували,щото немало как да са справат с многото "жертви на ковида" там...той и женералГоджи ви предупреди,че ви чака масово мране,ама вие не вервате..
1
12
 
5
 
! Отговори
... преди 3 години
тия вампири нищо ги не мори