БЗС: Омерзени сме от случая със зъболекаря измамник

"Този човек уронва престижа на останалите специалисти у нас"
19 фев 2021 10:39, Ния Христова
23
БЗС: Омерзени сме от случая със зъболекаря измамник
Снимка: Pixabay
"Омерзени сме от случая със зъболекаря, измамил десетки хора с хиляди левове. Никога не сме проявявали търпимост към подобно поведение. Слава Богу, че става въпрос за изолиран случай. Това е съвременния  Ястребовски. Този човек е дипломиран лекар по дентална медицина, положил е клетва, но явно моралът му е по-различен, отколкото на останалите зъболекари у нас. Той уронва престижа на останалите специалисти". Това заяви в ефира на Нова ТВ председателят на Българския зъболекарски съюз Николай Шарков.
 
Председателят на Комисията по професионална етика на БЗС - Боряна Нецова, поясни, че през януари 2020 г. е подаден първият сигнал за измама.
 
"Много от хората подадоха сигнали към Централната комисия по етика. По закон препращаме жалби в съответната Регионална колегия, където е извършено лечението. Когато постъпват първите две жалби, още на 27 февруари 2020 г., се задвижва административно наказателно производство. Съставен му е акт за наказание, който обаче не може да му бъде връчен, защото се е покрил. По закон Комисията се обръща към съответната областна дирекция на МВнР. 
Още по темата
 
По същото време издирване се извършва и от Изпълнителна агенция "Медицински надзор". Когато този човек не е открит и не може да му се предаде акта, няма как да се премине към следващо действие. Така е по закон. Когато пристигат следващите жалби, колегите констатират, че има признаци за извършено престъпление. Тогава цялата документация по случая е предадена в прокуратурата", поясни Нецова.
 
"Според Закона за административни нарушения и наказания, когато прокуратата започне работа, БЗС спира да действа. Единствено имаме възможност да му отнемем правото да упражнява професията 1 година", каза още Шарков.

23
Още от Страната
Проф. Ива Христова: Одобрените ваксини са най-добрите в света
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
2
 
! Отговори
Ива преди 1 седмица
До Силвия

Браво и тези мошенници трябва да ги извадим насветло така наречените ни зъболекари и всичките са обирджий и некадърници в нашата страна😎
22
2
 
1
 
! Отговори
Силвия преди 1 седмица
До Анонимен
Всички зъболекари крадът хората с цени под масата’ Направете единен ценоразпис и тогава ще се види какво трябва да се заплаща от нас пациентите🙈
21
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Качествените зъболекари имплантолози в България са изключително малко и са ситуирани почти само в София. Те струват скъпо, но пък услугата наистина е скъпа, важното е да е качествена и с високо ниво на естетика! В провинцията няма добри лекари по дентална имплантология! Учудвам се, че някой е платил толкова на самозванец като този!
20
4
 
5
 
! Отговори
Все не знаят бе преди 1 седмица
То да е само тоя-с мед да го намажете! Ами що лекари има, що чудо-като него! И сега ако речете-ма никой не е чувал за корупция в болниците,как трябва да си платиш за да те оперират, как трябва да си носиш храна, а ти изписват всеки ден порционни? Нали скоро имаше и материал по ТВ за "храната" в болниците-това какво е,не е корупция ли? Най-мразим ей това- да се правят на ощипани дърти моми-нищо не знаят,нищо не чули досега..
19
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
И как ще му отнемете право да упражнява професията, като той я упражнява под чуждо име ?! И му се плаща на ръка? Т.е. санкцията е смешна, все едно някакъв вид мъмрене и недей моля те да правиш повече така ....
18
7
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 седмица
Добре де, кажете какво е направил нередно?!
17
8
 
2
 
! Отговори
Американ преди 1 седмица
В омразната на мнозина завистрници Америка имплантите идват с гаранция от 5 до 10 години, в зависимост от състоянието на костта. Но 5 е минимума. Но Америка е мечта, не е трети клас европейска страна..
16
7
 
6
 
! Отговори
тариката преди 1 седмица
Ами оправяйте си сами зъбите Уе умници! Аз съм си купил инструменти, гледам клипове как в ютюба и си ги правя сам-не е забранено. Само при вадене ходя, че няма опора
15
0
 
11
 
! Отговори
Зъболекар преди 1 седмица
Толкова силно сме омерзени, че веднага ще намалим цените на услугата - ще вадим по 2 зъба на цената на един !
14
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
2 Аз при моя ходя по здравна каса и не плащам допълнително, млад е и добре си върши работата. Услугите са скъпи.
13
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Само той да е. Това с имплантите е масова практика от години. Плащаш хиляди левове за имплант, лекаря го слага, така че да ти падне сам след няколко дена и след това ти препоръчва втори опит и трети опит ти така им плащаш един куп пари. А те се оправдават че понякога се случва да не се закрепи.
12
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
В БКП-България измамата е винаги "другарка"! :)))))))))))))))
11
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
По коя програма ги е мамил хората като личен стоматолог или на свободна практика с услуга от 2-3 ниво за цена на поета по линия заедно с вложените труд и материал,които си имат цена навярно по-висока от обявената,но по-скорошна за час.
10
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
А кво стана с ония, дето поставяше стендове на хора, които нямат нужда? Вие представяте ли си, подобно същество да докосва сърцето ви, в най-пряк смисъл? Какво стана? Нищо!
9
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тоя, ако ми беше зъболекар, щеше да е добре и за двама ни, никога да не попада пред очите ми
8
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Зъбарите работят с около хиляда и двеста-триста процента надценка. По мушенгийство си съперничат с автоморгаджиите. Всички цени са на око.
7
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Този не е единствен,има и други като него
6
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
3,
'да го съдят до дупка'

капка в морето
срещу морето се борят законите в бг
5
3
 
13
 
! Отговори
добре е в статията преди 1 седмица
да бъде написано какво е направил, за незнаещите ...
4
3
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Омерзени били .... Като слагате китайски материали и като лъжете клиемтите не сте омерзени нали ? Преди демокрацията всички ходеха с оловни пломби , но нямаха проблеми
Защо не казване , че заразявате умишлено пациентите с парадонтоза , защо не казвате , колко данъци криете , защо не казвате , че извършвате ненужни лечения само заради пари ? Детските брекети говорят ли ви нещо -обирджии ! Вземате ли пари да препоръчвате определени продукти ?Лекари ! Лекар е човек който лекува , Вие сте търгаши !