Трактори влязоха в Пловдив, протестиращите блокираха Кулата

Земеделците се готвят за протест пред Министерски съвет
28
Трактори влязоха в Пловдив, протестиращите блокираха Кулата
Снимка: БГНЕС

Фермери с трактори влязоха в Пловдив и Кулата.

Протестиращите в Пловдивско се отказаха да затварят АМ „Тракия” в района, но трактори и тежка техника влязоха в града под тепетата. Колоната от 120 и машини премина покрай сградата на Пловдивския панаир. За половин час земеделски производители с трактори блокираха центъра на Пловдив.

Още по темата

Протестното шествие промени графика на градския транспорт. Автобусите бяха пренасочени по обходни маршрути.

Сред протестиращите са зърнопроизводители, животновъди, зеленчукопроизводители, пчелари. Те твърдят, че исканията им не са политически. Настояват за законодателни промени, подпомагане на сектора и ясни критерии при разпределяне на средствата. Протестиращите се заканват да затворят АМ „Тракия” в понеделник, ако тази вечер не се постигне споразумение с правителството.

За час днес беше блокиран и  международния път Е-79  на изхода на Благоевград в посока  Кулата. 

Автомобилният трафик се пренасочваше по автомагистрала „Струма“ през кръговото кръстовище.

Във вторник ще има национален протест пред Министерски съвет, категорични бяха от Инициативния комитет, обединяващ 25 браншови организации в сектора.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още по темата: ПловдивКулататрактори
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
2
 
! Отговори
До 23 преди 2 месеца
От 22-ри - извинявам се, не съм аз който обърква постовете, а тези цензуристи от ДНЕС които трият постове ! Още веднъж извинения !
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До До 21 - аз Колега, май нещо си объркал поста... или просто ти си объркан? ;)
21
1
 
1
 
! Отговори
До 21 - аз преди 2 месеца
Защо да чета гугъл бе "замръзнал" след като пребивавам в град Прива, департамент Ардеш, регион Оверн-Рона-Алпи и виждам и разбирам езика ? На очите и ушите си ли да вярвам или на стъкмистика ? 39 000 хил. ферми чуваш ли се и разбираш ли каква глупост си написал за площ приблизително 69 000 кв.км. ? Само селата без градовете ще заемат повече площ, а с градовете колко ще остане за ферма 2 кв. МЕТРА ? Да ти го бутна на гугалът, който те е взел за *** !
20
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
В отговор на алчните земевладелци, и тъй като нямам трактор да ги блокирам, СПИРАМ ДА КУПУВАМ БЪЛГАРСКА ПРОДУКЦИЯ! Да барат мекия тия наглеци!
19
3
 
0
 
! Отговори
Аз преди 2 месеца
До До 5 - "В Централния регион на Франция има 25 000 ферми, които получават средно по 27 700 евро субсидии. В Рона-Алпи 39 000 ферми взимат по 11 700 евро"....... Това е на първа страница когато попиташ чичко Гуглестин. Айде прочети малко и после се дуй
18
1
 
2
 
! Отговори
......... преди 2 месеца
Браво!
17
0
 
4
 
! Отговори
До 13 българчето преди 2 месеца
Пиша и от Франция бе ум недоразвит ! Философи като теб докараха България до това дередже !
16
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Знам , знам , единия мина да остави луксозната си кола на автомивката и после като прибиха трактора мина да си я вземе и ми хвърли 50 лева
15
5
 
4
 
! Отговори
Гнусни зърнари преди 2 месеца
продават само *** а заради тях гних 3 часа докато стигна на работа в София. КОга се събираме да им напукаме тракторите
14
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Няма ли някой земеделец на който му е дотегнало от мизерния живот който води да се самозапали на някой от протестите?
13
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
МултиМильонерите протестират, а бедния народ, който има много повече нужда от пОправия, си наляга парцалите и нищо не прави за себе си.
12
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Бyларина - еми баткааа а... Който го може го можееее.... Учи финанси, стани пичага в корпорация, набъшбукай се с далове .... Profit! И си ти човека. На меня цял живот ми се подигравха, че сън нърд, аа сега пия уйски и почвам с пурите от сутрината и виждам как хората отиват да бачкат и само се хия гадно гандоо ХАА АХАААХАААА!
11
3
 
4
 
! Отговори
Българин преди 2 месеца
до 12, явно си учил пазарна икономика по някакви учебници, които са малко утопични. Като си некадърник фалираш? Ами в момента икономиката се диктува от корпорациите. Economy of scale. Когато имаш милиони декари земя и евтина работна ръка някъде в чужбина и нямаш мито за това, че изнасяш .. как ще конкурираш такива корпорации? Малкият бизнес и родното производство трябва да се финансира от държавата. Защото в един момент ще останат само монополите и тогава те ще диктуват какво купуваш и за колко.
10
5
 
6
 
! Отговори
До 5 преди 2 месеца
Във Франция няма субсидии бе, от къде го измисли ? Искаш да си бизнесмен зърнопроизводтел правят ти навеси, дават ти техника и започваш да я изплащаш с продукция, спреш да плащаш взимат ти всичко което си получил за да работиш ! Никой не го интересува, че не се справяш с конкуренцията, щом си некадърник ФА-ЛИ-РАШ ! ТОЧКА ! В момента в З.Европа никой не протестира с искане за пари или каквито и да е субсидии....
9
3
 
4
 
! Отговори
Сс преди 2 месеца
Грешка правят и пак ще ги излъжат. Да вземат пример от колегите си в Западна Европа, чиито искания са за промяна на законодателството, отмяна на зелената сделка и ограниченията за обработки и торене, т.е хората искат да работят спокойно. Парите ся някъде назад в исканията им. А нашите искат първо пари. И най-вече пари. Само един чух да говори за законодателството. Затова ще им запушат устите пак с пари, вносът от Укр ще продължава, безумните правила също и след година пак ще са недоволни.
8
4
 
7
 
! Отговори
Питам преди 2 месеца
И пчеларите си са с трактори ?
7
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
БРАВО! КАТО НЯМА ТИРОВЕ И ТРАКТОРИТЕ ВЪРШАТ РАБОТА!
6
3
 
2
 
! Отговори
локо мафия преди 2 месеца
До леатичката - мерси луууууууд! Няма сми се караме с другите де боят минуси .. Аре брат ако се видиме ... Пероя, да знаеш!
5
1
 
2
 
! Отговори
до 1 преди 2 месеца
В Първомай, търси Красито, да те насочи.
4
3
 
7
 
! Отговори
Аз преди 2 месеца
Просто да поискат изравняване на субсидиите с тези във Франция..... Нали сме единен пазар!