Шофьорите да се уведомяват чрез имейл за нарушения

Коментар на Димитър Марковски и Владимир Тодоров
28 сеп 2022 14:35, Росен Стойчев
26
Шофьорите да се уведомяват чрез имейл за нарушения
Снимка: БГНЕС

Шофьорите да се уведомяват чрез имейл или SMS за извършено нарушение. Около това мнение се обединиха адвокат Димитър Марковски и Владимир Тодоров пред Нова Нюз.

Според Владимир Тодоров неприлагането на закона и липсата на адекватни санкции са сред проблемите, водещи до пътни инциденти.

Още по темата
"Липсва санкция за системните нарушители и завишаване на санкции при повтарящо се нарушение в рамките на година. Процедурите по връчване са остарели и неработещи. Всеки с шофьорска книжка трябва да дава имейл и там да се изпращат уведомления. Призовавам темата с пътната безопасност да бъде приоритет", подчерта той.

"Пътните произшествия получават качествено правосъдие в съда. Докато се стигне дотам обаче има много проблеми. Превенцията и контролът обаче трябва да бъдат подобрени. Нужно е и качествено досъдебно производство. Невръчени фишове и глоби може да се влачат с години, а вие няма да разберете, ако не ви спрат пътни полицаи", заяви Марковски.

По думите му има реална необходимост Законът за движение по пътищата да се промени, а санкциите да се вдигнат. "Водачите имат право да откажат проба за алкохол при спиране от пътни полицаи, но отказ от изпълнение на полицейско разпореждане същевременно е престъпление. Трябва да се вземе разрешение от съдия за принудително изпълнение. Ако водачът откаже да бъде тестван за наркотици, законът може да повелява, че ги е употребил. Ако е чист, ще иска да се тества", посочи Марковски.
 


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ми аз електрипеска поща нямам ...
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
глобите не подлежат на лихви.също така трябва да се установи че вие сте извършителят всеки е невинен да доказване.
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
отказът да се изпълни полицейско разпореждане не е престъпление съставя се акт и има глоба.гражданина не е длъжен да изпълнява разпореждане ако това представлява престъпление или нарушение или застрашава здравето му и прочие може да се обжалва.дебелият адвокат нещо послъгва.
20
0
 
1
 
! Отговори
vv преди 2 месеца
Най-лесният начин е да се вържат КАТ и НАП и така няма измъкване от глобите, защото ако дължите пари на НАП ще Ви намерят по мейл, телефон, с гълъб, че и лихвите ще си платите.
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ще ни глобяват ли, ако нямаме или не дадем email ? Нали на сайта на МВР има информация?
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Много ретро!
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
и сега пощата на МВР ,влиза в раздел СПАМ на всички,айде докажете ,че са го получили,от глупост ,по-голяма глупост измислят или ще усвояваме милиони за нов софтуер?
16
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"имейл?"!? В кой век живеете, просто пратете факс или нещо по морзовата азбука!
15
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
25 години след другите, но все пак има предложение. Похвално.
14
1
 
1
 
! Отговори
Прави са преди 2 месеца
Проблемът не е само в глобите, а в това че може пет пъти да те спират че караш без книжка ама ако не ти е връбено наказателното постановление няма повторност, начи нема съд. Що не пробваш да с тия номера в Англия примерно. Не става така що народ измря от такива, ша ми караш друсан с 200 после в съда, *** той добро момче
13
0
 
9
 
! Отговори
Аха преди 2 месеца
И тия смотаняци били адвокати. Ако откажел да се тества да се считало че е взимал - хахаха. В кое точно право има презумция за виновност бе смешници? Я ходете се скриите. Закона е добър и гласи че можеш да откажеш да те тества *** на пътя, но при това положение си задължен да дадеш кръвна проба до 1-2 часа в специализирана лаборатория. Ае у лево.
12
1
 
5
 
! Отговори
ники преди 2 месеца
Това за връчването на глобите е някаква глупост. Съвсем нормално може да се начисляват към данъците тези глоби и когато ти окажат да те обслужат в държавна/общинска администрация, защото имаш данъчни задължения, тогава ти връчват глобата на място.
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
умнокрасивите свободни люде навеждащи се за заплата и вярващи в демокрацията и гласуването с удоволствие ще си ги платят!
10
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
'Ако водачът откаже да бъде тестван за наркотици, законът може да повелява, че ги е употребил. Ако е чист, ще иска да се тества' --- туй само в наркоманисаните кратуни на демокрадите го има
9
1
 
12
 
! Отговори
Ivan преди 2 месеца
Браво,поредната глупост,измислена от адвокати.Значи всеки,който получи имейл или СМС,че е направил нарушение,моментално ще се затича да си го плати.Вие въобще разсъждавате ли с главите си?!Естествено,че всяка глоба,по закон, влиза в сила,когато я получиш ЛИЧНО!Кой и как ще ме задължи да си гледам пощата или СМС на телефона и как ще докаже,че съм ги видял?!Или си мислите,че ей така ще се изпращат съобщения и всичко е влязло в сила,без право на обжалване?Поредната смехория,която ще падне в съда.
8
0
 
13
 
! Отговори
Хахахахахахахахахаха преди 2 месеца
Искам да видя как държавата ше събере имейлите и телефоните на всички ни! И да видим на кого ще продаде информацията после :) Видяхме няколко пъти колко са некадърни в опазването на лична информация!
7
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тези адвокати да си гледат работата а не да се правят на законодател с такива глупави предложения.
6
1
 
13
 
! Отговори
Мхмм... преди 2 месеца
Е той тоя имейл да не е пожизнен??? Давам там в КАТ някакъв имейл, после си правя нов и хоп - пак не съм уведомен за извършено от моя страна нарушение...
5
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не може ли просто да си купуваме ваучери за определен брой нарушения и като свърши ваучера да си го зареждаме, като при телефоните. Може и на абонаментен план, като надхвърлиш безплатните нарушения, почва да друпа сметка и на края на месеца плащаш.
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Да, и сега спамаджийте ще почнат да изпращат фалшиви честитки...