"Кадровикът" Красьо Черния отърва пандиза

Дадоха му 2 г. условно за лъжесвидетелстване
Обновена: 22 фев 2012 14:55 | 22 фев 2012 13:09,
97
"Кадровикът" Красьо Черния отърва пандиза
Снимка: БТА

Красимир Георгиев, известен с прозвището си Красьо Черния, отърва затвора по едно от двете дела, които се водят срещу него.

Софийският районен съд му постанови днес присъда от две години условно лишаване от свобода с три години изпитателен срок за лъжесвидетелстване за познанствата му с магистрати.

Пред съда Георгиев за пореден път обяви, че когато се е запознавал с магистратите, не е знаел с какво се занимават и впоследствие е разбрал от медиите за техните постове.

"През целия си съзнателен живот съм живял според повелите на закона, включително и по време на следствията, които са се водели срещу мен. Съдействал съм през цялото време", отсече Красьо Черния.

Свидетелски показания обаче сочели, че той много добре е знаел какви длъжности заемат магистратите, обявиха от обвинението.

Още по темата

По думите на прокурора има достатъчно събрани доказателства за извършено престъпление, включително и свидетелски показания на висши магистрати, които Георгиев отрича да е познавал, но, според техните показания и според телефонния указател на подсъдимия Красьо Черния е поддържал отношения с тях.

"Анализът на всички събрани доказателства сочи, че има съзнателно лъжесвидетелстване", обяви прокурорът.

Въпреки че прокуратурата настоя за ефективен затвор от 2 години, "кадровикът" на съдебната система получи само условна присъда, която обаче може да се обжалва пред по-горна инстанция.

"Ще обжалвам", категоричен бе Красимир Георгиев.

"Уважавам волята на съда, но това няма нищо общо с факта, че ще обжалвам. Честно казано, не очаквах тази присъда, мислех, че все пак като погледнат доказателствата и видят, че нямам зададени конкретни въпроси по делото, това ще бъде отчетено", каза той.

Той обясни, че не е питан дали познава всички тези магистрати поименно, а му е бил зададен въпрос само за четири имена. За две е отговорил, че не ги познава, за други две, че ги познава.

"На мен въпросът, който ми е зададен конкретно, е: Познавате ли магистрати, които да са ви предлагали нещо, или на които вие да сте предлагали нещо. На този въпрос аз съм отговорил, че не познавам такива магистрати. В разпита съм казал кои магистрати познавам конкретно", допълни той.

Скандалът с Красьо Черния избухна в средата на 2009 г., когато членът на ВСС Иван Колев обяви, че срещу 200 000 евро "черничък плевенчанин с ланци" обещава да осигури между 8 и 13 гласа от членовете на съвета при избора на висши магистрати.

Проверка на ВСС по-късно установи, че в тефтерчето на Красьо са фигурирали имената на десетки магистрати, провели общо 246 телефонни разговора с него.

Впоследствие контактувалите с Красимир Георгиев магистрати, сред които и членове на ВСС, бяха наказани или дисциплинарно уволнени.

Срещу станалия печално известен плевенчанин има още едно дело и то е за укриване на 95 хиляди лева данъци.

Ако по него съдът го признае за винове, Георгиев може да получи присъда от 3 до 8 години затвор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мафията си има държава наречена България и пред народа ежедневно се разиграват определени спектакли пошъл театър....
4
1
 
38
 
! Отговори
sdsd преди 12 години
АХАХАХАХАХАХА .. ЗАКРИВАЙТЕ ГО ТОЗ СЪД БЕ ....БОЖЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ КАКВИ СМЕШНИ ПРИСЪДИ СЕ РАЗДАВАТ ТУКА НЕ Е ИСТИНА.ШЕНГЕН ЛИ ?!!? ПРЕЗ КРИВ МАКАРОН...БЕЗ ВИЗИ ЗА САЩ ?!?! ОЩЕ ПО-КРИВ МАКАРОН
3
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е, ама разбира се!Нека сега да излезе и по медиите и да поиска полиция и прокуратура да му се извинят, че е имало полицейско насилие срещу него и че един от полицаите го е погледнал на криво, което показва, че се е държал арогантно.Очаквам Красьо черничкия в шоуто на Слави, в едно със сценаристите да започнат да оплюват МВР, Прокуратура и наложилата се полицейщина.Може и Карбовски да го покани!
2
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Страната на условните присъди и милостивите съдии.
1
2
 
49
 
! Отговори
Без изненади преди 12 години
Има си хас съдиите да осъдят шефа си..........заради тях ще гледаме Шенгена през крив макарон