Трима министри на среща със спорта в Стара Загора

23 клуба получават субсидия в размер на 307 691 лв.
8 мар 2021 11:36, Анисия Иванова
5
Трима министри на среща със спорта в Стара Загора
Снимка: Министерството на младежта и спорта

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, министърът на образованието и науката Красимир Вълчев и министърът на  икономиката Лъчезар Борисов се срещнаха с представители на спортните клубове в Стара Загора.

Те се запознаха с основните проблеми, които стоят пред тях в дейността им, като много сериозно беше засегнат въпросът за отпусканите средства от ММС по Програмата за развитие на спортните клубове. В Стара Загора 23 клуба получават субсидия, която е в размер на 307 691 лв.

“Плановете ни са през следващите 4 години да достигнем до 200% увеличение на парите, които се отпускат за клубовете. Това е важно да се случи, за да могат треньорите да получават по-високи възнаграждения за своята работа. Те са хората, които изграждат спортистите”, заяви Кралев, цитиран от Министерството на младежта и спорта. Той допълни, че се предвижда да се повиши квалификацията на наставниците и да бъде регламентиран техният статут.

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев заяви, че ще продължи изграждането на физкултурни салони в цялата страна. Планът е всяка година да се строят по 25 съоръжения. В Стара Загора ще бъде построен такъв във II ОУ “П. Р. Славейков”. Вълчев допълни, че се работи и по идеята във всяко училище да бъде изградено футболно игрище, с което да се подобрят значително условията за провеждането на часовете по физическо възпитание.

Пред клубовете спортният министър Красен Кралев обяви, че много скоро ще започне изграждането на лекоатлетическа писта на един от тренировъчните терени на стадион “Берое”. ММС инвестира близо 1 250 000 лв. в строителните дейности по съоръжението. През 2015 г. спортното министерство осигури 348 065 лв. за ремонта на тренировъчното игрище на стадион “Верея”. “Имаме много работа по спортната инфраструктура в цялата страна. След като 30 години не беше направено нищо, правителствата на Бойко Борисов инвестираха около 500 млн. лв., за да може в България да имаме съоръжения, които да приемат международни спортни прояви от най-висок ранг. В Стара Загора ще бъде изградена голяма многофункционална спортна зала, за която Министерският съвет отпусна 14,5 млн. лв. Искаме да продължим с този амбициозен план и през следващите години”, допълни Кралев.

Представителите на спортните клубове изказаха своята благодарност към министър Кралев за отношението и подкрепата, която срещат от спортното министерство през последните години.

След разговорите Красен Кралев посети стадион “Берое”, където наблюдава на живо футболната среща от Първа лига между “Берое” и “Лудогорец”.
 


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тримата от запаса )искат отново власт ,предизборно са там
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
kade e masovia bg selski sport, ezda na magare, kon, kamila, svinia, usporedka, halki, greda, shveddka stena, varlina, koza, dalag skok, visok skok, ovcharski skok, maraton, biagane s prepiatstvia, biagane 100m, 400m, stafetno biagane, balet, digane na giri i stangi ve kralev?! ;-)))
3
0
 
2
 
! Отговори
Кралев преди 1 месец
Аре на наградитееее! Днеска има, утре нямаааа! Койт разбира, тук се спирааааа!....
2
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Време е да се отпуснат пари за нова трубуна, на която да се позиционират камерите , които излъчват мачовете!
1
1
 
1
 
! Отговори
Бирояц преди 1 месец
Бирои, Бирои, Бирои !
Нямъ мойи, няма твойи, сичку и Бирои !