Bulgaria ON AIR представя епизода "За Юлия и нейната странна компания" от "Умно село" на 27 февруари

Филмът запечатва образа на легендарния театрален режисьор Юлия Огнянова
22 фев 2022 19:09, Красимир Ангелов
2
Bulgaria ON AIR представя епизода "За Юлия и нейната странна компания" от "Умно село" на 27 февруари

Мъдра, комична и самоиронична е приживе театралната легенда Юлия Огнянова. Тази неделя, 27 февруари, от 19:30 часа, Bulgaria ON AIR ще припомни на зрителите в ефира за нейния ярък образ с епизода „За Юлия и нейната странна компания“ от художествено-документалната поредица „Умно село“.

„Лесно е да се каже Юлия Огнянова, но е трудно да се обясни“, споделя самият Ицко Финци, гласът зад кадър в този опит да бъде поне щрихиран образа на една уникална фигура в българския културен пейзаж.

„Защото Юлия –това са всичките нейни „деца“, нейните над 100 театрални представления, нейните ученици. Юлия е въздухът на театъра, неговата душа, Юлия е завещанието към човеците да потърсят и извадят на бял свят доброто, което носи всеки у себе си“, допълва той.

Филмът е рядка възможност да се чуе Юлия Огнянова от първо лице, защото приживе тя избягва да се появява пред камера. Ала пред камерата на поредицата, добила кураж от компанията около себе си – режисьорите Теди Москов и Сашо Морфов, Юлия си спомня за славните години, когато е създател и част от легендата Театър “АБ” в Бургас и за трънливия път на безкомпромисния творец. Театралният режисьор не пропуска и да даде пътьом по някой и друг урок на любимите си ученици и дори да ги смъмри с любов.

Не пропускайте интригуващия епизод „За Юлия и нейната странна компания“ и се потопете в света на Юлия Огнянова – в „Умно село“, 27 февруари, от 19:30 часа, по Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари