10 села готвят пътни блокади заради проблеми с тока

Част от тях всеки ден остават и без вода
10
10 села готвят пътни блокади заради проблеми с тока
Снимка: Pixabay

Протестна подписка срещу постоянните токови удари инициират кметовете на над 10 села в община Тунджа. Ако проблемът не бъде решен, жителите им са готови да блокират кръговото кръстовище на републиканския път към граничен пункт „Лесово“. Това съобщиха кметовете на Козарево, Ханово, Ботево, Калчево и Чарган, на брифинг с общинското ръководство.

По думите на кметовете проблемът обхваща почти всички 44 села на общината. Част от населените места освен без електричество, остават и ежедневно и без водоподаване, тъй като помпите работят с ток. Стотици са сигналите за изгорели електроуреди, а проблемът е от години, разказаха кметовете на селата.

„В селата хората не са второ качество. Плащаме достатъчно високи сметки за ток и вода. Положението вече ескалира, това не може да продължи. Готови сме да затворим главни пътни артерии. Явно това е начинът в 21-ви век ние да си извоюваме един нормален начин на живот“, заяви кметът на Козарево Теодора Тачева.

„Проблемът е огромен“, подчерта кметът на община Тунджа Станчо Ставрев. „Ние сме абсолютно солидарни с нашите жители, тази услуга трябва да бъде гарантирана за населението ни, да бъде предоставена със съответното качество, така че да не нарушава начина на живот на нашите жители“, коментира той.

„Това не е нормално, тези проблеми трябва да се решат. В постоянен диалог сме с  ръководство на EVN, откъдето ни казват, че денонощно се работи и всичките им налични техници са на линия, но това не променя нещата, авариите продължават“, допълни заместник-кметът Тодор Налбантов. /БТА, Мира Безус/


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: токсела
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тамън се чудех защо снега още се мота и не идва,а то било,защото още не са оправили авариите.Да ги оправят и да си идва зимата най-накрая.
7
4
 
3
 
! Отговори
Про100 Киро преди 4 месеца
Ми, да си купят ветрогенератори, бе ! И евтино , и икономично.
6
3
 
3
 
! Отговори
Переменчо преди 4 месеца
Промяна , свляни! Искахте промяна - те ви промяна ! А ссега стойте без ток , без вода, без храна. Скоро и без въздух ще сте = все пак промяната дойде !
5
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Да се чудиш как преди да е открит тока са оцелявали по селата.
4
0
 
12
 
! Отговори
тъй де.... преди 4 месеца
Няма смисъл от пътни блокади, и десетте села да грабват скаричките, торбата с хляб, салам и кашкавалец и у Енергото.
3
6
 
1
 
! Отговори
тъпомер преди 4 месеца
А бря,има ли ракия и кюфтета,що не си слушаш Азис и оная с мъж бащата ли сина Софка,умник!!!
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Само така.
1
8
 
3
 
! Отговори
Бай Илийчо преди 4 месеца
Ми кой им е виновен,че не са си купили генератори бря?