БЗС: Омерзени сме от случая със зъболекаря измамник

"Този човек уронва престижа на останалите специалисти у нас"
19 фев 2021 10:39, Ния Христова
23
БЗС: Омерзени сме от случая със зъболекаря измамник
Снимка: Pixabay
"Омерзени сме от случая със зъболекаря, измамил десетки хора с хиляди левове. Никога не сме проявявали търпимост към подобно поведение. Слава Богу, че става въпрос за изолиран случай. Това е съвременния  Ястребовски. Този човек е дипломиран лекар по дентална медицина, положил е клетва, но явно моралът му е по-различен, отколкото на останалите зъболекари у нас. Той уронва престижа на останалите специалисти". Това заяви в ефира на Нова ТВ председателят на Българския зъболекарски съюз Николай Шарков.
 
Председателят на Комисията по професионална етика на БЗС - Боряна Нецова, поясни, че през януари 2020 г. е подаден първият сигнал за измама.
 
"Много от хората подадоха сигнали към Централната комисия по етика. По закон препращаме жалби в съответната Регионална колегия, където е извършено лечението. Когато постъпват първите две жалби, още на 27 февруари 2020 г., се задвижва административно наказателно производство. Съставен му е акт за наказание, който обаче не може да му бъде връчен, защото се е покрил. По закон Комисията се обръща към съответната областна дирекция на МВнР. 
Още по темата
 
По същото време издирване се извършва и от Изпълнителна агенция "Медицински надзор". Когато този човек не е открит и не може да му се предаде акта, няма как да се премине към следващо действие. Така е по закон. Когато пристигат следващите жалби, колегите констатират, че има признаци за извършено престъпление. Тогава цялата документация по случая е предадена в прокуратурата", поясни Нецова.
 
"Според Закона за административни нарушения и наказания, когато прокуратата започне работа, БЗС спира да действа. Единствено имаме възможност да му отнемем правото да упражнява професията 1 година", каза още Шарков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
2
 
! Отговори
Ива преди 3 години
До СилвияБраво и тези мошенници трябва да ги извадим насветло така наречените ни зъболекари и всичките са обирджий и некадърници в нашата страна😎
16
3
 
1
 
! Отговори
Силвия преди 3 години
До АнонименВсички зъболекари крадът хората с цени под масата Направете единен ценоразпис и тогава ще се види какво трябва да се заплаща от нас пациентите🙈
15
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Качествените зъболекари имплантолози в България са изключително малко и са ситуирани почти само в София. Те струват скъпо, но пък услугата наистина е скъпа, важното е да е качествена и с високо ниво на естетика! В провинцията няма добри лекари по дентална имплантология! Учудвам се, че някой е платил толкова на самозванец като този!
14
5
 
5
 
! Отговори
Все не знаят бе преди 3 години
То да е само тоя-с мед да го намажете! Ами що лекари има, що чудо-като него! И сега ако речете-*** никой не е чувал за корупция в болниците,как трябва да си платиш за да те оперират, как трябва да си носиш храна, а ти изписват всеки ден порционни? Нали скоро имаше и материал по ТВ за "храната" в болниците-това какво е,не е корупция ли? Най-мразим ей това- да се правят на ощипани дърти моми-нищо не знаят,нищо не чули досега..
13
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И как ще му отнемете право да упражнява професията, като той я упражнява под чуждо име ?! И му се плаща на ръка? Т.е. санкцията е смешна, все едно някакъв вид мъмрене и недей моля те да правиш повече така ....
12
9
 
2
 
! Отговори
Американ преди 3 години
В омразната на мнозина завистрници Америка имплантите идват с гаранция от 5 до 10 години, в зависимост от състоянието на костта. Но 5 е минимума. Но Америка е мечта, не е трети клас европейска страна..
11
8
 
6
 
! Отговори
тариката преди 3 години
Ами оправяйте си сами зъбите Уе умници! Аз съм си купил инструменти, гледам клипове как в ютюба и си ги правя сам-не е забранено. Само при вадене ходя, че няма опора
10
1
 
11
 
! Отговори
Зъболекар преди 3 години
Толкова силно сме омерзени, че веднага ще намалим цените на услугата - ще вадим по 2 зъба на цената на един !
9
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
2 Аз при моя ходя по здравна каса и не плащам допълнително, млад е и добре си върши работата. Услугите са скъпи.
8
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само той да е. Това с имплантите е масова практика от години. Плащаш хиляди левове за имплант, лекаря го слага, така че да ти падне сам след няколко дена и след това ти препоръчва втори опит и трети опит ти така им плащаш един куп пари. А те се оправдават че понякога се случва да не се закрепи.
7
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В БКП-България измамата е винаги "другарка"! :)))))))))))))))
6
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По коя програма ги е мамил хората като личен стоматолог или на свободна практика с услуга от 2-3 ниво за цена на поета по линия заедно с вложените труд и материал,които си имат цена навярно по-висока от обявената,но по-скорошна за час.
5
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този не е единствен,има и други като него
4
4
 
13
 
! Отговори
добре е в статията преди 3 години
да бъде написано какво е направил, за незнаещите ...
3
4
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Омерзени били .... Като слагате китайски материали и като лъжете клиемтите не сте омерзени нали ? Преди демокрацията всички ходеха с оловни пломби , но нямаха проблеми Защо не казване , че заразявате умишлено пациентите с парадонтоза , защо не казвате , колко данъци криете , защо не казвате , че извършвате ненужни лечения само заради пари ? Детските брекети говорят ли ви нещо -обирджии ! Вземате ли пари да препоръчвате определени продукти ?Лекари ! Лекар е човек който лекува , Вие сте търгаши !
2
5
 
20
 
! Отговори
Swap преди 3 години
Да му спрат правата да практикува това и да го съдят до дупа мизерника.
1
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Този човек е дипломиран лекар по дентална медицина, положил е клетва, но явно моралът му е по-различен, отколкото на останалите зъболекари у нас."Айде, айде, морала на болшинството зъболекари ми е ясен: "Дай да видим тоа колко мое да го издоим". Едно лечение на зъб варира между 200 и 500 лева, според зависи колко добре облечен изглежда пациента и какво сподели със зъболекаря по време на престоя. И да - няколко зъболекари познати са ми го разказвали как се прави това.