Ще наложат ли държавите регулации срещу Facebook?

"Компанията очевидно избира пътя да изкара повече пари", смята експертът по киберсигурност Спас Иванов
Обновена: 14 окт 2021 14:33 | 14 окт 2021 14:33, Ния Христова
13
Бивша служителка на Facebook наскоро направи сериозни разкрития срещу компанията пред Сената в САЩ. Тепърва ли започват проблемите пред най-голямата социална мрежа?
 
"Първите опити да се регулира дейността на Facebook започнаха малко след скандалите с "Кеймбридж Аналитика". Остана скрито, че Facebook харчи 88% от бюджета си за сигурност англоговорящи новини и реч на омразата. Ако проблемът, с който се борите, не е написан на английски, изцяло ще останете под радата на Facebook", заяви експертът по киберсигурност Спас Иванов в "Брюксел 1" по Bulgaria ON AIR.
 
"Това са САЩ, където местното законодателство може да наложи колосални глоби. По същия начин може да въздейства върху пазарния им имидж надзорните органи на Австралия и Великобритания. ЕС имаше думата, докато Великобритания беше част от него", обясни той.
 
Иванов не смята, че Facebook има някаква роля в референдума за излизането на Великобритания от Европейския съюз. Експертът изтъкна, че социалната мрежа прави проучвания какво влияе на психологията на потребителите и кое ги кара да останат по-дълго.
 
"Компанията очевидно избира пътя да изкара повече пари. Регулацията на социалните мрежи е възможна. Става въпрос дали ще се ограничи само върху САЩ. Всяка държава трябва да предприеме своите законодателни действия. Компаниите не могат да се саморегулират, те се стараят да печелят повече", каза още Спас Иванов.
 
Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
3
 
! Отговори
malart преди 2 години
Фейсбукът е много вредно явление. Вредите са върху психиката предимно
8
1
 
2
 
! Отговори
Кифла преди 2 години
Е как ще лишите селските кифли от фейсбукъ бре. Де ще си показват нарисуваните лица, недоядената храна и не на последно място селфитата от Гърция! Не ги лишавайте...инак ще се наложи да ги гледате на живо...ауууууууу...въх
7
3
 
7
 
! Отговори
Ами преди 2 години
Крайно време е, защото Фейкбукът отдавна се е превърнал в социално зло !
6
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДО 5 - И откъде па реши, че ещ говориш от името на 35000 души дневно?
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Използващите този сайт сме без социални мрежи.
4
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 1 - Аз пък не съм. АКо се наложи абсолютен бан, ще го налагат навсякъде и в един момент, ще има само един център за информиране, демек проплаганда в стила на ВСВ ...
3
4
 
13
 
! Отговори
възмУтен преди 2 години
ей , нема да барате фейсо ! снимки на баници , мезета , козунаци и боядисани яйца къде че показваме ?
2
4
 
2
 
! Отговори
Прочети и помисли преди 2 години
България е въвела извън съдебно СМЪРТНОТО НАКАЗАНИЕ и изтезания, нали се сещате, че заради МВР и ДАНС може да се разминете с 20 милиарда помощи от ЕС за 2021-2022!
1
6
 
16
 
! Отговори
АК47 преди 2 години
Аз съм ЗА забрана на социалните мрежи!