Българо-японски стартъп създаде първия изцяло автоматизиран склад

Складът за е-търговия е на китайския гигант в търговията JD.com
1 ное 2018 12:23, Бойчо Попов
8
Българо-японски стартъп създаде първия изцяло автоматизиран склад
снимка: Ройтерс

Базираната в Токио стартъп компания Mujin, чийто съосновател и главен технологичен директор е българинът Росен Дянков, се стреми да се превърне в лидер на автоматизираните логистични процеси.

Разработената от компанията технология се основава на планирането на движението и компютърното зрение и позволява на индустриални роботи да извършват автономни и интелигентни действия, пише CNBC.

Mujin предизвика сензация, когато показа трансформацията си на склад, опериран от китайския гигант в електронната търговия JD.com. Обектът с площ от 40 хил. кв. м в Шанхай заработи с пълен капацитет през юни. Той е оборудван с 20 индустриални робота, които вземат, пренасят и пакетират стоки, като използват кашони върху конвейер, както и камерни системи и роботизирани контрольори на Mujin. Други роботи пренасят стоките, за да бъдат натоварени на кораби и камиони.

Amazon също инвестира усилено в автоматизирането на центровете за обработване на заявките за електронните магазини, като купи производителя на роботи Kiva Systems за 775 млн. долара през 2012 г. Но JD.com определи обекта си като първия напълно автоматизиран склад за електронна търговия. Вместо 400-500 служители, необходими за управлението на склад с подобни размери, той се нуждае само от пет. Тяхната работа е да обслужват машините, а не да извършват операции.

Продължението на материала вижте в продължението на материала в Investor.bg

 


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Спокойно...Взе ми коментара от ръцете.Точно така е.Ние няма от какво са се притесняваме.И така ще бъде още дъъътъълги години!
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преди десетина години роботите правеха това, което човек не може да направи. След десетина години хората ще правят това, което роботите не могат.
4
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Амазон го има от много години. Дори и турците произвеждат такива складове.
3
4
 
4
 
! Отговори
Боян преди 5 години
1985 година - Завод Металорежещи Машини София по точно Илиянци: Гъвкава Автоматична Производствена Система състоящ се от множество обработващи центри и, сега по темата, - напълно автоматизиран склад за заготовки с робо- кари разнасящи палети с детайли и заготовки от и до машините и склада. Цялото удоволствие се управлявате от неколцина оператори и програмисти на които работата беше да следят процеса.2018 - старъпъ открива топлата вода от към Токио а в Илиенци е центъра на амбулантната търговия.
2
0
 
15
 
! Отговори
Спокойно.. преди 5 години
В България автоматизацията навлиза много тегаво, защото е скъпо и не снабдяваме цял свят със стоки като китайците. Това е за големи обеми и когато труда е скъп. При нас все още се търсят общаци за бъркане на бетон и хамалска работа-като има всякакви машини за това, а за такъв склад трябват и спец палети и всичко да работи и скъпоструващи инженери и комп. с-*** за контрол на процеса и т.н С две думи много сме далеч от това нещо..
1
0
 
6
 
! Отговори
Ученика преди 5 години
Отлична констатация.За съжаление води към конспиративната теория за златния милион от населението на Земята!