Благой Цицелков ще бъде ментор по програма "Журналисти в училище"

Ученици избраха репортера от Bulgaria ON AIR за срещите си
Обновена: 15 май 2019 12:50 | 15 май 2019 12:50, Павел Гълъбов
7
Благой Цицелков ще бъде ментор по програма "Журналисти в училище"
Снимка: Bulgaria ON AIR

За шести пореден път инициативата на Фонд „Валя Крушкина“ -  „Журналисти в училище“, среща журналисти и ученици в обща мисия срещу фалшивите новини. В тазгодишното издание на кампанията журналистът от Bulgaria ON AIR Благой Цицелков ще бъде ментор на деца от няколко училища в страната. Учениците сами направиха избор кой журналист, свързан с наградите „Валя Крушкина – журналистика за хората“, да поканят в своето училище. Цицелков е носител на наградата в категория “Млад журналист” за 2014 г., а през декември 2018 г. отново бе отличен в конкурса.

В рамките на кампанията Благой Цицелков ще се включи в четири срещи с ученици. Първата от тях ще се проведе на 16 май в столичната Професионална гимназия по електротехника и ще разкрие на децата какво представлява журналистическата професия. На 17 май в 51-во училище темата ще бъде „От скрина на баба“, като част от учениците ще направят ревю с носии, а други ще обяснят геометричните символи в облеклата, характерни за различните райони. На 20 май част от учениците ще имат възможността от първа ръка да разберат какво е да упражняваш професията, като посетят нюзрума и студиото на телевизия Bulgaria ON AIR. Освен това, децата ще могат да заснемат и свой репортаж. Последните две срещи с участието на Благой ще се проведат през юни в Стара Загора и Карлово и ще са посветени на това какво е да бъдеш журналист.
 

„Журналисти в училище“ се организира в рамките на Фонд „Валя Крушкина“, учреден при Фондация „Работилница за граждански инициативи“ през 2012 г. Инициативата цели да повиши медийната грамотност сред подрастващите, да ги стимулира да бъдат активни граждани и да допринесе за тяхното кариерно ориентиране. До момента в срещите са взели участие близо 7000 ученици от цялата страна.


7
Още от Кино
Да се довериш на непознат: "Боргман"
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Киро Кюмюря преди 5 дни
не знам тук в онаир - по ли му е висока заплатата, ама никой не го вижда и чува, щото толкова се и гледа... в бнт поне имаше шанс да го гледат повече хора сабалям... лош ход.
5
1
 
1
 
! Отговори
Мария преди 5 дни
Много добър журналист! Следя с интерес репротяжите му
4
1
 
3
 
! Отговори
Петър Бойчев преди 6 дни
Да, Цицелков може и е ментор. Познавам от екрана Цицелков от години. Преди време гостува в училището на дъщеря ми, беше впечатлена от него. Нека да има такива срещи.
3
1
 
2
 
! Отговори
Ана Иванова преди 6 дни
Прекарсен журналист!
2
2
 
7
 
! Отговори
БНТ преди 6 дни
Цицелков ментор ??? Боже и това доживяхме !?!? Ами самият той прохожда в професията.
1
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Не е лошо "журналистите" от тази "медийна" група да се върнат в училище, даже Е наложително!!!