Болница в Бобов дол няма, разпродават и Спешния център

Общината ще се включи в търга за помещенията, обяви кметът
15 яну 2021 12:22, Ния Христова
13
 
Здравна криза в Бобов дол. Търг ще решава съдбата на здравеопазването в града.
 
Общинската институция ще се включи в търга за разпродаването на имуществото на болницата, която от години не функционира. Част от имуществото е и Спешният център, който е последната надежда на хората.
 
"Беше неочаквано, въпреки че болницата отдавна е затворена и имуществото ѝ се разпродава от синдика. Ще се разпродават и помещенията в Спешния център, надяваме се да спечелим търга. Бобов дол не трябва да остава без здравеопазване", каза кметът на града Елза Величкова в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
За една рентгенова снимката хората трябва да пътуват до околните градове. Спешният център е спасявал положението отчасти. Ако се затвори обаче, Община Бобов дол остава без здравеопазване.
 
"Има насрочена извънредна сесия за днес. Очаквам общинските съветници да делегират права на кмета на общината да участваме в този търг за помещенията. Нашата община е с ограничен финансов ресурс, риск винаги има", заяви Величкова.
 
Градът разполага с трима лични лекари, които се грижат за близо 9 хил. граждани. Преди година те са били само двама, намерен е още един и се търсят още, но преди това трябва да бъде запазен Спешният център.
 
"Бобов дол е миньорско градче, хората са работили в мините, страдат от различни заболявания и им е нужно лечение. За радост имахме много по-малко заболели от Ковид-19 и някак се справихме", каза още градоначалникът.
 
В Бобов дол се намира и хосписа на популярния фолк изпълнител Борис Дали. Той се намира в разпродадените етажи на болницата. От общината са имали намерение да участват в конкурса, но само за час са изпуснали срока.
 
"Работим в синхрон. Запазва се услугата за всички потребители, персоналът се запази почти на 100%, само че услугата е частна", уточни Елза Величкова.
 
Тя подчерта, че с много усилия и държавна помощ в лицето на главния прокурор Иван Гешев и екологичния министър Емил Димитров, вече не се горят боклуци в ТЕЦ-а и обстановката е спокойна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Тодор Живков----------------------------------------Ами като беше толкова хубаво при бай ви Тошо,защо го махнахте,бре комунисти. Защо не го направихте пожизнен,като бай ви Путин,а
9
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
болниците във всяко градче и поликлиники и здравни служби в селата ги правеха глупавите комунисти зато ва ги затваряменема нужда от тяхвие сте гласували за демокрация а не за болници сега демокрация има и банани валялоако искате да има болници и банани само на нова година пак си избирайте комунистите
8
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Там е ужасно. Не знам как живеят хора. Особено през зимата си в като филм на ужасите ако минеш през града и селото.
7
0
 
6
 
! Отговори
Gogi преди 3 години
Да се обадят на онази с мъжкото име Габриел да сложят суперкомютъра в Бобовдол. за чиий им е спешен център, суперкомпютър трябва и в WIFI!
6
0
 
11
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 3 години
Абе важното е, че оня ден Байчо си гласувал 42млн. за прокарване на нет по селата, че видиш ли бабичките по селата нямали хляб ама искали WIFI, Соф.Обшина пА получила 2млрд. бюджет, че да има пари за ремонтите на ремонтите, за декември баце е усвоил 8млрд.лв.... Абе харчиме теглим заеми като раково болни, все едно няма да има утре.Бобовдолци да го дуухат. Болница има и в Станкето пардон ДУПница, нали Байче?
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Затворете болницата училището и каквото има да се изнасят в София то и без това всичко е там
4
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Скоро на тази територия ще останат няколко градове държави начело с феодал които ще воюват помежду си.
3
3
 
6
 
! Отговори
Пещерняци преди 3 години
Тия се биеха като животни за безплатни кренвирши за да гласуват за Ковачки,сега си развъждат масово роми!
2
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да ви кажа ли защо се строят в момента пътища, а не болници? Защото от там не може да се краде така лесно. При пътищата могат да се крадат огромни суми с простото ползване на евтини материали които обаче са легални и съответно влизат в стандарт. Реално някой прибира близо 40% от сумата при строенето на един път. За това и скоро нови болници или дори ремонтирани и оборудвани такива няма да видите.
1
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само за час са изпуснали срока?! Въх! Как са се старали, писали са проект, готвили са се за това... и костенурката се е шмугнала! Щот друго си е за час да изпуснеш срок, обявен преди месеци, друго си е да те разследват за интереси....