Убиецът на Ангел може да получи между 10 и 20 г. затвор

Прокуратурата внесе обвинителен акт срещу Симеон Йосифов
Обновена: 13 яну 2012 15:00 | 13 яну 2012 09:28,
69
Убиецът на Ангел може да получи между 10 и 20 г. затвор
Симеон Йосифов. Снимка: Булфото

"Окръжна прокуратура в Пловдив внесе обвинителен акт срещу Симеон Йосифов и го предаде на съд заради прегазването на 19-годишния Ангел Петров от Катуница", съобщи пред Dnes.bg говорителят на окръжните магистрати Галин Гавраилов.

55-годишният мъж е обвинен, че е нарушил правилата за движение и с лек автомобил "Форд Транзит" умишлено е причинил смъртта на Ангел от Катуница.

За подобно обвинение законът предвижда затвор от 10 до 20 години.

Още по темата

"Съжалявам за това момче и за себе си, че не съм го видял", обясни при гледането на мярката му за неотклонение 55-годишният жител на Столипиново Симеон Йосифов.

Той допълни,  че е бил в на центъра на селото, за да направи услуга на Кирил Рашков, като закара негови роднини до гробищния парк, където е трябвало да се състои помен на техен близък.

По думите му минути преди фаталния инцидент в центъра на Катуница е имало спречкване и ромите, които трябвало да вози, се качили изплашени в буса и му наредили да даде газ.

Според съдия Красимира Костова е повече от ясно на този етап, че бусът, управляван от Йосифов, е ускорил скоростта в момента на удара.

По думите й всички пътници в превозното средство са усетили, че бусът блъска нещо. Въпреки това Йосифов не е спрял и е продължил към къщата на Кирил Рашков.

Според съдия Костова убийството е умишлено, но много от обстоятелствата по делото са спорни и са предмет на доказване.

Жителите на Катуница винят провъзгласилия се за цар – Кирил Рашков в поръчителство на убийството, но до този момент Цар Киро не се е сдобил с подобно обвинение.

В момента единствения обвинен в убийството на 19-годишния Ангел – Симеон Йосифов остава с постоянна мярка "задържане под стража".

След прегазването на момчето, протести заляха страната.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
2
 
! Отговори
ANONIMEN преди 12 години
NIAMA ZAKONI-KORUMPIRANA SADEBNA VLAST - UBIITSITE NA SAPUN ZA MIRIZMA........
53
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Tozi go dovedoha ot Turzija za da poeme vinata na istinskija ubiez...vigte go kakav e neadekvaten ..i nakraja shte go opravdajat,kakto opravdaha dnes vinovnite za "Kozirkata-ubiez" vav Varna !!! I dvoinija ubiez ot Pernik Ilian Todorov go opravdaha i dnes e na kurort !!!
52
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
награда за името на истинския убиец - и спонсорство за убийството му- жив е Хит... в сърцата ни
51
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ТОЗИ Е МНОГО ХАЗАРТЕН,НЕ СТАВА ЗА ГДБОП,ЦЕЦИ ТУРИ ГО В НЕКОЯ КАНЦЕЛАРИЯ НА ДАНС
50
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
да бе, ще получи! Колкото собствениците на сградата, убила момичето получиха. Колкото убиецът от Симеоновград получи.
49
0
 
10
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 12 години
Смъртна присъда-възстановяване и широко приложение върху такива плъхове като този на снимката. Ще стане обаче като изберем националистическо правителство. ГЕРБ са страхливи нерешителни п*т***ци.
48
4
 
0
 
! Отговори
aik преди 12 години
zawto ne ostavite 4oveka na miramangali ta *** stiga ve4e s tia glyposti zabista elowo newto kervanasi varvi a ky4etata kato vas zabistnizi si laete
47
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А поръчителя Рашков ???
46
0
 
8
 
! Отговори
akud преди 12 години
a "цар" киро кво ще получи едномесечна почивка на свети влас през август ЛИ ????
45
0
 
9
 
! Отговори
Един Българин преди 12 години
Трябва да се актуализира закона. Много е малко наказанието за умишлено убийство. А колко се полага за поръчителя и подбудителите на убийството?!!
44
0
 
26
 
! Отговори
Цяла България казва: преди 12 години
Щом обстоятелствата са "спорни и са предмет на доказване",тогава да ги докажат! Всички са убедени, че убийството е:1/ Умишлено.2/ Поръчково.3/ Показно - нарочно е извършено публично (като екзекуция, осъществена вследствие заповедта на *** псевдо-цар); нарочно е търсен жесток начин на умъртвяване (за да се вземе страха на "***", да им се натрие носа); деянието цели респект (българите в Катуница на колене да търпят ГАВРИ и ЗВЕРСТВА).Наказанието за Киро *** и С.Йосифов е СМЪРТ
43
0
 
13
 
! Отговори
Гацо преди 12 години
Абе хора стига сте вярвали че това е шофиорът . Този е хвърлен курбан колкото да се замажат очите на медиите и да се потуши общественото напрежение . А стига сте вярвали на безумия и небивалици .
42
1
 
20
 
! Отговори
БГ Съдия преди 12 години
Смърт за убийците. С удоволствие бих спонсорирал една организация, която да се заеме с това.
41
1
 
20
 
! Отговори
ринго преди 12 години
абе тоя е подставен ....макар и *** е на 55 години има все пак от стария морал не ми се вярва че той е прегазил Ангел и че е избягал в Турция.Само някой от младите надъхани *** е ама този ще лежи срещу пари на *** Киро.Рано или късно нещо в схемата ще се обърка щото и *** са *** и не си държат на думата ако няма сухо или стават по алчни и прецакват уговорките.Ясни са ми до болка .Даваш му лев той иска два и ако не му дадеш ще те замеря с камъни .*** ***.
40
1
 
32
 
! Отговори
GREEN VANDAL преди 12 години
До живот за този мазен цаганин и другите от неговото племе !
39
17
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
40 А ти кой си бе левак та питаш?Всички драскачи тук сте по-големи *** от нах-цръният ***!
38
3
 
31
 
! Отговори
боян преди 12 години
РЕФЕРЕНДУМ ЗА СМЪРТНОТО НАКАЗАНИЕ!!!!
37
0
 
30
 
! Отговори
redordead преди 12 години
тия са натопили някой по-възрастен човек - ще дадат на семейството му 10-20 бона, а той ще лежи 10 години...а реалният убиец...ша си бара фара...
36
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
""Съжалявам за това момче и за себе си, че не съм го видял"" ........................................ *** си е *** до края ... никакво достойнство, никакъв чест - опитва се да се измъкне ...Но защо ли ми се струва, че не е той извършителя .
35
30
 
1
 
! Отговори
Алов преди 12 години
Точно на Банго Васил ли трябваше да го обвиняват човечеца. Честит празник !