По-голям iPhone и цветни пластмасови корпуси за евтиния модел

Предполагаемите големи модели ще започнат да се предлагат през следващата година
13 юни 2013 12:15, Бойчо Попов
7
По-голям iPhone и цветни пластмасови корпуси за евтиния модел
източник: Reuters

Американският технологичен концерн Apple може да разшири своята гама от iPhone, включително с модели с по-големи екрани, цветни рамки и такива от по-ниската ценова гама. Позовавайки се на различни източници Ройтерс съобщава, че в процес на разглеждане и обсъждане са размери на екрана от 4,7 инча и 5,7 инча. Предполагаемите големи модели ще започнат да се предлагат през следващата година, ако Apple реши да даде зелена светлина на този план.

По-нискобюджетният модел може да бъде предложен в няколко различни цвята. Агенцията се позовава на източник от Apple, който твърди, че в компанията се обсъжда крайна цена за модела от 99 долара. Не е ясно обаче дали тази цифра се отнася за себестойност, за цена за доставчик или е субсидирана от телекомите цена.

„Те постоянно променят спецификациите на продуктите почти до крайния момент, така че не съм сигурен дали това е окончателният прототип", казва обаче запознат с въпроса източник.

И докато той все пак се застрахова, че плановете на Apple може да се променят, според слуховете от последните дни базираната в Купертино компания ще представи модификацията iPhone 5S по-късно тази година, заедно с по-нискобюджетен модел. За 5S се твърди, че ще включва сензор за пръстови отпечатъци, а за по-евтиния модел – че ще има пластмасов корпус, който може да е в пет или шест различни цвята.

Apple вече е поръчал на доставчика си Foxconn да започне асемблирането на 5S, а новият голям поддоставчик Pegatron ще се погрижи за по-евтиния iPhone, твърдят източници на Ройтерс. По-малкият тайвантски конкурент на Foxconn стана второстепенен производител на хитовия смартфон през 2011 г., a през миналата година започва работата си и по таблетите iPad Mini.

За евтиния iPhone първи съобщи Wall Street Journal през януари, а вестникът свърза Pegatron с проекта през миналия месец. Главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук заяви през април, че компанията не обсъжда производство на iPhone с по-голям екран в момента, защото в такъв случай би трябвало да направи компромиси по отношение на качеството на изображението и живота на батерията.

Още новини от технологичния сектор четете в Investor.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: iPhoneapple
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
4
 
1
 
! Отговори
Потребител на 4S преди 10 години
Евтин iPhone?! Че нормалния е краен ***, който се сменя на всеки 2 месеца, щото я му се развали хоум бутона, я му се прецака звука, я нещо друго. Apple са сянка на това, което бяха - китайска сянка. След ***, Apple са просто поредните ментета на пазара... само че малко по-скъпи ментета. Накъде по-боклучаво, че и "евтин" модел?!
5
0
 
1
 
! Отговори
pantelei_pytnik преди 10 години
Браво на момчетата!!!
4
3
 
2
 
! Отговори
крико преди 10 години
Ако искат да поддържат растеж , триабва да се нагаждат според клиентите , вижте например китайските производители :всякакви телефони за всчкакви консуматори на цени народни .Може6 спокойно да си вземе6 4-ядрен телефон за под 200 долара със вси4ки екстри ...
3
11
 
2
 
! Отговори
Az преди 10 години
Всеки си има лично мнение. Явно хората обаче искат по-голям...И аз чакам ИМЕННО iPhone с по-голям екран... поне 4.8" или 5". По-голям от 5" не е нужен, но и на 5.7" няма да се разсърдя, а по-малък от 4.8" (хайде и на 4.7" бих се прежалил) НЕ искам. Ще си стоя с iPhone 4S докато не направят такъв iPhone с по-голям дисплей на някой нов модел. А имам познати, които заради размер минаха на Note 2, въпреки че си харесваха iPhone-ите. Та от Apple може да продължават с твърдоглавие да губят позиции...
2
14
 
2
 
! Отговори
pathfinder 4656 преди 10 години
Telekom Austria, Мтел ме заплашваха с рязане на пръсти ако не участвам в картелът им на българския пазар.
1
14
 
23
 
! Отговори
User преди 10 години
По-голям iPhone не виждам смисъл да пускат. Ако пуснат ще трябва да си карам с 5-цата дълго време. Само *** би искал телефон с голям екран. Има си таблети за другото. А цветните пластмасови телефони са свежа идея. На практика Епъл ще създадат продуктовата гама, която създадоха с iPod. Различни модели с различна функционалност на различни цени - от 100 до 800 лв., но без компромис в качеството и изработката, както е при някои производители на хладилници, перални и печки.