Нов дом за самотна майка на дете с церебрална парализа

Мария Силвестър и Караджов зарадваха Камелия
24 май 2019 11:41, Александър Попов
29
Нов дом за самотна майка на дете с церебрална парализа
Кадър: bTV

"Бригада нов дом" промени съдбата на Камелия, която сама се бори за здравето и щастието на двамата си сина – Майкъл и Янис. Всичко в живота на Камелия върви чудесно, докато тя и съпругът й разбират, че вторият им син Янис има церебрална парализа.

Известно време след това бащата напуска жилището, а майката остава да гледа сама двете си деца в недовършената къща на своите родители. От този момент животът й се превръща в постоянна борба и мъка. Но когато Мария Силвестър и Караджов прекрачиха прага на дома, той беше напълно преобразен.

Като младо семейство Камелия и съпругът й живеят при нейните родители. Ражда се Майкъл, а 4 години по-късно и малкият Янис. Когато е на 1 годинка, е диагностициран с детска церебрална парализа. Животът им се преобръща и отнема време, докато осъзнаят ситуацията.

Безработицата и нуждата от лечение принуждават мъжа да работи в чужбина, а отношенията със съпругата му постепенно охладняват. Преди 3 години Камелия разбира, че той има връзка и повече няма да се върне. Майкъл усеща липсата му, но остава разочарован от постоянното отлагане на срещите им.

Баба Ягода и дядо Милчо помагат според силите си, но заболяванията им не позволяват да бъдат упора на дъщеря си. Камелия работи почасово, тъй като трябва да се грижи за безпомощния Янис. Той все още не е проговорил, психическото му развитие е сериозно забавено, въпреки двигателния му напредък. Дарителска сметка му дава шанса за вливане на стволови клетки и надеждата за минимално качество на живот.

Камелия, двете й деца и родителите й обитават първия етаж на къща. Тя и Майкъл спят на диван в хола, прилепен до креватчето на Янис. Малкият е много шумен и смущава почивката на всички.

Като младо семейство, тя и съпругът й решават да ремонтират втория етаж, но възможностите им се ограничават до банята и малка част от кухнята. Неизмазани стени, под на цимент и пълна липса на мебели не позволява на майката да има самостоятелно пространство, в което да се грижи за сина си, без да притеснява останалите членове на домакинството. Камелия се опитва да ремонтира и стая на първия етаж, за да може големият й син да има нормален живот. Появата на Мария Силвестър даде надеждата за нещо добро и обещанието за уют и функционалност.

Бригадата и Караджов се изправиха смело пред жилището, чиито ремонт е спрял преди 8 години. Батко Майкъл получи мечтаната цял живот собствена стая и уроци по таекуондо. Старото и опасно стълбище беше пригодено за нуждите на Янис.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Здравей комшийка коя по точно си?
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Йейрй
15
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да си дойдем на думата. Никой не е идеален. Мир на праха му.
14
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Престанете да съдиите все едно сте праведни всички. Вие без грешни ли сте бе хора. Нямате ли срам. Помагайте не пречете
13
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бъди силна Камелия. Бог да благослови и теб и децата ти. Всички знаем истината и кой ти разби семейството. Жалко че мъжа ти послуша любовницата си и майка си. Те го вкараха в гроба. Жалко за него. Дано намериш щастие
12
3
 
5
 
! Отговори
Приятел и колега преди 4 години
Митко беше добър и работлив, но си разби семейството заради любовницата си от София. Тая съсипа и децата му и брака му. Луда, мазна и дебела софиянка. Богата лелка, която има погребална агенция в Дружба. Полъга момчето, разби семейството му, а запази нейното. Казвах е му всички колеги да я остави че му вреди и на работата и на живота, но той не послуша никой. Тая го унищожи. А не Камелия както говори майка му. Всички знаем коя е тя. Цял град я знае и никой не и вярва на *** истории.
11
2
 
11
 
! Отговори
Д-Р ОХБОЛИ преди 4 години
Нека си припомним факта, че медицината е доста напреднала в последните 100г. и диагнози, като : церебрална парализа се установяват още по време на бременноста.Липсата на информираност и превенция, какво следва е и причината за подобно "загробване" доживот.А какво се случва с подобни деца, когато родителите си отидат от този свят, някой задава ли си въпроса ?
10
2
 
16
 
! Отговори
обективен преди 4 години
Може ли прокуратура и мвр две години да не си свършат работата?Може.Може ли самотна майка българка да се грижи за три български деца без да и помага държавата и да и кажат че тя е с висше и да се оправя?Може ли толкова некадърни закони,че родителите който е изоставил децата си да се измъква.Може.Тук всичко може.А ББ ми се хвали че всичко е прекрасно
9
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Болното дете го гледат като писано яйце, все пак е основният им източник на доходи.
8
5
 
23
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
Можем само да кажем едно голямо БРАВО! на предаването "Бригада нов дом"Предаване със социална дейност което заслужава нашата подкрепа !
7
5
 
4
 
! Отговори
До Бай Ганьо преди 4 години
Не си мисли, че не ти личи, когато пишеш под различни псевдоними или без име! Не манипулирай плюсовете и минусите!
6
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Духовната нищета на българина е безгранична - ще я видите и в безотговорните бащи, които зарязват болните си деца, и в отношението на държавата в лицето на служители на социални служби, образователни инспекторати, медицински власти към хората, които имат нужда от дребни неща, не просто от пари. В случая положителното са само майките, които се грижат сами за децата си, а не са ги захвърлили за доунищожаване по домове за "сираци" - най-позорната особеност на обществото ни
5
1
 
17
 
! Отговори
Б.Борисов преди 4 години
Не е верно ,в Бг всичко е отлично и тази мизерия не е истина !Да се сезира сем и *** против това предаване ,дето лъже , сигурно е поръчано от "злобните "- орешарски,нинова и т н " гадове".
4
9
 
3
 
! Отговори
До Бай Ганьо преди 4 години
Първо, НПО активисте, се пише Бай ***, а не бай ***! Второ, обърни внимание на боята на майката и децата. Трето, ставате досадни с вашата пропаганда!
3
3
 
17
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
може ли БГ мъж да се определи като доста безотговорен ?масово бащите отхвърят и не поемат нужните грижи и отговорности върху децата сида така е по лесно да си пие ракийката и да си гледа кефа когато където си искане е малък процента на майките които настройват децата си срещу бащите но може би има за какво
2
0
 
24
 
! Отговори
1111 преди 4 години
"да бъдат упора на дъщеря си"Сашо, Сашооо, назад към 4-ти клас.
1
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нема такава държава...Да беше изолиран случай - ок, ама при толкова болни деца да оставиш родителите да се мъчат като гришници или това предаване на Мария оже ли да огрее всички....Но за избори могат да отделят 40 млн и то за избори без значение за народа, само да тия които ще отидат да взимат едни 10к евро заплата....Алоо "държавата" що не предлагате евтаназия на такива деча, като се родят? Е га ви застигнат всички мъки на тези хора като бумераг, *** долни!