Всичко най-важно за Apple Watch

Умният часовник излиза на пазара в началото на следващата година
11 сеп 2014 14:31, Екип на Investor.bg
22
Всичко най-важно за Apple Watch
Снимка: архив Ройтерс

Безспорна е тенденцията в последната година всички технологични компании да се концентрират в разработката на т.нар. “wearables” - устройства, които носим като аксесоар или дреха върху тялото си. Преди броени часове секторът изведнъж придоби нов смисъл и значение, а виновна за това е империята Apple, която представи своето предложение в областта – умният часовник, наречен Apple Watch.

В едно устройство на практика са обединени три линии: Apple Watch, Apple Watch Sport и Apple Watch Edition. Разликата между тях се изразява главно в различните материали, използвани за изработката на устройствата (алуминий, 18-каратово злато или розово злато).

Трите линии се различават и по каишките, които са създадени специално за да отговорят на всички вкусове – независимо дали клиентът е мъж, жена, младеж, дете, или бизнесмен на средна възраст. Apple Watch се предлага и в два размера, с което от Apple искат да гарантират, че чувството върху китката ще е оптимално.

Цените в САЩ започват от 350 долара, а устройството се очаква да излезе на пазара в началото на следващата година, споделят от компанията.

Apple Watch бе представен по време на традиционната септемврийска конференция на компанията, чийто главен акцент бе новият iPhone 6 и iPhone 6 Plus. Тим Кук и компания обаче увериха, че Apple Watch няма да работи само с новите смартфони, но и с по-старото поколение iPhone 5, 5s и 5c.

Интерфейс архитектурата на трите линии на часовника e почти идентична с изключение на някои дребни функционалности.

Apple се справя с един от основните проблеми при умните часовници – боравенето с малкия дисплей, поверявайки част от задачата на традиционната “корона”, намираща се в лявата част на корпуса.

Тя е "революционна" и превръща въртеливото движение в софтуерни команди, с помощта на които се извършва цялата навигация в менютата. Натискането на контролера пък отвежда до основното меню – точно както прави основният бутон на всеки iPhone.

Точно под “короната” е разположен втори бутон, чрез който се стартира т.нар. “Digital Touch” функция. Тя ви позволява да комуникирате със специален списък от контакти, с които поддържате честа връзка. По този начин Apple Watch може да изпраща дребни скици, които сами сте нарисували с пръст върху дисплея и които моментално се изпращат до часовниците на някой от най-близките ви. 

Останалата част от статията можете да прочетете в Investor.bg!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до анонимен 19и трите баце и трите
17
0
 
1
 
! Отговори
KKK преди 9 години
18,Не че се заяждам, ама за година да не мръдне нито с минута ... май не е добре тая работа ... за часовник де :)
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз пък си имам часовник за 3лв от Илиенци. Работи си перфектно, за 1 година не е мръднал с нито минута, а и все още си кара с оригиналната батерия, която не е зареждана нито един път. Пък който има мерак за глупави играчки, нека да си чака до 2016, за да си купи нов часовник за $400.
15
2
 
4
 
! Отговори
до 16 преди 9 години
Хахахахха, Самсунг здрав и надежден. Всичките ми приятели разкараха тези пластмаси.
14
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
13-ти бравусдаже си купети по 2аз ще карам със самсунгщото е по-здрав, по-надежден и с повече възможностиа ти спри да ядеш 3-4 месеца та да имаш ...
13
4
 
2
 
! Отговори
И преди 9 години
Как е възможно толкова много ***, завистливи хора с малки слаби душици да съществуват и да хейтват постоянно. Все недоволни, претенциизни и мрънкащи. Ами излезте от сивите си кутийки, размърдайте мозачните си клетки и измислете вие нещо. Не можете, дсже няма и с какво да се похвалите. Нещастници.
12
0
 
10
 
! Отговори
ДГ преди 9 години
Браво 13-ти,ето това се казва мислене. Нека ги направят по половин милион, че само ти най-верния да си купиш!
11
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз пък се надявам цената на този часовник в България да е повече от хилядарка. Омръзна ми всякакви селяци да имат iPhone и iPad само защото е модерно, без въобще да знаят кои са Apple. Като вдигнат цената само наистина верните фенове ще можем да си позволим да имаме техните продукти.
10
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
takyv chasovnik napravihme i v BG predi 30 godini, koito pokazvashe nivoto na dunav v santimetri, no familiata ni se razgonvashe ot bateriite v kufarite
9
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абсолютно безполезни ***. Въртят се милиарди за ***, хората работя за да изкарат парите, да купят *** а парите да отидат джобовете не "технологичните" компании. Тези милиарди и тази енергия може да се използват за истински технолигии за по-удобни и топли жилища, за по-безопасни коли, за нови по-качествени материали за дрехи, обувки, за по-добри битови и домакински уреди в висичко което прави живота на хората наистина по-качествен.
8
1
 
19
 
! Отговори
i$hit преди 9 години
Ау, колко "революционна" е коронката! Сега остава да я патентоват (ако вече не са) и да водят нескончаеми патентни дела с Ролекс например...Но сектантите ще висят със седмици през "плод-зеленчука", за да се доберат първи до поредния Overpriced *** :D
7
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Китайците продават часовници с GSM, камера, калкулатор, календар и други програми още отпреди 10 години. А тоя на Апъл дори няма GSM в него??????
6
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Безспорна е тенденцията в последната година всички технологични компании да се концентрират ..."Айде моля си се медиите, добре ви плащат зе такива статии, но товя че разни *** си дават парите за *** на епъл, самсунг и сие на десеторна цена, не значи, че тези компании са технологични само защото правят милиарди от глупаците. Всякя китайска компабия стои много по високо от епъл и самсунг, но не плащат на медиите по цял свят да пишат за тях.
5
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това ли успяха да измислят след толкова умуване - едно към едно изглежда като часовник Касио отпреди 30 години.
4
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Остави колко са големи или малки, безполезни са. На всичко отгоре приличат на детски играцчки или евтини Касио от 90-те.
3
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това с тези големи часовници е голяма глупост.Твърде големи са за часовници,твърде малки за телефони или мулти устройства,твърде тежки да се носят постоянно на ръката,твърде малко им държи батерията най много на два дена трябва да се зарежда и то като е нов после на всеки час,цената им струва почти колкото самонавиващ се швейцарски вечен часовник а и със тези блуутути които трябва да са включени кажи речи постоянно за връзка със смартфона.Не бих си взел никога такава глупост.Но има газари хахаха
2
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Китайците отдавна продават играчки по 5 лева.
1
3
 
25
 
! Отговори
Dido преди 9 години
Много гнили ябълките този сезон, незнам градушка ли ги е била или какво....но определено кофти реколта!!!