УМБАЛ-Бургас зове за доброволци в отделението за COVID-19

Призивът е насочен най-вече към завършващи медицина студенти
23 окт 2020 16:23, Красимир Ангелов
10
УМБАЛ-Бургас зове за доброволци в отделението за COVID-19
Снимка: БГНЕС

Ръководството на УМБАЛ-Бургас призова доброволци - медици и граждани, да помогнат на лекарите в отделението за COVID-19.

Работещите там изнемогват от постоянен извънреден труд и се затрудняват при обгрижването на пациентите, които към момента са 36. Предстои разкриването и на допълнителни 24 легла, които също трябва да се обезпечат с персонал, съобщи за БТА говорителят на болницата Юлия Андреева.

Още по темата
Призивът на болницата е насочен най-вече към новозавършилите млади лекари от цялата страна. Те могат да бъдат назначени веднага на трудов договор, да получават заплата и допълнително възнаграждение за работа с ковид-пациенти, което Министерството на здравеопазването е осигурило.

Имат възможност и за специализации в болницата - по специалностите хирургия; акушерство и гинекология; инфекциозни болести; уши, нос, гърло; ортопедия и травматология; кожни и венерически заболявания; съдебна медицина; физикална и рехабилитационна медицина; образна диагностика; спешна медицина; нервни болести; обща и клинична патология; пластично-възстановителна и естетична хирургия; клинична токсикология; пневмология и фтизиатрия; гръдна хирургия.

Студенти - медицински сестри, както и други студенти от медицински специалности, също могат да бъдат назначени и да се ползват от допълнителните възнаграждения за работа с ковид-пациенти.

Всички доброволци, които нямат медицинско образование, но желаят да бъдат в помощ на екипите в УМБАЛ-Бургас, могат да бъдат назначени на трудов договор като санитари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
3
 
! Отговори
Пак неразбрали преди 3 години
До тези под мен, вие знаете ли какво значи думата доброволец! Това е труд за благото на някого или някаква кауза, който не се заплаща! Бил съм доброволец в пожарна, знаете ли какво значи да гасите пожар лятото при силен пек и 40 градуса на слънце, без да се смята жегата от самия огън. Облечен си от глава до пети, за да не се изгориш, и гасиш с лопати пръст или с тупалки, за този си труд не получавахме заплащане - защото бяхме доброволци!
8
1
 
3
 
! Отговори
До 1 преди 3 години
Давай, брато. И язе идвам с двата бастуна, че белким оправим бюджета на НОИ.
7
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЕдинКолко си излекувал от корона байчо виШист.
6
6
 
9
 
! Отговори
Един преди 3 години
НЕ СЕ ГИВОРИ ЗА ЗАПЛАЩАНЕТО. САМО РИСКА И РАБОТАТА.ИНАЧЕ ЛЕКАРИ И ТО КВАЛИФИЦИРАНИ ЩЕ СЕ НАМЕРЯТ.Е СЕХА КАТО МРАЗИТЕ ВШИСТИТЕ И СЕ ПОДИГРАВАТЕ ДА ВИ ЛЕКУВАТ ДЕПУТАТИТЕ С ГОЛЕМИТЕ ДОХОДИ. НИКОЙ ЛЕКАР НЯМА ДА РИСКУВА С ТОЗИ ТЕЖЪК И ОТГОВОРЕН ТРУД.
5
4
 
13
 
! Отговори
Делян преди 3 години
Много не вярваха за вируса но става лошоКато по време на война е
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Опааа,поредната клекнала болница!Лошо,а сме на пето място в света по брой болници на милион население-само 50!
3
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аха. Някой прибира парите от клиничната пътека пък доброволците да вършат работата.
2
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кои ще е тоя луд да си рискува живота за -1000 лв им
1
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пенсионерите сме на линия!