Защо се стигна до тежкия инцидент на Аспаруховия мост?

45-годишният шофьор на камиона загина на място
Обновена: 23 окт 2020 08:53 | 23 окт 2020 08:47, Ния Христова
16
Защо се стигна до тежкия инцидент на Аспаруховия мост?
Снимка: БГНЕС
В четвъртък камион падна от Аспаруховия мост във Варна, а 45-годишният шофьор загина на място. Тежкотоварният автомобил е минал през мантинелата, след което полетял от съоръжението.
 
"Камионът е на малко години. Възможно е обаче да има някаква техническа неизправност или влошаване на здравословното състояние на водача. Остава и третият въпрос дали мантинелите биха издържали такъв удар от голямо превозно средство", обясни Христо Димитров от Българската асоциация на пострадали при катастрофи пред Нова ТВ.
Още по темата
 
Той смята, че липсата на спирачен път може да означава техническа неизправност или проблеми със здравето на шофьора.
 
Версията за несъобразена скорост все още не се разглежда като водеща. Свидетели на инцидента разказват, че камионът се е движил със скорост в ограниченията. 

16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
123 преди 1 месец
Пак изказване на не компетентен и не грамотен представител на НПО. Да не иска да направи ремонта с " наши хора".
15
7
 
4
 
! Отговори
Статистик преди 1 месец
Андрешко - основната причина за катастрофите в България !
14
10
 
15
 
! Отговори
от 6 преди 1 месец
Мантинелите трябва да са проектирани и изпълнени така, че да изпълняват предназначенито си по отношение на всяко МПС които използва съоръжението.
Ако това не може да се случи поради някаква причина - просто се забранява движението на съответната категория МПС-та, за който съоръжението не се явява безопасно. Толкова е просто.
Мантрата че натоварен камион нищо не можело да го спре може да се чуе само в държави като нашата.
13
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма мантинела и парапет, която да удържи 40-тонен камион.
12
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Стигна се от безумно шофиране. Стига вече повече глупости. Всички гледаме как карат наглите камионджии, особено ако са с празни камиони. Изобщо няма нужда от повече приказки.
11
1
 
4
 
! Отговори
До 10 Анонимен преди 1 месец
Не казвай, че вярваш на клипчета в ютюб особено пък да ги даваш за пример или доказателство за нещо. Там има и заснето кацане на извънземни. Да ти кажа и аз съм записвал извънземни и съм качвал в ютюб.
10
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В ютюб гледайте ''Инспектор Андреев '' , последния клип Пред полицейско управление в Русия видяха пол. кола затворила место за паркиране на инвалиди Извикаха катаджия и го накараха да глоби полицая паркирал неправилно служебната кола
9
1
 
23
 
! Отговори
Тошо преди 1 месец
Светла му памет на шофьора, голяма трагедия,искам да обърна внимание на нещо друго....при инцидента се струпаха много коли на моста...а това не е ли риск да се случи нещо много по зловещо, нека специалистите да кажат, да не си мълчат, превенцията е безценна, а последствията са на баснословна цена, мисля че поправилник на мост не бива да се спира, а то нямаше кола която да се движи и бяха сигулно хиляда по 2 тона всяка, 2 млн кг, е ...колко е допустимо....и всички с работещи вибриращи двигатели,
8
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
“До 4. Анонимен
Няколко човека са видели, че коша е започнал да се вдига по време на движение. Не знам защо никой не се явява като свидел.”

Помисли малко сам! Къде живееш? Ще дойде шефа на шофьора и ти направи един рекет, веднага ще забравиш, дали камиона е имал техн. или други проблеми! Не е необходимо голямо IQ! Явно си доволен от системата в актуалното и състояние!
7
7
 
3
 
! Отговори
До 6 преди 1 месец
Добре ли сте?
6
6
 
17
 
! Отговори
до 3 - поправка преди 1 месец
В България няма мантинела която да спре такъв камион, особено ако е натоварен!
5
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Шофьорът на автомобила, който е бил непосредствено зад него го каза съвсем ясно - пръснала му се е предна дясна гума. Човекът е нямал никакъв шанс. Никаква мантинела не може да спре 50тонен камион. Сигурно е бил претоварен, сигурно гумите са били износени. И за това най-малко има вина загиналия шофьор. За съжаление си отиде млад човек. Ако може експертиза да докаже състоянието на гумите и количеството на товара, биха могли да накажат истинския виновник. Бог да го прости.
4
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няколко човека са видели, че коша е започнал да се вдига по време на движение. Не знам защо никой не се явява като свидел.
3
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма мантинела която да спре такъв камион, особено ако е натоварен!
2
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Свидетел на случката пишеше, че коша на камиона започнал да се вдига по време на движение.
1
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Може да се е загледал и в мобилния си телефон. Масово хората карайки си гледат мобилните.