Банско се готви за сезона и с PCR лаборатория

Няма да има увеличение на цените през новия зимен сезон
20 окт 2020 18:23, Петя Славова
15

PCR лаборатория ще заработи в Банско – това стана ясно на среща между бизнеса и местната власт в курортното градче. Бизнесът не предвижда увеличение на цените през новия зимен сезон. Лабораторията тестове ще заработи до месец- два, когато се очаква и по-сериозен наплив от туристи, съобщава Bulgaria ON AIR.
Още по темата

"Предвиждаме изграждане на един център, на лаборатория, където ще се провеждат бързи тестове за коронавирус, PCR тестове. Тези тестове се предвижда да се извършват в рамките на два часа и половина, да не се чака няколко дни", oбясни кметът на Банско Иван Кадев.

Освен по заведенията и хотелите, в ски зоната също се предвиждат строги мерки и контрол - носене на маски в закритите помещения и кабинковия лифт и дезинфекция на помещенията. Въпреки че хотелиери отчетоха отлив на резервации, от туристическия бранш смятат, че сезонът ще бъде успешен.

"Полагаме всички мерки, за да защитим нашите гости, ние сме жив курорт - местните жители си живеят в града и те са отговорни към гостите и семействата си.  Разчитаме на български туристи и на балканските страни, имаме запитвания и резервации и очакваме да ги реализираме", каза Рая Вълкова от Съюза на туристическия бизнес.

Официално зимният сезон в Банско ще бъде открит в началото на декември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
2
 
! Отговори
Любен преди 3 години
Ами не могат да ме спрат да отида в планината да подишам чист въздух и да отдъхна сред природата! Ските не си ги отказвам аз!
11
2
 
0
 
! Отговори
Кажи честно преди 3 години
До АнонименЗначи теб ти е по-важно кафенето от това детето ти (че и ти) да спортуваш в планината?! Жестока логика, брат, честно!
10
3
 
2
 
! Отговори
Само питам преди 3 години
Ще гризнат ли на банския старец бастуна?
9
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много интересно, чак е смешно! Да ходим на почивка, на ски курорт, за да спортуваме с маски. През деня с маска, вечерта на ресторант без маска. Цирк-пълен.
8
5
 
11
 
! Отговори
Радо преди 3 години
Нема кой да ходи в Банско.
7
4
 
18
 
! Отговори
наблюдател преди 3 години
Напразно се готвят.
6
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бариери на Банско до юни, от юни до декември на морето!
5
4
 
6
 
! Отговори
Елемаг преди 3 години
Коя кръчма работи денонощно,че сакам за известно време да се преместя да живеят там?
4
2
 
15
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Мутри сбогом
3
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи ние ще се гърчим, ще затваряме училища, кафенета, ще ходим с маски на разходка из парка даже, за да може мутрите да правят бизнес и да си пълнят хотелите?! Е, няма да стане! Ако ще е така, направо да връщат бариерите около Банско и Пампорово
2
3
 
11
 
! Отговори
Totenkopf преди 3 години
Горките ненаяли се
1
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма да има сезон!