Лятото се усеща: Неделята ще е топла и слънчева

Максималните температури ще бъдат между 20° и 25°
7 май 2023 07:52, Нели Христова
6
Лятото се усеща: Неделята ще е топла и слънчева
Снимка: БГНЕС

Днес ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд ще се развива купеста облачност. На отделни места, главно в Югозападна България ще превали краткотраен дъжд. Ще духа слаб вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 20° и 25°, малко по-ниски ще останат по Черноморието, в София 22°, показва прогнозата на НИМХ.

В планините ще бъде предимно слънчево, главно около и след обяд с купеста облачност. На отделни места в масивите от Югозападна България ще превали краткотраен дъжд. По високите части вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и вечерта ще бъде умерен. Максималната температура на 1200 метра ще е около 15°, на 2000 метра - около 7°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 15°-17°. Температурата на морската вода е 13°-15°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала, но постепенно ще отслабва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
25 градуса преди 1 година
било лято,хахахаха,къде на северния полюс,ей много е кисело гроздето,много,българин по гръб не пада,все той е най-добре,все неговото е най-хубаво,наглост българска няма граници
4
1
 
2
 
! Отговори
Злобар преди 1 година
Усещате ли жегата вече а ? И по горещо ще ви става.
3
1
 
5
 
! Отговори
Зла синоптичка преди 1 година
Не се радвайте много, защото после - облачно, дъждовно, с гръмотевици и градушки. И магнитна буря също.
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хубав ден!
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По 10- дневната прогноза в моя град - всеки ден валежи, минимална температура от 2 до 4 градуса, а максималнитебще са от 8 до 11 градуса. И в момента е облачно и студено. Направо е за къс ръкав - топло и слънчево, както го описвате !