Тесни тротоари, остри завои - недоволство от ремонт в с. Червена вода

От АПИ отговориха, че нямало да преправят
13 сеп 2021 13:47, Петя Славова
8
Тесни тротоари, остри завои - недоволство от ремонт в с. Червена вода
Снимка: кадър, БНТ

Недоволство на жителите в русенското село Червена вода. Причината е ремонт на пътя, който минава през населеното място. Хората са обясняват, че много от тротоарите са тесни, а един от завоите е станал твърде остър. Най-притеснени са обаче кога ще приключи ремонтът, защото крайният му срок е бил 17 юли, а есента наближава.

Местните  от месеци подават сигнали до Община Русе и АПИ за тротоарите, които, според тях, са твърде тесни и нямат метър и петдесет ширина.

Проблем, според хората, е и завоят към една от отбивките. Има и много голяма денивелация между новия и стария асфалт, а част от хората не могат да си отворят вратите след поставени плочки.

От Община Русе също смятат, че така изпълнен, завоят е опасен и трябва да се направи наново.

 "Този участък, макар и да е проектиран така, трябва да бъде променен", заяви Магдалина Илиева, заместник-кмет на Община Русе.

От Агенция "Пътна инфраструктура" отговориха за БНТ, че тази "пътна отбивка не е предмет на изпълнявания технически проект и не е предвидена промяна на нейната геометрия". А, за да се преодолее 7-сантиметровата разлика, както е било съгласувано предварително с Община Русе, "са предвидени дейности по подмяна на бордюрите и асфалтовите пластове в рамките на съществуващия габарит на отбивката с дължина 10 м.". В същото време от местната власт твърдят, че никой не е търсил тяхното мнение.

 "За мен е странно защо по време на самото проектиране на този път и тези тротоари не е имало обществено допитване до кмета, до населението, предполагам, че това е отново недостиг на средства", допълни Людмила Маринова, кмет на село Червена вода.

От общинската управа на Русе също твърдят, че този проект не е съгласуван с тях. Но тъй като те ще я стопанисват, 2 пъти са се срещали с фирмата по надзора. Било им обещано, че тротоарите ще бъдат ремонтирани на 100%. Кога ще завърши ремонтът обаче никой не казвал – удълженият краен срок бил до 31 август.

 "Искаме да призовем Агенция "Пътна инфраструктура" да даде приоритет на обекта. Искаме да приключат дейностите в населеното място до началото на зимния период. Искаме да бъдат взети адекватни решения, когато става въпрос за възстановяване на тротоарите в населените места, както и за конкретни места, във връзка с безопасността на движението", каза още Магдалина Илиева, заместник-кмет на Община Русе.

От АПИ отговориха, че забавянето е заради изграждането на уличния водопровод в Червена вода, който е по проект на ВиК. А кога ще приключи ремонтът зависело от мобилизацията на строителната фирма изпълнител.


8
Още от Страната
Лятото ще продължи до следващата седмица, след това идват дъждове
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
3
 
! Отговори
Я па я..! преди 1 седмица
Тесни тротоари , широки улици.То не маже и двете.
6
7
 
2
 
! Отговори
Доктор Сън преди 1 седмица
Българина все да мрънка, преди не са имали тротоари, сега мрънкат, че им били тесни, а остри завои да случва се да има затова се изкарва шофьорската книжда, за да можеш да ги взимаш ТЕЗ завои
5
2
 
0
 
! Отговори
врьщам преди 1 седмица
ти всички магии че започнаха да се бият магиите ти
4
1
 
0
 
! Отговори
абе преди 1 седмица
екстра е да има6 любовници в строителни магазини и да строи6 кьщи на другилюбовници и да обавеждаш кражбата си е чиста печалба
3
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
АПИ мислят не за хората, а да си вземат парите и да отчетат дейност, то е ясно, като има жертви, никой няма да е отговорен.
2
1
 
9
 
! Отговори
Д-р Исня преди 1 седмица
Да са благодарни, че някой се занимава. Фирмата си е взела парите и можеше ич да не почне. Какво като е платено за 5 метра широки тротоари и качествен асфалт. Тарикатите са тук, не за да изпълняват за каквото плащаме, а да гушат, мазнеят и баровеят. От АПИ са прави - никакво преправяне, освен, ако хората не съберат пари за още 2 ремонта, от които ще видят половин. Но 2 половини са си цел зян!
1
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
То навсякъде си оставили ръцете, пък после стачкуват!