Новата технологична джаджа – "Spider" 3 в 1

Тя ще замести GSM-а, лаптопа и телевизора
18 мар 2012 15:46,
48
 Новата технологична джаджа – "Spider" 3 в 1
Паякът. Снимка: popgadget.net

ова концептуална разработка представи шведският иновативен дизайнер Николаус Франк, която ще замести едновременно мобилния ви апарат, лаптопа и телевизора, пише в. "Дейли мейл".

На външен вид футуристичният прибор прилича на мелничка за черен пипер, качена на високи крака.

Поради тази причина джаджата се нарича "Spider" /Паяк/. Когато е в свито състояние, уредът работи като обикновен джиесем, но когато бъдат разпънати крачетата му, той прожектира на бюрото ви с лазерна система клавиатура и мишка. Чрез тях може да пишете текстове и да сърфирате в интернет.

Сензор отгатва къде точно са ръцете на потребителя и именно там бива прожектирана клавиатурата. От другата страна на "паяка" е монтиран друг прожектор, който прехвърля телевизионно изображение върху близка стена или екран.

Засега мултифункционалният уред е само разработка, но се очаква в скоро време Николаус Франк да покаже и първия прототип на "Spider"-а.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
2
 
! Отговори
Темата е хубава преди 12 години
Не мога да разбера защо тук се навират да пишат хора, които нямат идея за какво иде реч и се скъсват да спамят. На един му се върти самоебачка в главата, на друг - петокрил седмохуйник с приставка за цигари и бира! Хлапета недорасли - бегайте в детските форуми и в тези с порното и не досаждайте, моля ви!
40
0
 
3
 
! Отговори
четящия мишок преди 12 години
Абе какъв Стив Джобс и какъв Бил Гейтс са ви подгонили с мишките си?Д-р Дъглас К. Енгълбърт (на английски: Dr. Douglas C. Engelbart) е американски изобретател известен като създател на компютърната мишка[1], носител на наградата Тюринг от 1997 г.Идеята се ражда още през 1951 г., а През 1968 г. в Станфордския изследователски институт, след дълги експерименти, той изобретява компютърната мишка, която получава патент на 17 ноември 1970 г. за X-Y позиционен индикатор за дисплейна система.
39
5
 
2
 
! Отговори
до 34 преди 12 години
Някъде да съм написал, че знам и разбирам всичко? Или се опитваш да избиеш някакви комплекси?За твое сведение първата мишка е създадена, за да се работи с нея в Windows.Ако не виждаш връзка между Бил Гейтс и Windows това си е твой (и много сериозен) проблем.
38
0
 
6
 
! Отговори
млад старец преди 12 години
Колеги писачи - не се майтапете с публикацията ! Или сте много млади и не знаете ,че за да се обадя / в Хасково / на път за европа се отбивах в пощата на лъвов мост в София....?! А повторно можех чак в Австия от Кабинка. И не беше в много далечно минало. Тъй,че тая джаджа сигурно я има вече.
37
2
 
9
 
! Отговори
:) преди 12 години
петокрил седмохуйник с приставка за цигари и бира!
36
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ale dnes.bg samo oligofreni li rabotite tam be.mn ste smotani
35
4
 
8
 
! Отговори
Йорданов-Ямбол преди 12 години
В най-скоро време очаквайте на пазара да се появи ново изобретение-самоебачка за програмисти.Хахахаха...
34
5
 
7
 
! Отговори
бай Петко преди 12 години
Я па че проектираме стоножка, която че работи като обикновена лека кола, камион и влак
33
1
 
4
 
! Отговори
иц да файнал шоудаун преди 12 години
Това е яко, макар че перфектното такова устройство трябва още да се модернизира.След 5 години съм сигурен, че ще са много по-добри и аз определено ще си купя.
32
2
 
6
 
! Отговори
ico33 преди 12 години
това си е бъдещето ..например преди 120 години автомобила песимистите го обрекли на неуспех :)
31
1
 
15
 
! Отговори
до 30 преди 12 години
Понеже винаги ще се намери по един умник, който знае и разбира всичко, на тоя искам да му кажа,че съвременна мишка е измислена от Ксерокс и наложена от Стив Джобс в Епъл. Така че Бил Гейтс няма никаква заслуга затова.
30
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ако може да замени и жената за 18 годишно става.
29
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това устройство има още една функция - можело да се използва и като вибратор, така че който не го хареса, да се е** (не се чете)..
28
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ще може ли да ни облъчва с няколко вида вълни.
27
5
 
11
 
! Отговори
до 29 преди 12 години
Може и да си прав, но преди време и Hewlett Packard са отказали да продават нещо наречено Windows(прозорци) и mouse (мишка) и затова сега Бил Гейтс е един от най-богатите в света.Така че не бъди толкова сигурен, че и "Тук ще ударят на същият камък".
26
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това беше нова разработка преди 6 години и нагоре. Само че компанията, която имаше намерение да го произвежда се отказа, заради електрическата консумация на прожектора. Тук ще ударят на същият камък.
25
4
 
3
 
! Отговори
Loxy преди 12 години
20, *** удряй 15-20 минути по маус пад-а си и също толкова време по клавиатурата и ми кажи как е? Ако искаш 300 пада си сложи под пръсите, когато няма какво да пружинира под тях какво значение има дали ще е на бюрото или на пад? Моя маус пад е мек и пак е кофти.
24
8
 
6
 
! Отговори
Мишо преди 12 години
Поредния инженер изобретател, неразбиращ от маркетинг. :-) "Обединяващите" идеи /самолет-кола, телевизор-видео/ звучат супер, но всъщност са неработещи. :-) Категориите и продуктите се делят и специализират все повече, не се обединяват. :-) Лаптопите и телевизорите имат по няколко подвида, дори телефоните вече се разслоиха на обикновени и смартфони. :-)
23
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Супер,стига да може да се работи удобно на него.Щото дисплея ми се вижда малко блед и тъмен.
22
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"джиесем"...боже какви некадърници сте!