Приказки за малки и големи по Андерсен

Формация Дефисто със спектакъл в "Нов театър НДК"
17 мар 2017 10:03, Александър Попов
0
Приказки за малки и големи по Андерсен
Снимка: Дефисто

Герои са вдъхновени от идеята да променят света не с меч и насилие, а с цигулка, музика и магични сцени. Зрители ще могат да се насладят на спектакъла на формацията Дефисто "Приказки за малки и големи по Андерсен" в "Нов театър НДК" на 20 март от 18:00 часа.

Главните герои са вълшебни порцеланови фигурки, които могат да говорят, да танцуват и да пеят, но живеят захвърлени на един таван. Пастирката и Коминочистачът ще предприемат рисковано пътешествие, за да се отърват от терора на Животното, което също обитава тавана. Ще пътешестват дълго, за да намерят вълшебната цигулка, която щом засвири - прави всички добри и щастливи.

Така те преминават няколко големи премеждия - трябва да се срещнат с лош баща, който разделя двама влюбени, да открият къде се намира страната Вечно бяла, в която всяка неделя е Коледа, да танцуват с една говореща мечка и да се опазят от Главатаря на разбойниците. Накрая попадат в Омагьосаната гора, където зла вещица ще превърне и тях в дървета.

Пиесата "Приказки за малки и големи по Андерсен" е по идея на Венци Кисьов и Калина Попова. Постановката е на Димитър Еленов, който е ръководител на Дефисто. Във формацията участват около 30 актьори на възраст между 6 и 16 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: Димитър ЕленовДефисто
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари