Да играеш от вкъщи без публика - не е същото

Говорят актьорите от "ШиЗи Импро Театър"
11 май 2020 11:10, Ния Христова
2
 
 
По време на пандемия някои актьори правят чудеса без режисьор и сценарий. Такава практика предприеха и актьорите от "ШиЗи Импро Театър". 
 
"Театрите са място, където хората се събират на живо. Трудно е човек да се адаптира към онлайн присъствието. За нашия театър то е подсказка за това, че сме тук, че чакаме хората и се радваме на тяхното присъствие. Имаме много благодарна публика, която ни следва редовно, но не е същото като живото предаване", сподели актьорът и основателят на "ШиЗи Импро Театър" Златин Цветков в ефира на  Bulgaria ON AIR
 
Подобно представление актьорите представиха на 8 май. Златин Цветков каза още, че то в голяма степен е било променено и са импровизационни игри, за да се включва публиката по-често.
 
"Стараем се да бъде по-динамични, да имаме усещането къде ни е кадърът и как присъстваме. Хората имат повече желание да участват в тази медия. Очакванията са занижени", отбеляза актьорът. 
 
"Гледаме какво искат хоратa, те ни дават предложения. Не искат коронавирусът да се споменава непрекъснато. Толкова е трагично, че чак е смешно само по себе си. Не искат често да се занимават и с политически шеги, не искат да е пошло", допълни още Цветков.
 
Според Цветков творецът трябва да може да изразява себе си, но и да се адаптира. Да разчита на информацията от човека срещу себе си и да има доверие в публиката. Самият той е привърженик на това, че отивайки всичко към дигитализиране, то връзката с публиката е по-директна от всякога.

2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
Предприемач преди 2 месеца
Не ни трябват актьори. Да се преквалифицират на стругари, шлосери и шофьори
1
0
 
5
 
! Отговори
ми прави са преди 2 месеца
Сами без публика играят само лyдИтe!