"Фермата" със седми сезон, започва на 11 септември

Новият сезон "Време за пробуждане" обединява участниците в благородна мисия
12 авг 2021 12:56, Красимир Ангелов
14
"Фермата" със седми сезон, започва на 11 септември
Снимка: bTV

Седмият сезон на "Фермата" стартира на 11 септември по bTV, съобщиха от телевизията.

Новият сезон ще бъде свързан с благородна мисия, която ще докосне дълбоко зрителите и ще им припомни непреходните български ценности, традиции и духовност.

Мотото на формата тази година е "Време за пробуждане" и поставя на участниците най-значимата им и възвишена кауза до този момент.

В продължение на няколко месеца състезателите във "Фермата" 7 ще направят всичко по силите си, за да вдъхнат живот на изоставения възрожденски манастир "Свети Архангел Михаил" в село Шума и заедно да съградят работещо стопанство, което да изхранва монасите. Предстоящата надпревара не само ще подложи на тежки изпитания претендентите, но и ще докаже, че има битки, в които личният комфорт отстъпва в името на по-голяма и смислена кауза.

"В най-тежките времена за България манастирите са пазили езика, народността и вярата ни. Зад техните зидове са обмисляни плановете за Освобождението, преписвана е тайно „История славянобългарска“, четени са бунтовните вестници на Раковски, Каравелов и Ботев, пети са революционни песни. Храмовете са безценно богатство, но днес част от тях са никому известни, а делото на някогашните монаси е забравено", казват продуцентите на предаването.

Манастирът "Свети Архангел Михаил" е едно от многото доказателства за това. Построен според легендите през 11 век и напълно разрушен няколко века по-късно.

В края на 19 век, около 1863г., е открит от едно момче и няколко години по-късно възстановен с разрешението на тогавашните власти. Днес манастирът тъне в забрава, а малкото оцелели сгради се поддържат от местни хора. Седмият сезон на "Фермата" ще върне българите към делата, мечтите и идеалите на нашите предци, а с труда и волята на участниците ще да бъде даден нов живот на онова наследство, което се руши пред очите ни.
 


14
Още по темата: bTVФермата
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
13
 
7
 
! Отговори
Ужас преди 2 месеца
Що просто предавия от тоя тип не ги кръстян направо- "Простотията"..Дале ще е Ферма, Игри на лудите, Лудбрадър и тем подобни-една и съща боза-и то вкисната!
12
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Много близко до границата е тоя "манастир", дето 8 века никой не си е мърдал пръста за купчина камъни. Едно такова уединено място. Само за трафик на религия. Монасите са едни такива ниски анаболови бушони, ама се разкайват за предишните си грехове. Монахините защо ли говорят на сирийски, ама нищо, де - на попа му трябва нов модел лимузина, че тая се изцапа.
11
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
кога е финалът ?
10
6
 
10
 
! Отговори
гледач на 7/8 преди 2 месеца
предаването за ентелегенте продължава . пей , танцувай с мен , мис , миска , плей , биг , вип брадър , дали ше имат нови издания ? мноо се вълнувам .
9
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Няма смисъл от това шоу.
8
6
 
13
 
! Отговори
Сержант преди 2 месеца
Пълна деградация.
7
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Босфор ТВ се прави че промотира патриотизъм, а в същото време от сутрин до вечер турски сериали. Не, мерси! От случката в Катуница и "професионалното" отразяване на Бенатова тая телевизия не я гледам!
6
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Андрейчо, сега тази ферма пак за теб ли ще е? Един прЕАтел пита!
5
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не гледам.
4
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Пак ли простотии бе Иване?
3
5
 
17
 
! Отговори
дедо ви преди 2 месеца
Желаещи пари и слава,бъдещи "звизди" хехехее! Всичко е суета и гонене на вятъра..
2
2
 
25
 
! Отговори
Асан преди 2 месеца
А кои са животните у фермата :)))
1
9
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Кой го гледа това предаване?