25-годишен отива в затвора за кражба на чанти

Той е получил ефективна присъда от 2 г. и 8 месеца
Обновена: 26 май 2014 15:47 | 26 май 2014 15:47,
4
25-годишен отива в затвора за кражба на чанти
Снимка: архив, Булфото

Районният съд във Варна осъди ефективно 25-годишен младеж за кражби на дамски чанти от автомобили, паркирани в близост до детски градини, съобщиха от съда.

В процедура на съкратено съдебно следствие на Д. Славов бе наложено наказание от 2 години и 8 месеца затвор, при първоначален строг режим.

Кражбите са извършени в периода 28 февруари - 4 април миналата година, в близост до детски градини в Цветния квартал и жилищен комплекс „Младост“. В опит да си набави пари, подсъдимият обикалял към края на работния ден около детските заведения и използвал момент, когато родители паркирали за кратко наблизо и без да взимат личния си багаж, влизали да приберат децата си.

По този начин в два отделни случая 25-годишният младеж с камък счупил стъклата на два автомобила – „Фолксваген“ и Фиат“, като откраднал оставените вътре дамски чанти, с наличните в тях парични суми, мобилни телефони, лични документи и карти, козметика и др. Общата стойност на инкриминираното чуждо имущество възлиза на 1583 лева.

Славов е осъждан многократно и е търпял наказания лишаване от свобода, включително за извършени по сходен начин посегателства. Той бе осъден да заплати направените по делото разноски, както и обезщетение за претърпени имуществени вреди на една от пострадалите свидетелки, предявила по делото граждански иск за съвместно разглеждане.

15-дневен е срокът за обжалване на присъдата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: съдкражба на чанти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ставийски - условна присъда, крадеш чанти - две години затвор това е българия
3
0
 
5
 
! Отговори
wtf преди 9 години
Ако беше убивал за да краде тези чанти, щеше да получи условна присъда.
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е, щом само личното му име е дадено с инициал, а фамилията е написана изцяло, значи младежът е нашенско мулатче - наполовина ***, наполовина българин или турчин. Ако беше чист българин или чист турчин, щяха да му изпишат и трите имена, та все живо да разбере кой е той и какво е направил.
1
5
 
4
 
! Отговори
Чанти, преди 9 години
Поклонете се на Станишев II *** и неговата *** Орешарски I Подмолни