HP се отказва да продава цифрови фотоапарати в Азия

Все още най-популярните на пазара марки фотоапарати са японските, сред които Pentax, Nikon, Canon и Konica Minolta
3 авг 2005 10:25,
HP се отказва да продава цифрови фотоапарати в Азия

Hewlett Packard (HP) ще спре продажбата на цифрови фотоапарати в Азия, за да се концентрира в сектори, които предоставят по-голям потенциал за развитие в региона, съобщи Ройтерс.

След встъпването в длъжност на новия изпълнителен директор Марк Хърд и обявяването през юли за планирани съкращения на 10% от персонала, или 14 500 души, американският производител прави този нов ход, като се аргументира с това, че „има по-голям потенциал в областта на фотопринтерите – сектор, който бележи силен ръст в региона“.

От компанията уточняват, че ще продължат да произвеждат и продават цифрови фотоапарати в Северна Америка, Европа и Латинска Америка, където търсенето продължава да се увеличава.

Все още най-популярните на пазара марки фотоапарати са японските, сред които Pentax, Nikon, Canon и Konica Minolta.

Съобщението за оттеглянето от азиатския фотопазар идва едва няколко дни след обявяването на края на споразумението с Apple, според което HP комерсиализираше под своята марка цифровите плеъри iPod. Така откакто застана начело на компанията, Марк Хърд явно възнамерява максимално да опрости дейността на американския гигант и да рационализира управлението на групата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание

Спонсорирани публикации