Затвор за по над три години получиха трима ало измамници

Присъдата е след споразумение с прокуратурата
11
Затвор за по над три години получиха трима ало измамници
Снимка: Булфото, архив

Районен съд - Бургас одобри споразумението, сключено между трима обвиняеми за телефонни измами и Районната прокуратура.

С него на Йордан Александров се налага наказание 3 години и 6 месеца лишаване от свобода при строг режим. Красимир Борисов ще търпи наказание 3 години и 4 месеца лишаване от свобода при строг режим, а Мартин Димитров – 3 години лишаване от свобода при строг режим, съобщиха от пресценътра на съда.

Тримата в съдебната зала върнаха на четири възрастни жени, техни жертви, общо 5 400 лв. и 1000 евро.

Йордан Александров се е признал за виновен, че е измамил по телефона няколко жени от 28 април до 30 април 2014 г.  Мартин Димитров и Красимир Борисов са били негови помагачи.

Първата му жертва му е предала 600 лв., след като са й излъгали, че ще получи пакет с билки и лекарства за неин съученик, за чието освобождаване трябва да заплати 2000 евро.

Втората пострадала била въведена в заблуждение, че изпратен от внука й колега, ще й предаде пакет с „много пари“, за който следва да се плати „евротакса“ в размер на 1600 евро, тя дала 1600 лв.

Третата пострадала дала 2000 лв., за да се не се отваря пакет с билки, лекарства, суми от 26 000 евро и 56 000 лв., който уж изпратил племенникът й от Германия.

Четвъртата жена дала 1000 евро и 1200 лв., след като била въведена в заблуждение, че ще получи колет с лекарства и сумата от 22 000 евро от племенник в Англия.

Определението на Районен съд Бургас е окончателно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ALO IZMAMNIK - 3 3 GODINI STROG REJIM, UBIETZ NA DETZA (STARA ZAGORA) -4 GODINITEMIDA E SLIAPA V BULGARIA
8
1
 
1
 
! Отговори
До началника 1рпублг преди 9 години
Моля да наредите незабавно спешна проверка на криминална полиция Благоевград редят невинни граждани със скалъпени разпознаваня. Господ гледа амин те си знаят кой колко невинни граждани са постлани господ бавя но не забравя. Има виденов ден когато всеки си плаща ако не тои децата му! Спрете се господа затворите са пълни с кокошкари тва *** да си ще се сетиш че всичко е наредено.
7
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе що за ало-измамници ,които измамили 1-2 бабички има затвор,а за депутати-измамници,които измамиха цял народ и унищожиха цяла държава - няма затвор !!
6
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма да е лошо да се приеме закон за бърза процедура за такива. Твърде много зачестиха, време е да ги стреснат наистина.
5
2
 
11
 
! Отговори
Днес,рано следобяд преди 9 години
ми се обади жена - по произношението личеше, че е от ромски произход и вероятно е на средна възраст. Проплака "В болницата съъъм". Попитах "Пари ли ти искат"? Тя изглежда не ме чу добре,защото около нея беше шумно и пак проплака "Паднааах!" Аз я попитах "Златен пирон ли ще ти слагат?" Тогава телефонът прекъсна.Изглежда, разбра че я будалкам.Днес ми беше весело.Когато не съм в настроение, такива ги ругая.Днешното обаждане беше второто от този род за този месец.Мисля,че се обажда една и съща жена
4
1
 
7
 
! Отговори
Т Томов преди 9 години
Сега ще им звънят от затвора и ще искат пари за справедлива присъда, а като им променят режима ще преподават в НАТФИЗ
3
3
 
13
 
! Отговори
Циганин преди 9 години
Добре ,това ми харесва .
2
2
 
18
 
! Отговори
23 преди 9 години
Браво!
1
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
PROKURORITE SA SAUCASTNIZI NA IZMAMNIZITE