Пътят до дома - през прозореца, една съседска драма в кв. Коматево

Жена с блокиран достъп до къщата си в Пловдив
23 дек 2020 09:00, Петя Славова
26

Жена и куче вече 6 месеца са с блокиран достъп до къщата си в Пловдив. Историята е от квартал Коматево,  където в един дом може да се влезе само не и през входната врата.

В продължение на половин година единственият достъп до дома на Венета е прозореца на първия етаж.

"Макар и усмихната така с малко тъга с малко по-тъжно настроение, че от 21 юни аз съм принудена да влизам в собствената си къща през прозореца", така се чувства жената.

За да се използва алтертанивният вход към дома, не трябва много – само една стълба.
"Качвам се по една метална стълба, която смених с табуретка, защото почва да се хлъзга", разказа Венета.

Причината за абсурдната ситуация – междусъседски войни.

"На мен лично ми е забранено правото да преминавам покрай къщата на 1 метър. Каквито и отношения да има господинът, който ползва тази част, те са нарушени", каза още жената пред Bulgaria ON AIR.

Свързахме се макар и по телефона с мъжа заключил вратата. Илия Елкин обяви, че спорът ще се реши в съда, но той не е направил нищо незаконно.

"Госпожа Бонева извършва незаконни строителства, фалшиви свидетелства и прави каквото си иска в нашия собствен имот. Тя си има вход по проект, който е затворен отново в нарушение на закона", посочи Илия.

Принудена да се качва по стълбата, за да се прибира с новороденото си дете, е и поп певицата Веси Бонева.

"Господинът отсреща Елкин направи така, че да сложи врата в собствения ми роден дом да влизам с детето си по стълба", каза певицата.

Венета е завела дело в съда. До решението на магистратите обаче вратата остава заключена. А достъпът до външния свят е само през прозореца.


26
Още от Страната
За втора седмица: Спад на броя на новозаразените в Смолян
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
0
 
! Отговори
Козела преди 3 седмици
В Америка е невъзможно.Такива строги закони за строителството има ужас.Собственик си само на хартия но ништо неможеш да построиш без позволение от обштината строителни закони.
24
0
 
2
 
! Отговори
факт преди 3 седмици
Искам подробностите в голяма обширна информация
23
1
 
1
 
! Отговори
Vako преди 3 седмици
да сложат врата на мястото на прозореца
22
0
 
5
 
! Отговори
subzero преди 3 седмици
всяка монета има две страни. Преди да съдим прибързано, нека се запознаем с всички факти. Истината ще е някъде посредата !
21
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Звучат ми като да са мур гави сънародници.
20
1
 
8
 
! Отговори
бг преди 3 седмици
Не само тук става така гледах по немската телевизия някакви баварски селяни не дават достъп до къщата на други източно германци купили съседна къща и им забраняват да минават през улицата и даже налитаха на ой без да знаят че ги снимат..Луди всякакви.
19
6
 
2
 
! Отговори
мдаа преди 3 седмици
Елкин е вариант на името Елцин другарят сигурно е с руско.еврейски произход.Това че е купил част от имота не му право да отказва правото на достъп на съсобствениците .
18
9
 
5
 
! Отговори
Киро Кюмюря преди 3 седмици
на зла круша-чапат прът! явно тази е толкова луда, че хората са си извадили предписание за откачалката!
17
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Селски драми, кой му пука.
16
5
 
2
 
! Отговори
Все тая преди 3 седмици
Така е на село в Доматево!
15
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Нормално е при демокрацията.
14
1
 
25
 
! Отговори
глас от тъдява преди 3 седмици
И аз имам едни съседи , които се оказаха без достъп до къщата си , защото в един двор са построили 2 къщи и 40 години по-късно е станало така , че къщата с вход я продават на чужд човек и той решава да си огради имота , както е по скица. Потърпевшият се наложи да си купи 50кв м просека от друг съсед .
Такива недомислици има навсякъде, защото старите все си мислят че техните деца ВИНАГИ ще се уважават и НИКОГА няма да продадат наследствен имот.
13
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тая къща така е узаконена и оня няма право. В София много такива с общ вход проход.
12
8
 
6
 
! Отговори
Българин преди 3 седмици
Трябваше и не само момичето с бебето и кучето да е там може би и 2-3 от местните баби за още по голям колорит. Общото месо и кучетата не го ядат. Но всяка жаба да си знае гьола(входа).
11
2
 
11
 
! Отговори
Това преди 3 седмици
само *** може да го направи.А къде е общината,къде са техниците тази врата е законна до един метър от стената на къщата никой няма право да я взема. Тоя е от мутрогените който е затворил входа. Нарушаване на закона.Ако му запали къщата е в нарушение ама да и блокират вратата е било законно.
10
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Е затва орташки къщи не не и пак не ! И в САЩ е същото един от собствениците кове врата другият я кърти и реже.Накрая се сбият или изпозастрелят.
9
1
 
22
 
! Отговори
Абе преди 3 седмици
доколкото разбрах, още бабата и дядото на жената са ползвали незаконен вход и са преминавали през двора на съседа. Да си направи вход от правилната страна, да си го узакони, да направи вход на мястото на прозореца. Но като гледам дори мазилката около прозорците не са си оправили. Иначе задължително за добра междусъседска война е да включиш в трагедията дете и куче.
8
6
 
13
 
! Отговори
Барселона преди 3 седмици
Каква певица...какви 5 лева...нещо се е направила на много отворена...
7
6
 
10
 
! Отговори
Ддд преди 3 седмици
По умния трябва да отстъпи.Вместо да се жалва по телевизията,да си направи врата.Затворената камо ли да е трудно да се оправи.Хората не разбират,че в гроба нищо не можем да вземем.Сами си създават ядове...
6
11
 
6
 
! Отговори
Начо Културния преди 3 седмици
И в Германия ще се принудят да влизат през прозорци и балкони на първия етаж, защото
Меркелицата им зазидва входните врати на блоковете- да не излизат заради поредицата локдауни.