Медици от центровете за спешна помощ излизат на протест

Те искат по-високо заплащане и да преминат във втора категория труд
6 окт 2022 14:53, Петя Славова
18
Медици от центровете за спешна помощ излизат на протест
Снимка: БГНЕС

Медиците от центровете за спешна медицинска помощ излизат на национален протест на 19 октомври, съобщиха организаторите му от Национален синдикат "Защита".

Лекари, медицински сестри, фелдшери, шофьори на линейки и санитари от центровете за спешна помощ в цялата страна настояват за редица увеличения, между които попадат това на основната заплата на всички работещи, на заплащането при полагане на нощен труд, на средствата за ваучери за храна.

Към исканията им е и промяна на категорията труд от трета, тя да премине във втора. "Това са част от проблемите, за чието разрешаване настоява медицинският персонал в спешните центрове", посочват пресцентъра на синдикат "Защита" пред БТА.

Миналата седмица Министерският съвет все решение да отпусне допълнителни разходи в размер на 9,8 млн. лв. по бюджета на Министерството на здравеопазването за тази година.

Тогава служебният здравен министър Асен Меджидиев посочи, че до края на годината на медиците от спешните медицински центрове ще бъде отпуснато допълнително възнаграждение между 600 и 150 лв. в зависимост от длъжността. Средствата трябва да компенсират липсата на ковид добавки, които са били осигурени във времето на извънредната епидемиологична обстановка до страната до юни.
 


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
До алооо преди 1 месец
Качи се ти на линейката тогава
13
0
 
1
 
! Отговори
Никой преди 1 месец
На ВСИЧКИ местопроишествия има полиция, пожарна и спешна помощ. Полиция и пожарна - първа категория, Спешна помощ - трета? ? !Коментатор, бъркаш спешна помощ с болничната.
12
0
 
1
 
! Отговори
Thanks преди 1 месец
Служителите на тел.112 са първа категория. Работещите в спешна помощ получават купони за храна на стойност 20 ЛЕВА месец! НЯМА ГРЕШКА 20 ЛЕВА за цял месец! За нощен труд 5 лева за дежурство!
11
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Служителите на 112 са към МВР.Те коя категория са?Ако някой знае да напише.Няма да се учудя ако са първа.
10
0
 
1
 
! Отговори
до 9 преди 1 месец
През 1943 година цар Борис получава инфаркт.Два дни и него го лекуват за жлъчка. На 3 ден бил посетен от професор Киркович.Той се е усъмнил,че може би царят има инфаркт.След което повикали австрийски лекар който имал електрокардиограф.И така на 3 ден разбрали,че царят е с инфаркт.
9
2
 
1
 
! Отговори
лекар преди 1 месец
Преди няколко години по БТВ гледах предаване по повод инцидент с кола на НСО.Тогава генералът шеф на НСО каза,че всеки ден в София пътуват между 13 и 19 линейки и над 100 коли на НСО. Жителите на София би трябвало да протестират,че са малко екипите ,а не да се карат с тях.Размислете се и кое се финансира и кое не.Генералът не каза да имат недостиг на кадри.
8
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Предлагам по същото време контрапротест срещу бялата мафия, лъжите и, ограбването на българите, експериментите с ковидваксините със живи хора! Някой трябва да ги постави на мястото им!
7
3
 
5
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 1 месец
В Ямбол приеха майка ми по спешност.Вкараха я в ендокринология и я лекуваха 5 дни за жлъчка.Оказа се инфаркт.12 дни с инфаркт.В момента е в кардиологията и миокарда и е заминал.В спешното НЕ са и правили кардиограма!
6
4
 
0
 
! Отговори
сори преди 1 месец
ама това моторно масло просто аз не искам вие да папкате без още или до още
5
3
 
3
 
! Отговори
Albi преди 1 месец
Лакомията ви заслепява. Малко търпение, след това ръсене ще ви се отвори работа. За да получиш, трябва да дадеш. А вие искате да работите както до сега(който влезе в болница разчита на естествебия подбор) и да папкате още и още.Бездънна яма.
4
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ИДВАТ СЛЕД 3 ЧАСА КАТО ГИ ПОВИКАШ КАКВА СПЕШНА ПОМОЩ СА ! НАГЛИ ДО БЕЗОБРАЗИЕ! ДА СЕ МАХАТ НИКАКВИ ПАРИ !
3
3
 
10
 
! Отговори
Бай Лазар преди 1 месец
Аз предлагам лекарите, които работят и в частни клиники да напуснат държавните. Който има частен кабинет също да няма право да работи в държавна болница.
2
8
 
13
 
! Отговори
Алооо преди 1 месец
Каква втора категория. Пенсиониран лекар или юрист. Токово нещо не съм виждал. Всички папкат до последно, колкото и догато могат. На пенсия кара само убития от труд и немотия обикно мир народец.
1
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 1....какви парички, вие от пп=бсп=дб натоварихте децата на България с дългове за милиарди....