Стрелба в гърба за оборот от 52 лв. – ще има ли справедливост за шофьор на такси?

Делото от 2017 г. се гледа на последна инстанция
25 сеп 2020 09:34, Ния Христова
34
Стрелба в гърба за оборот от 52 лв. – ще има ли справедливост за шофьор на такси?
Снимка: Pixabay
Таксиметров шофьор, прострелян от 2 момчета, които искали да ограбят оборота в колата му, отправи призив за справедливост. 
 
Случаят е от края на 2017 година. Двете момчета, тогава на 18 и 14 години, ученици в ямболското спортно училище, извикали такси. Помолили шофьора да поставят раниците си в багажника, след което го простреляли в гръб с преправена въздушна пушка и газов пистолет. Въпреки сериозните наранявания шофьорът е успял да се качи в колата и да подаде сигнал за помощ. Днес делото се гледа на последна инстанция.
 
"Отидох в село Дражево на адрес, където ме чакаха двама престъпника, които ме нападнаха по брутален начин – с преправена пушка, газов пистолет и с нож. Единият от тях беше със сакове, помолиха ме да ги кача в багажника. През това време те откриха стрелба в гръб без предупреждение. Аз опитах да се изкопча и да избягам, но по-голямото момче продължи нападението, извади и нож. Изритах го от колата, запалих и тръгнах", разказва пострадалият Апостол Вълчев в ефира на Нова ТВ.
 
Той смята, че цялото нападение е било предварително планирано, за да бъде откраднат оборота му от 52 лева. Момчетата дори преправили въздушната пушка на огнестрелна.
 
"Стреляли са със забранен патрон, който при влизане в тялото нанася големи поражения. Претърпях множество операции – имах пробит бял дроб, пробита диафрагма, една част от куршума е засегнал и сърцето", обясни още Апостол.
 
На първа инстанция момчетата получават присъди от съответно 6 и 16 години, но на втора инстанция присъдите са намалени. Близките на Апостол са категорични, че за извършеното престъпление това наказание е твърде малко.
 
"Минах през ада. 30 дни бях с него в болницата. Благодарна съм, че успяха да го спасят", сподели през сълзи майката на Апостол Вълчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Смъртно наказание - йок, защото сме много европейци и хипердемократични.Съда - безучастен, полицията си бърка в носа, корупцията е навсякъде. Убийци с присъди от по 5 години.Излиза, че да си убиец в България е много изгодно - убиваш и после ядеш безплатно няколко години на гърба на данъкоплатците, докато събираш мъдрост и споделяш опит с другите пандизчии. В затвора имаш телефон, интернет, хапване, пийване и срещи насаме с жени (да, и такова животно има). Освен това имаш право на отпуск!!!
23
0
 
6
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
До СпокоенОт много отдавна има крещяща нужда от реформиране на Наказаталните закони в България, но полтиците ни са заети с по-важни дела - борба за власт, корупция и кражби !!!
22
0
 
14
 
! Отговори
гост преди 3 години
ето тази история, заслужава стачка. Тази история може да иска "оставки" на съдии и прокурори, за такива каузи трябва да се борим и да сме будни, тогава няма да се стига до по-големи злоупотреби, защото всеки ще знае какво го чака.
21
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ненормална държава
20
13
 
2
 
! Отговори
Германец преди 3 години
Българио мила, ще си дойда един ден само, за да те разпродам. Барабар с всичките роби ще те дам на безценица, ще си напълня джоба и ще те оставя каквато винаги си била - пуста и бедна.
19
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аре, живо-здраво на трета инстанция присъдата може и да отпадне! И без това не са убили човек, само някакви си поражения! Спортните училища - развъдник на бандити, от край време!
18
3
 
2
 
! Отговори
Спокоен преди 3 години
Чисто юридически няма как да има присъда за лице ненавършило 16 години. Закона предвижда други наказания като ТВУ и т.н. , но няма как да има постановена присъда от 6 години за 14 годишен. Подчертавам, че коментара ми няма нищо общо с моралната страна на случая.
17
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Съда не работи а искат оставката на прокурора. Сбъркана държава със зомбиран народ.
16
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чавета на гласоподаватели.
15
5
 
6
 
! Отговори
Буда преди 3 години
Иликтурата да не се пипа .
14
0
 
14
 
! Отговори
защо преди 3 години
Докато съдебното дело е състезание а присъдата - по убеждение на съдията, все ще е така. Ама убит, намушкан, окраден и каквото се сетите - състезание и убеждение.
13
0
 
19
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 3 години
Трябва да им се скърши гръбнака с адекватни присъди точно сега. Какви са тези адекватни присъди- не знам, не съм сведущ, но сега е момента. Освен това е нужно да има възмездие, за да имат присъдите и възпитателно и възпиращо действие към други подобни начинаещи гангстери.
12
5
 
10
 
! Отговори
Рамзан Кадиров преди 3 години
До Активист на БСПАх, смелите продавачи на ганджа борещи се срещу мафията
11
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Малки палави герберчета от Пакистан
10
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Според българския съд това е лека телесна повреда, а наказанието е строго мъмрене и строг тъмничен затвор от едно денонощие
9
11
 
12
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
До 7:Протестиращите хвърлящи павета обаче не са в защита на ,,Рундьо,, ,а против Крадльо от Банкя и мафията ГЕРБ-Суджук !
8
13
 
18
 
! Отговори
Дон Боко преди 3 години
Бъдещи координатори на ПП ГЕРБ!
7
14
 
10
 
! Отговори
Рамзан Кадиров преди 3 години
До Активист на БСППо-скоро ще ги видиш в наркоманските банди от Божолевски, хвърлящи павета срещу полицията за по 5лв на ден в защита на московският агент Рундьо
6
0
 
23
 
! Отговори
Барселона преди 3 години
Ето нагледно как работи Съдебната система.За това да не се чудим че има негативни доклади и резерви от Брюксел.Корупция и Съдебна система това ни съсипва като Държава...
5
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Наследниците на червената Мафия !