Кандидатите за шеф на ВКС в спор да действа ли постоянно ВСС

Панов и Панова искат съдът да върви напред като отбор и стожер
16 яну 2015 16:12,
3
Кандидатите за шеф на ВКС в спор да действа ли постоянно ВСС
Снимка: БТА

Двамата кандидати за председател на Върховния касационен съд Лозан Панов и Павлина Панова разминаха концепциите си по въпроса трябва ли Висшият съдебен съвет да бъде постоянно действащ орган, или не. Това стана по време на изслушването им от съдиите на ВКС. На него присъстваха и членове на ВСС и правосъдният министър Христо Иванов.

Още по темата
Панов или Панова ще оглави Върховния касационен съд, ще стане ясно на 29 януари, когато ще бъде гласуван новият председател на съда. Това ще стане ден след като ЕК оповести доклада си за напредъка на страната ни. И двамата кандидати смятат, че излизането на документа няма да повлияе на техния избор.

Преди изслушването днес Лозан Панов обяви, че всеки трябва да осъзнава отговорностите си. Той декларира, че ще работи за това съдът да бъде като обединен отбор и да върви напред. Според него ВСС трябва да бъде постоянно действащ орган и да запази сегашния си начин на работа.

На обратното мнение се оказа конкурентката му за поста. Според съдия Павлина Панова съветът трябва да работи на сесии, защото само по този начин участващите в него магистрати няма да загубят връзка с колегите  си, съобщи БТА. И двамата кандидати са категорични, че няма да имат проблем с това да председателстват Върховния съд и в същото време да  правораздават.

По време на изслушването Павлина Панова обяви, че ще работи за реформа на базата на приемственост. Тя обясни и че усеща  подкрепа от колегите си от Върховния касационен съд, чийто заместник-председател е тя в момента. По думите й ВКС трябва да е гарант и стожер на правосъдието.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Шаран -БГ преди 9 години
Може да действа само една седмица в годината ако толкова е нужно! Но... много е важно всичките членове да получават месечно найредовно "скромните" си възнаграждения !! За да имат стимул, да работят едната седмица, когато е нужно !!!
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
6ефа на ВКС трябва дасе избира от Парламента.Всички там са ментъражии ВСС.Боико деистваите.