Спешен медик, помагал на АМ "Струма": Гледката беше страшна

Всички викаха, пищяха, спомня си Лоарита Николова
25 ное 2021 22:15, Петя Славова
7

Спешен медик, помогнал на оцелелите от трагичната катастрофа с автобуса на АМ "Струма" разказва за случилото се пред Bulgaria ON AIR.

"Когато пристигнах сърцето ми се беше свило, гледката беше страшна – писъци, крясъци...“, коментира спешният медик от ЦСМП-Перник Лоарита Николова.

От 25 години тя работи в Спешна помощ. Лоарита е сред първите отзовали се в злополучната нощ на 23 ноември на сигнал за катастрофа на АМ "Струма". Пристига на местопроизшествието с втората линейка.

"Имаше много съграждани, които им помагаха, всички викаха и пищяха. Аз транспортирах мъж – 76-и набор, той беше с мен в линейката. Разказа ми, че търси сина си, търсеше го, звънеше му по телефона“, разказа Лоарита Николова.

Тя си спомня и пламъците, високи около 3-4 м. За медика това е един от най-тежките пътни инциденти, на които е присъствала.

"Успявам да се контролирам, но вкъщи пристигам разтревожена от мъките и болките на пострадалите. Когато се връщахме от "Пирогов", попитахме дали пак да се връщаме - казаха, че всички са починали. Мъжът ми разказа, че са били 50, двама шофьори и една екскурзоводка", добави още спешният медик.

Трагедията ще остави трайни следи в съзнанието ѝ завинаги.

 


7
Още от Балкани
Журналист от Северна Македония: Не съм попадал на толкова голяма трагедия!
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Да не спорим преди 1 седмица
Сега остава да обсъдите и душевните терзания на митничарите на Деве Баир от нощта на 18/19 ноември - - ке го пущиме ли автобусот или не ке го пущиме во Бугарско?!!!?
5
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
"За медика това е един от най-тежките пътни инциденти, на които е присъствала."...Чудя се кой й е най-тежкия пътен инцидент
4
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Какво ме интересуват душевните терзания на някакъв съвсем страничен човек? Хората изгорели, аз трябва да съчувствам на някой, който се прибира жив и здрав в къщи?
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ако са били 50 души + 2 шофьора +екскурзовод =53. Ако е имало още един човек, качил се в България, стават 54. Но дори без него не мога да сметна как загиналите са 44.
2
0
 
30
 
! Отговори
мдаа... преди 1 седмица
Болните мозъци в днеса направо умират за трагедии. Сега през час ще пращат екипи да снимат я мястото на катастрофата от 20 различни ъгъла, я оцелелите и да ги питат "какво е чувството, че можехте да умрете", "какво ще кажете на близките на загиналите", "много ли пищяха и викаха всички" и подобни уродливи въпроси. Пълни ypoди...
1
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
И какво сега?! 395 дни и нощи ли ще го обсъждат?!