Окончателно: Мерт ще лежи 30 г. за касапницата в Джебел

ВКС потвърди присъдата на Окръжния съд в Кърджали
9
Окончателно: Мерт ще лежи 30 г. за касапницата в Джебел
Снимка: архив, БулФото

Върховният касационен съд е потвърдил присъдата на Окръжния съд в Кърджали спрямо 20-годишния Мерт Мехмед от Джебел за извършено двойно убийство на майка и малолетната й дъщеря, съобщиха от Апелативната прокуратура - Пловдив.

Още по темата

Мерт бе осъден от магистратите на 28 години лишаване от свобода.

Двойният убиец призна напълно вината си веднага след като беше задържан от полицията. Заради това, че съдейства на разследващите при разплитането на случая, Мерт поиска присъдата му да бъде намалена на 20 години, но магистратите не уважиха желанието му.

В хода на разследването стана ясно, че той е бил в много близки отношения с Джейлян и Джейда. Вечерта преди жестокото убийство били заедно в апартамента им.

Рано сутринта на 22 април 2014 г. към 3 часа той се събудил и тръгнал към апартамента на жертвите, вземайки със себе си брадва. С нея трябвало да обезвреди Джейлян и Джейда, ако те се събудят. Влязъл в апартамента през терасата и се промъкнал до стаята, в която спели майка и дъщеря. Опитвайки се да повдигне леглото, където бил видял предишната вечер несесер с парите, Джейлян се събудила. И последвал светкавичния удар с брадва по главата й. И после още няколко пъти. Същата съдба сполетяла и събудилата се 7-годишна Джейда. Мерт не се поколебал да удари и нея с брадвата по главата, докато не я умъртви. След това повдигнал леглото, намерил несесера, в който намерил 250 лева.

Завил труповете, взел още зарядно за лаптоп, два мобилни апарата, адаптер. Намерил ключовете за апартамента на жертвите, взел си и брадвата, заключил и се прибрал у дома. Скрил откраднатото и брадвата в гардероба и легнал да спи.

На другия ден пазарувал с откраднатите пари и си купил маратонки и нов мобилен апарат.

Мерт Мехмед бе заловен от полицията на 27 април 2014 година. Обвинителният акт срещу него бе внесен от Окръжната прокуратура на 16 юли 2015 г., а по делото бе извършено групиране на наложените на обвиняемия наказания с още пет други, като общото наказание е увеличено на 30 г. лишаване от свобода.

Определението на ВКС е окончателно и не подлежи на обжалване. Присъдата е приведена в изпълнение и се изтърпява в затвора в Пловдив.


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
5
 
! Отговори
Ангел преди 5 години
Мерт Мехмед убил Джейлян и Джейда!!!Супер .Всеки ден да чета такива новини .По 5-6 на ден .До 10 години ще се изтрепат взаимно всички ислямисти.!!!
6
0
 
4
 
! Отговори
готин преди 5 години
много ще има да мисли защо го е направил,ама късно е
5
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Разбирам бедността на езика на пишещите статиите, но ми писна от една и съща дума, която се употребява неточно!Стига с тази "касапница"! От БЛИЦ ли ви хареса? Те друга дума не знаят.Има други думи, които по един по - цивилизован и деликатен начин, могат да изразят това брутално, античовешко, безумно деяние!
4
1
 
17
 
! Отговори
помак преди 5 години
Връщане на смъртното наказание!Такива като този ,заслужават същата участ.
3
0
 
29
 
! Отговори
Бочаков преди 5 години
Интересно какво трябва да направи човек за да му дадат доживотна присъда.
2
0
 
43
 
! Отговори
Марин преди 5 години
Да убиеш 7 годишно дете и майка му с брадва, а после да легнеш да спиш и да си купиш маратонки и телефон с откраднатото е нещо, което не ми го побира ума. Що за *** живеят в тази страна, какви са и ***, които са го пратили само за 30 години в затвора. Нали като го пуснат ще бъде на 50 години, тогава ще обикаля и ще трепе наред, за да си купи нови маратонки.
1
2
 
21
 
! Отговори
Кой е идиота? преди 5 години
Кой е идиотът? Кой е този,който ще остави жив такъв престъпник? Това е само българският съдия! Само неадекватен псевдо юрист може да остави жив такъв убиец!!!Та убийствата в България станаха спорт!! Всеки е тръгнал да убива по един или друг начин и никой не раздава правосъдие!