"Ремдесивир" и "Регенерон" са за начална по-тежка фаза на COVID-19

Антибиотиците в начална фаза не спират вируса, обясни фармацевт
Обновена: 23 ное 2020 11:52 | 23 ное 2020 09:23, Петя Славова
18

Заразените с COVID-19 в Съединените щати надхвърлиха 12 милиона. На този фон властите одобриха употребата на препарата "Регенерон" за лечение на вируса. На терапията беше подложен и президентът на САЩ Доналд Тръмп.
Още по темата

"В България не са правени такива опити. Лекарственият продукт "Регенерон" няма разрешение за употреба в ЕС, поради което нямаме и опит. Разглеждани са първоначалните данни в Европейската агенция по лекарствата и може би през декември-януари продуктът ще бъде разгледан по-детайлно. Но това ще се случи, ако фирмата, която го произвежда, подаде документация", каза фармацевтът проф. Илко Гетов за "България сутрин".

Фармацевтът смята, че "Ремдесивир" и "Регенерон" са за начална по-тежка фаза на заболяването.

"Говорим за много тежки случаи. Има разминаване между разбирането за това как се оценява състоянието на пациентите. Трябва да сме много внимателни, когато интерпретираме тези данни на базата на индивидуалната оценка на състоянието на всеки пациент. Подвеждането на информация и представянето на информацията за "Ремдесивир" също е в този контекст. Проучването на СЗО е рандомизирано клинично проучване без контролна група, тоест над 7000 пациенти. Там са сравнени резултатите от терапията на 4 продукта - "Ремдесивир", "Лопинавир", "Интерферон" и "Хлорохин", или "Хидроксихлорохин", допълни проф. Гетов пред Bulgaria ON AIR.

Според него нито едно от тези лекарства не е показало необходимите положителни резултати.

"Крайната точка на това изследване е смъртността на 28-ия ден. СЗО казва, че единственото сигурно нещо, което помага на пациентите в много тежка форма на заболяване, това е "Дексаметазон". Предполагам, че същото ще бъде по отношение и "Регенерон", тъй като в начална фаза на заболяването има обяснение за това как действа той. В същото време "Ремдесивир" е едно антивирусно лекарство. Доказано е в клинично проучване, че това намалява продължителността на терапията и необходимостта от болнично лечение. Всички тези пациенти не са били на т.нар. инвазивна механична вентилация", коментира още експертът.

Проф. Илко Гетов увери, че в България има достатъчно "Ремдесивир".

"Лекарствената регулация е много сложна материя и тя е далеч от политическите влияния. Лечението с "Регенерон" не е евтино. А антибиотиците в началната форма на вирусната инфекция са безсмислени да се използват, защото те не повлияват на общото състояние. Те не спират развитието на вируса в човешкия организъм", категоричен е фармацевтът.


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
ЯААА преди 2 месеца
Това обяснява защо няма умрели от важните клечки - взимат ги веднага във ВМА, там имат лекарствата и ги оправят за няколко дена. А за останалите - естествен подбор.
16
0
 
3
 
! Отговори
:) преди 2 месеца
REGENERON e компанията, а лекарството е REGN-COV2. Незнам този какъв фарамцевт е и как са го избрали да говори по телевизията.

В БГ ще си умрем от простотия, не от COVID...
15
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ремдесивир е за доболнична помощ, за предотвратяване на болнично лечение, според професора, а в България този препарат се ползва само в болницата ...
Лудостта е всеобща. Целта е повече от очевидна - естествен отбор, ликвидиране на нацията. По плана Ран. И нека ни обвиняват за параноични конспиратори. Вече живеем по Оруел. И не ни пука. Нито свобода, нито живот. Даму мислят тези, които има какво да губят. За плебса е все тая!
14
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"Ремдесивир" и "Регенерон" са за начална по-тежка фаза на COVID-19, и най-вече за политици и важни клечки. Сухите съчки да пият чай!
13
0
 
4
 
! Отговори
ГосТ преди 2 месеца
Всички препарати в тежка фаза са безполезни. Както впрочем е и Тамифлу за свинския грип. Вземат се в начална и средна фаза. Затова в цивилизацията тези решения се вземат след установяването на вируса с широко тестване или проследяване на контакти, според електронното здравно досие на пациента или компютърна томография. Затова се ползват и вече разрешени препарати в аптечната мрежа като Фузан,Плакинил, Авиган. Единствените данни за действие в тежка фаза са комбинацията между Авиган и Фузан.
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 9

Като се събуди какво стана? Перете ли танците?
11
1
 
0
 
! Отговори
11 преди 2 месеца
и какво е общото? защото няма нищо общо между причините за това. нито за желаните резултати. и не са ги затваряли за медицински екперименти. и сега не затварят никого за това. какво е общото?
10
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Преди 80 години едни хора слагаха звезда на ръкава на други хора, сега едни хора слагат маски на устата на други хора. Преди 80 години едни хора затваряха хората по лагери и си правиха медицински експедименти с тях, сега едни хора ще затварят други хора и ще си правят медицински експерименти с тях. Каква е разликата?
9
0
 
0
 
! Отговори
да преди 2 месеца
да там съм 7.
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Кой вирус?
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 4

Какви реанимации? Ти там ли си?
6
1
 
0
 
! Отговори
хахахаха преди 2 месеца
и какъв е резултата в раша? даже съм сигурен че дава 120%
5
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
100% от тестваните с новата руска ваксина epiVacCorona са изградили антитела срещу вируса.
4
3
 
3
 
! Отговори
до 2 преди 2 месеца
ела и баламосвай хората в КОВИД реанимациите. ако искаш носи маска, но си сложи памперс задължително...
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Вирусолог

Нещо нервен ми се виждаш. Май си на път да осъзнаеш реалността...
2
6
 
1
 
! Отговори
ммм преди 2 месеца
Стига сте баламосвали хората с смешното грипче ковид.
1
4
 
3
 
! Отговори
Вирусолог преди 2 месеца
Всяка сутрин някой *** се упражнява по телевизията, ръсейки глупости и обърквайки хората... Спрете се ве, ***