Кюстендил възстановява автобусите, 1 лв. ще е билетът

Общественият транспорт в града е спрян повече от 30 г.
30 яну 2023 13:52, Анисия Иванова
11
Кюстендил възстановява автобусите, 1 лв. ще е билетът
Снимка: БГНЕС

Един лев ще е цената на билета в градския транспорт, който Общината в Кюстендил пуска от 6 март, обяви кметът Петър Паунов. Общественият транспорт в града е спрян повече от 30 години, изпълняват се само отделни линии от маршрутки на частни превозвачи. Една от причините е и че никой от превозвачите не иска да изпълнява курсове до 12-хилядния ромски кв. Изток.

Избрана е фирмата превозвач, с която се водят преговори по уточняване на условията по договора.  Автобусите ще бъдат 20-25 местни и при по-голям интерес има готовност те да са 30-40 местни, коментира градоначалникът Паунов, цитиран от БНР.

По по-друг начин подходи Общината в Дупница, която създаде своя транспортна фирма. Закупи и 4 автобуса, създаде и сервизно обслужване. Финансовите резултати на този етап обаче не са добри - общинската фирма "Дупница транс" все още е на загуба.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
3лв за такси изобщо не е много. Това е литър бензин. Де и тука да беше така..
10
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До сега беше 3 лв.билетчето на таксито и толкова години на никой ли не му светна,че в тоя град се слугува на някой?
9
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А защо е нужно да се съобразяват с ромейте в града, защото са най добрия електорат ли?Помислете с главите си
8
0
 
3
 
! Отговори
VladTepes преди 1 година
Все пак е нормално продажбата на превозни документи да покрива 30-40% от разходите за градски транспорт, в противен случай община с ограничен бюджет няма как да поддържа услугата и тя ще бъде спряна или ще се срине на много ниско ниво. Постигане на печалба все едно е нереално.
7
1
 
6
 
! Отговори
Тролея преди 1 година
Ако нещо се казва обществен транспорт, защо трябва да има печалба? Е това е българина
6
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не сте написали колко и какви линии се предвижда да има и колко пъти в деня ще има рейсове. Така нищо на практика не се разбира.
5
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да разбираме, че правят ромски транспорт. Кюстендилчани яе плащат за да може Айшето да се вози без билет безплатно. Евалата
4
1
 
9
 
! Отговори
fd преди 1 година
Да идат избори ./// хохох
3
3
 
18
 
! Отговори
da преди 1 година
това поредната лъжа на подкрепения от герп кмет. Преди 10 години щеше да прави безплатен градски транспорт, познайте - няма го и до днес. За 14 години няма една асфалтирана улица . Общианта е затънала в дългове и глоби. за 4 мандата съсипа златен град. сега сигур
2
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нещо се бъркаш! Навремето *** не смееше да мерне по центъра на града! Милиционерите бяха "огън", не като сегашните полицаи - льольовци!!!
1
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Навремето ромите в Кюстендил са живели в центъра на града и с тях не е имало проблеми. Защо сега имат? Рибата се вмириства откъм главата! В нашия град също имаме роми, но положението далеч не е такова, каквото го представят за Пловдив или София напримнер.