Спират движението на камионите над 10 т през "Петрохан" от 2 ноември

АПИ: Започва ремонт в участъка, има обходни маршрути
28 окт 2020 17:52, Анисия Иванова
1
Спират движението на камионите над 10 т през "Петрохан" от 2 ноември
Снимка: БГНЕС

От 2 ноември, понеделник, се спира движението на камионите над 10 т през прохода "Петрохан" (път II-81 Монтана – Костинброд), съобщиха от АПИ.

През тази седмица участъкът ще продължи да се ползва като обходен маршрут за превозните средства над 12 т, пътуващи от Видин за София, които преминават през прохода поради модернизацията на път I-1/Е-79 Мездра-Ботевград, в участъка Ребърково-Лютидол.

От 2 ноември тежкотоварните МПС ще преминават двупосочно по другото алтернативно трасе на E-79 - път II-16 Мездра – Нови Искър през Искърското дефиле, по което в момента преминава тежкият трафик за Видин.

Очаква се това да продължи до началото на декември, когато целият тежкотоварен трафик ще бъде прехвърлен по Е79.

Строителите на участъка Ребърково - Лютидол работят с максимална мобилизация, за да може движението по Е79 да се възстанови колкото се може по-скоро.

Дотогава допълнителен обходен маршрут за МПС до 4,5 т по направлението Мездра-Ботевград е третокласният път III-161 Ребърково - Лютидол и общинската пътна мрежа в село Лютидол, както и всички други пътища от републиканската пътна мрежа, за които няма въведени временни организации на движението и могат да бъдат използвани за алтернативни  обходни маршрути.

Необходимо е шофьорите да карат внимателно и да спазват стриктно пътната сигнализация.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
3
 
! Отговори
Badjoto преди 3 години
Въобще не трябваше да се пускат камиони през Петрохан! Ако откъде акъл за организация.