Германия глоби "Телеграм" с над 5 млн. евро

Имало отказ от сътрудничество
18 окт 2022 10:31, Александър Попов
33
Германия глоби "Телеграм" с над 5 млн. евро
Снимка: Victoria_rt/Pixabay

Федералното министерство на правосъдието на Германия наложи две глоби на приложението "Телеграм", като общата стойност на глобите е 5,125 милиона евро, съобщава "Шпигел".

Компанията, притежаваща приложението за съобщения, бе обвинена в нарушаване на задължението за „поддържане на комуникационни канали в съответствие със закона“ (4,25 милиона евро глоба), както и в отказ да назначи упълномощен представител в Германия (875 хиляди евро глоба).

Законът за онлайн комуникационните програми в Германия задължава доставчиците на социални медии да предоставят канали за обратна връзка, така че потребителите да могат да докладват за съдържание, което нарушава националното законодателство. Освен това от платформите се изисква да назначат упълномощено лице или институция с адрес за кореспонденция в Германия, така че германските съдилища и власти да могат да им връчват правно обвързващи документи.

Глобите са наложени, защото от април 2021 г. германското министерство на правосъдието е направило няколко неуспешни опита да изпрати правни документи до централата на компанията в Дубай. През март т.г. министерството ги е публикувало в държавния вестник, но "Телеграм" не е отговорила и на това. Компанията-майка може да обжалва глобите, като подаде жалба до германското министерство на правосъдието, в противен случай ще се наложи да ги плати.

"Телеграм" в Германия става все по-критикувано приложение заради възможността за безплатно разпространение на материали с език на омразата. Приложението се използва главно от коронавирус-скептици, антиваксъри, теоретици на конспирацията и неонацисти.

Гласове в правителството вече настояват приложението да бъде забранено в Германия, ако социалната мрежа продължи да пренебрегва местните закони. Министърът на вътрешните работи на страната Нанси Федър обаче смята това за „последния вариант“.

Въпреки глобите и заплахите, обаче, "Шпигел" твърди, че "Телеграм" и германските власти все пак са създали директен частен канал за взаимодействие, чрез който приложението предоставя на германската полиция данни за потребители, които са подозрителни и биха могли да извършат престъпления./БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още по темата: германияТелеграм
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва да го премахнат това приложение. Отвратително е!!!
28
2
 
7
 
! Отговори
От Берлин преди 1 година
Става въпрос, че искат да цензурират всичко, което не им е угодно.... Тотално владеене на медиите и абсолютно подчинение... Имаме Нов Холокост -Ваксинационен! Бог с Вас и пазете децата
27
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А дали са платили...кого точно и къде глобиха - като няма никой там..
26
3
 
20
 
! Отговори
.... преди 1 година
на това му казват политкоректност, преследване на инакомислещи и лов на вещици..
25
3
 
4
 
! Отговори
д-р Дрегер преди 1 година
Сегашният собственик на Телеграм е ФСБ на Русия. Беше то, когато беше антипутинска платформа и за свобода на словото. На създателя му беше обяснено да се разкара.
24
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Даа, много умен ход на германските власти за набавяне на пари за обезщетение за безработица на хората от заводите на Фолксваген. Заводите се затварят в Германия и ще местят производството в щатите. Честито на безработните немци и семействата им! Браво на щатите, че винаги става тяхното и язък за будалите европейци, които все още вярват на по-големия брат.
23
2
 
23
 
! Отговори
конспиратор-либерал преди 1 година
Телеграм и Сигнал са криптирани и засега единствените сигурни и сравнително масови платформи. Вайбър се продаде, за другите не коментирам... мен ми пука де, ама явно на швабите не им изнася много много хората да имат и по- различно мнение, а точно те да ми говорят за нео-нац чак ми е смешно...
22
0
 
5
 
! Отговори
юзеррр преди 1 година
Нормално. Това приложение въобще не е криптирано и единственият му плюс е, че е регистрирано в Дубай. Достъп до чатовете имат само служителите а това не е добре. Сигнал е криптирано ама пък е под опеката на ЕС и при поискване предоставя инфо за чатове и на РС и на УСА. Вайбър и УотсАпп въобще не ги коментирам - пробити отвсякъде. Единственото без алтернатива е Елемент. Това е
21
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Яка цензора. А уж на запад имало свобода на словото. Има ама само ако казваш каквото искат да чуят.
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Странни коментари, на теория Телеграм е създаден като анти-путин концепция за свобода на словото в Русия. Въпреки това е факт, че руските политици го ползват много активно. Плюс това изобщо не е толкова сигурен чат, колкото разни леймъри твърдят. Да, има възможност за криптирана комуникация, но съм сигурен, че много малко хора знаят как да ги ползват. Собствениците са създателите му.
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой е сегашния собственик на това приложение? Създателят го знаем.
18
21
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цитат: Приложението се използва главно от коронавирус-скептици, антиваксъри, теоретици на конспирацията и неонацисти. .... Все един дол дренки.
17
1
 
33
 
! Отговори
Боби преди 1 година
"Приложението се използва главно от коронавирус-скептици, антиваксъри, теоретици на конспирацията и неонацисти"Приложението основно се ползва като алтернатива на казионните медии. Липсата на цензура позволяваща на хората да чуят и друга гледна точка за Украйна и изцяло криптираната връзка са им проблем на либералните фашисти.
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Технологичните гиганти Facebook и Telegram бяха глобени в Русия за това, че не са премахнали забранено съдържание.>>>>>>>>Съд в Москва наложи глоба от 10 милиона рубли, 138 хиляди долара, на Telegram и 17 милиона рубли, над 234 хиляди долара, на Facebook.Източник iNEWS
15
9
 
26
 
! Отговори
Логично е преди 1 година
Просто Телеграм е основната социална медия в Русия и Украйна. Руснаците публикуват там много неприятна за хохлите и за техните западни чорбаджии информация - снимки с осеяните с трупове на украински войници поля пред Херсон и поддържат групи от рода на "Опознай хохла по чубу", които показват че документираните загуби на Украйна са 6-10 пъти по-големи от руските. Поради това западният чорбаджия на укретата беснее от безсилна злоба ама нищо не може да направи, това не е фейсбук с шорошка модерация
14
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До HeinrichHimmler - Амазон се бори, да разбие шифровката ... Работата е, че дори и да го направи, просот ще минат на нещо ново.
13
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Милите те, за престъпления се загрижили. Споко, вие сте най-големите престъпници, така че докато доброволно не влезете в затвора всички други са в безопасност!
12
3
 
22
 
! Отговори
Кефи преди 1 година
ме как слагат в една графа коронавирус-скептици, антиваксъри, теоретици на конспирацията и неонацисти. Все едно неонацистите имат нещо общо с останалите групи. ЕС и той яко е прогнил ама ше го разберем късно и по гаден начин.
11
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е, те в немско скоро и книги ще почнат да горят. Ще се оправдаят с отоплението, ама ние си знаем че им е наследствена страст.
10
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вие не помните ли, че Русия също глоби "Телеграм" за разпространение на Нелицеприятни за руските власти новини за войната?

Спонсорирани публикации