Стара Загора посреща 2023-та с опера и хора́, Плевен – с рок

Троян също залага на фолклора в новогодишната нощ
30 дек 2022 19:09, Красимир Ангелов
12
Стара Загора посреща 2023-та с опера и хора́, Плевен – с рок
Снимка: БГНЕС

Всички жители и гости на Стара Загора ще имат възможност да посрещнат Новата година на  площада пред общината и да бъдат част от общоградско тържество.

От 23,30 часа на 31 декември ще започне концерт на оркестър „Авлигите“, съобщиха за БТА от общината.

Малко преди настъпването на Новата година, от 18:00 часа, ще бъде вдигната традиционната празнична наздравица в Държавна опера – Стара Загора със специалното участие на бандонеониста Стоян Караиванов, водещия Даниел Цочев, диригента Виктор Крумов, солисти, хор, балет и оркестъра на операта.

В Плевен пък залагат на рок музиката в новогодишната нощ. По традиция на централния площад "Възраждане" ще се състои новогодишен концерт, като тази година специални гости са рокаджиите от група "Ахат". Гражданите и гостите на Плевен ще бъдат поздравени в последните минути на 2022 г. от кмета Георг Спартански. Точно в полунощ празнична заря ще озари небето.

Община Плевен и фирма "Тролейбусен транспорт" осигуряват безплатен транспорт за жителите и гостите на града в новогодишната нощ след 22:00 часа, съобщи на личната си страница във Фейсбук кметът на Плевен Георг Спартански. Тролейбусите ще се движат по линиите 1, 7 и 9 в интервал от 20 до 30 минути до 01:00 часа на 1 януари 2023 г.

По традиция и жителите на Троян ще могат да изпратят отминаващата 2022 г. и да посрещнат новата 2023 г. на площад „Възраждане“ в града, съобщават от общинската администрация.

За настроението в новогодишната нощ ще се погрижи фолклорният дует – сестри Мария и Магдалена Филатови. За присъстващите на площада са осигурени баница и вино.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Стара Загора и светлинното шоу стига.
9
0
 
1
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Нека да си я посрещат Новата, а пък пари няма. Особено левове. Честита да ни е. Аз пък си имам евра. За разлика от българскити политици и бюджетници. Както и за тези от БНБ и бюджетната комисия на НС, които не знаят как да си направят бюджета.
8
4
 
3
 
! Отговори
Също може преди 1 година
Пловдив не ви ли допадна?
7
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А в София Мрак и мръсотия ,"концерт" на цицоплякис,таракчи и зъбавата синоПичка ! геПаджиите геПиха парите и ги отнесоха - Гнусни са Бе !
6
2
 
3
 
! Отговори
Карай натам преди 1 година
Може да сколасате. И умната
5
4
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
а куфтета без пари ще има ли!!
4
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще изпеят ли песента за родната милиция и как тя ни пази?
3
1
 
3
 
! Отговори
Съжалявам преди 1 година
Изкушен съм
2
2
 
2
 
! Отговори
На мбата си преди 1 година
!
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А къде ще пуснат чалга за да отидем с Вуте?