Телевизия България он ер ще излъчи ексклузивно интервю с Умберто Еко

Умберто Еко говори за новия си роман, за семиотиката и за медийния популизъм
26 сеп 2014 15:50, Екип на Dnes.bg
2
Телевизия България он ер ще излъчи ексклузивно интервю с Умберто Еко
Снимка: bgonair.bg

Умберто Еко е готов с новия си роман, посветен на журналистиката и медийния популизъм. Това каза световноизвестният писател в интервю за откриването в София на 12-ия Световен конгрес по семиотика. Интервюто ще бъде излъчено ексклузивно тази събота в българския телевизионен ефир по националната телевизия България он ер.

„Сега имам нов роман. Вече написан. Едно гротескно представяне на журналистиката. Историята на един вестник, който може би изглежда малко ала Берлускони, макар че действието се развива през 1992 г., преди Берлускони да влезе в политиката“, споделя Еко и допълва, че се е захванал с още един проект.

„Сега събирам писанията си по семиотика. Ще излязат около три хиляди страници. Сега всички те са в ръцете на един човек, който трябва просто да уеднакви библиографията. Но без да пипа отделните текстове. Да ги обедини и да ги подреди. Ще излязат два тома в обща опаковка. Нещо като погребален дар, предназначен да бъде занесен в пирамидата на фараона, който умира“, разказва писателят.

Интервюто със световноизвестния философ, семиотик и писател е дело на неговия български ученик, проф. д-р Кристиян Банков, който е сред най-изявените български семиотици и преподава в НБУ. Преводът е на  доц. Нели Раданова.

В съботното издание на “Медиите ON AIR“ очаквайте и коментар за знаците, които Умберто Еко дава на обществото ни от проф. Кристиан Банков и доц. д-р Росен Стоянов, политолог. И още: репортаж от срещата на Юлия Кръстева с българските й почитатели.
 

Вижте повече във видеото на bgonair.bg:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
4
 
4
 
! Отговори
паоло коелю преди 9 години
Слаб писател, евтино смилаем популист. Но допада на панелните селяни, да си опростят живота и да вдигнат самочувствието.