Плащаме местните си данъци с пръстов отпечатък чрез мобилно приложение

EPay.bg дава възможност от това да се възползват притежателите на iPhone 5s и iPhone 6
11 фев 2015 12:07, Елена Кирилова
1
Плащаме местните си данъци с пръстов отпечатък чрез мобилно приложение
Снимка: http://www.freeimages.com/

Потребителите на ePay.bg вече могат да плащат местните си данъци и такси чрез пръстов отпечатък. Това е възможно благодарение на мобилното приложение на платформата.

От нововъведението в момента могат да се възползва притежателите на iPhone 5s и iPhone 6, разкриват от компанията.

Мобилната версия на ePay.bg стартира официално през ноември миналата година. Тогава бяха отбелязани 15 години от създаването на ePay.bg и първата онлайн трансакция в България.

„Надяваме се, че благодарение на въвеждането на услугата дори в малките общини в България, ще спомогнем за още по-бързото и улеснено внасяне на местни данъци и такси. По този начин общините не само ще отчитат по-добра събираемост на задълженията, но ще реализират и европейски проекти“, коментира изпълнителният директор на ePay.bg Георги Маринов.

По думите му успешен пример е община Струмяни, която реализира проект „Постигане на по-добри услуги за гражданите и бизнеса в община Струмяни чрез използване на нови технологични възможности“ с помощта на подобни нововъведения.

През 2014 г. през ePay.bg и касите на EasyPay са платени общо 45 млн. лева за местни данъци и такси. Близо 9 млн. лв. от тях са платени онлайн. От компанията твърдят, че потребителите могат да бъдат спокойни за сигурността на своите средства. Те могат да използват опцията за лесно и бързо проследяване на плащанията и баланса по регистрираните системата карти.  

Още новини за технологии можете да прочетете в Investor.bg.


1
Още по темата: ePayданъци и такси
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
16
 
! Отговори
Ама, разбира се! преди 8 години
Точно в малките общини в България има безброй хора, които боравят свободно със смартфони. А броят на използващите 5s и 6 пък е такъв, че *** Кук обмисля специална рекламна кампания на 6s и 7 първо в Широка Лъка!