Голямо поскъпване и на козметичните продукти

Подробности от експерт
24 мар 2023 08:09, Росен Стойчев
14

Високата инфлация у нас удари и цените на козметичните продукти.

"Наруши се линията на доставки, което се отрази на честота на доставяне на суровините, както и тяхната стойност. Не само инфлацията повлия на ценообразуването", каза Гергана Андреева от  Българската национална асоциация етерични масла, парфюмерия и козметика в Bulgaria ON AIR.


"Козметичните продукти са част от личната грижа zа човека.  За да отговори на това условие, той трябва да е направен с качествени суровини и да може да изпълни първичната функция, а именно това, което е изписано на неговия етикет", подчерта Андреева.

На въпрос дали е спаднало търсенето на козметични продукти, тя отговори, че по-скоро става дума за преориентиране на част от потребителите към други продукти от същата категория.

Още по темата

"Разходите се формират от суровините, от материалите, опаковките, от услугите, които се употребяват, за да може да се компенсира процентът, така че всъщност те са насочени към това да се запази качествения човешки ресурс", обясни Андреева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега е момента жените да се откажат от козметиката и да покажат истинското си лице.
7
2
 
0
 
! Отговори
Да преди 1 година
се намира *** от там на сетне няма значение.
6
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ограничих къпането зимно време и съм ок засега - два пъти в месеца, като дойде лятото ще одим на реката, а и от сланинката на прасето направихме хубав *** - ще имаме за цяла година - има си начини
5
1
 
19
 
! Отговори
хм преди 1 година
Като я чете човек ще остане с впечатлението, че до вчера са правили продуктите си с някакви евтини, менте суровини, та затова сега са скочили, защото качеството и грижата за хората било важно. Просто текат процеси, при които всички стоки ще скочат, независимо дали има женообразуващи причини за това. Всеки гледа покрай калабалъка, да си вдигне и той стоката, с оправданието, "Ми то всичко скача".
4
2
 
5
 
! Отговори
Alex преди 1 година
Це утре на суровините се сриват. Единствената причина тук да са високи са изборите. След тях и те ще паднат. Мухахаха край на спекулата :)
3
1
 
12
 
! Отговори
... преди 1 година
От миналата година цените са нагоре с едно 20% - 25%. Всеки може да си направи сам, ако предпочита :) Не е задължително да се купува :) Все пак живеем в демокрация :)
2
2
 
22
 
! Отговори
Елена Поптодорова преди 1 година
Някак си тази новина не ме засяга.
1
3
 
13
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Навремето българина се е къпел два пъти в годината... В крайна сметка се свиква с миризмата.бабите ни ходеха със забрадки, а не на фризьор.